Kako pokazati svoje standarde u vezi i kako ih na pravi način postaviti? Današnja tema je vezana za ovo masovno pitanje koje dobijam ne samo putem društvenih mreža, već i u privatnom životu.

Devojke se često nalaze u situaciji gde dobiju odredjenu poruku od muškarca, koja im nije najprijatnija i onda se pronadju u situaciji kako odgovoriti na tu poruku, a da samim time ne izgledaju ne zainteresovano i hladno.

Postoje tri načina odgovora na ovakve poruke:

  • Duhovito / Romantično
  • Standardno
  • Ozbiljno

Započinimo sa…

DUHOVITO / ROMANTIČNO

Prvi način na koji možete odgovoriti na neko pitanje koje vam nije prilično prijatno, jeste kroz duhovit ili romantičan odgovor.

Primer. Hajde da kažemo da momak konstantno flertuje sa vama i odgovora na vaše storije sa „Baš si po mojoj meri“, „Mnogo si slatka“, „Prelepa si!“ i slično. Vi se možda ne osećate dobro sa činjenicom da sve što on radi jeste deli komplimente vama i želite da malo smanji doživljaj i komunicira na normalan način. Poruka koju možete poslati je…

Veoma efikasan i spontan odgovor koji u sebi ne samo što ima zabave i romantike, već je i konkretan, ovim putem na fin način iskazujete vaše mišljenje.

Primer. 2. Hajde da kažemo da vas muškarac pita koliko muških prijatelja vi imate. A vi se ne osećate ugodno odgovarajući na to pitanje, zato mu odgovrite na zabavno, romantičan način:

Takodje, ukoliko vam se dešava da vam momak koji vam se svidja daje različite signale, čas flertuje sa vama, pa se onda povuče, definitivno vam preporučujem da pročitete moj post na temu „Čega se to muškarci plaše? – Saznajte zašto vas momci drže na distanci“ . (kliknite na naslov da bi ste ušli na post)

STANDARDAN ODGOVOR

Ukoliko zabavan / romantičan odgovor ne pomaže, onda morate preći na fazu dva, što je standardan odgovor. Standardan odgovor treba biti jasan i smiren, delom i prijateljski, gde će te veoma konkretno iskazati da je taj momak već na vašoj granici koju držite i da treba da se povuče.

Primer. Hajde da ponovo uzmemo onaj drugi primer koji sam vam dala. Momak vas pita koliko muških prijtelja imate, vi ste mu na fin način rekli da vam se ne priča o tome i da drugačiju konverzaciju možete nastaviti putem poziva, medjutim on uporno tera to pitanje koje vama ne odgovara. Sada više ne funkcioniše zabavan i romantičan odgovor i trebate momku dati doznanja da na to pitanje ne želite da date odgovor, ali na smiren i prijateljski način.

Iskazali ste kako se osećate povodom njegovog pitanja i pored toga niste bili hladni i odbojni, već ste na normalan način postavili svoje granice.

OZBILJAN ODGOVOR

Ozbiljan odgovor je poslednja opcija koju uzimate i zvanično jasno i veoma ozbiljno postavite svoj standard, ako mu se ne svidja može da ide.

Ukoliko nije ispoštovao ona dva standarda gore i nastavlja da vam šalje poruke koje vam ne prijaju, onda je to zaista crveni uzvičnik pre nego udjete u vezu sa njime. Mada, ukoliko vam se zaista svidja momak i ne želite tek tako da ga odbacite nakon svega ovoga, onda konačno postavite svoju poslednju granicu.

Primer. Hajde da kažemo da vam momak, kao i u prvom primeru, stalno piše kako ste lepi, savršeni za njega i slično. Vama to ne prija i iskazali ste to, medjutim on ne prestaje sa takvim komentarima i iznova ih koristi. Onda napišite poruku ovoga tipa:

Veoma jasna poruka, na koju će morati ili da normalno odgovori i da se urazumi ili će da ostavi seen.

Ovo su bila tri načina da postavite vaše standarde putem poruka. Takodje, volela bih da dodam jednu grešku koju vidim da mnoge devojke prave kada je u pitanju postavljanje ovih standarda. Uočila sam da dosta devojka preskače zabavan i romantičan odgovor zato što se previše srame da tako odgovore ili ne žele da se „zeznu“, pa zatim odmah predju na ozbiljan odgovor.

Ukoliko vam je momak pustio takvu prouku, ukoliko već vidite znakove flerta i slično, nemojte se plašiti da pričate njegovim jezikom. Nije nimalo sramotno i šta više to privlači momke, a neke i nasmeje. Ne prelazite odmah na ozbiljan odgovor, jer to veoma odbija muškarce i ukoliko mu sada odgovarate tako, kako li će te mu odgovarati kada budete bili u vezi?

Hvala vam što ste pročitli ovaj post i obavezno pogledajte neke od mojih postova u ovome ljubavnome serijalu, poput:

P.S. Ne zaboravite da pročitate moje najnovije postove:

Slične objave