Dobrodošli u vreli svet istraživanja Erotskih Blueprintova!

Pripremite se da se duboko zaroni u područje želje, strasti i zadovoljstva dok se upuštamo u uzbudljivo putovanje seksualnog otkrivanja.

Ovo će biti jedna od specifičnijih avantura na mome blogu, gde ću vam otkriti sve tajne čuvenih pet tipova ličnosti u svetu erotike koji čine Erotski Blueprint.

Pripremite se da oslobodite svoje želje i zapalite maštu dok uranjamo u svet ovih intrigantnih printova.

U ovom postu će te otkriti svoj jedinstveni erotski tip ličnosti i steći ćete duboko razumevanje vlastitih želja, granica i fantazija. Saznaćete kako da komunicirate svoje najdublje želje sa partnerom, stvarajući simfoniju zadovoljstva i intimnosti kao nikada ranije.

Budite sigurni da je ovo tema koja će promeniti vaš čitav seksualni život i podići ga na jedan totalno viši nivo. Samim time rečeno, uživajte u današnjem blog postu! 🙂


ŠTA SU TO EROTSKI BLUEPRINT-OVI?

Erotski Blueprintovi su jedna posebna oblast u seksualnosti, koju jednom kada otkrijete vaš čitav seksualni život će da se promeni ka boljem.

Samo značenje reči „Erotski Blueprint-ovi“ objasniću na jedan kreativan način…

Svi mi imamo svoj poseban tip ličnosti.

I sigurna sam da je svako od vas koji čitate ovaj blog post makar jednom u životu odradio neki test na internetu ili na nekoj edukaciji, da saznate koji ste vi tip ličnosti: introver ili ekstrovert, anksiozni ili avoident, ENTJ ili ISTP, Promoter ili Persister, i tako dalje.

Isto kao što svako od nas ima neki svoj tip ličnosti u životu (privatno, psolovno), tako i svako do nas ima svoj seksualni tip ličnosti.

Erotic Blueprint je baš kreiran da otkrijete to – koji je vaš seksualni tip ličnosti?

Ovu oblast u seksualnosti otkrila je čuvena priznata seksologinja, autorka i edukatorka poznata po svojem revolucionarnom radu u području ljudske seksualnosti – Jaiya.

A sada, malo više o njoj…

Jaiya je najpoznatija po svom inovativnom radu na Erotskim Plavim Printovima, jedinstvenom konceptu koji pruža sveobuhvatno razumevanje individualnih seksualnih preferencija, želja i uzbuđenja. Jaiyina revolucionarna metoda je dobila široko priznanje i bila je ključna u pomoći pojedincima i parovima da istraže i prihvate svoj jedinstveni seksualni identitet.

Jaiyin pristup seksualnosti je holistički i obuhvata emocionalne, mentalne i fizičke aspekte. Ona naglašava važnost stvaranja sigurnog i neosuđujućeg prostora u kojem pojedinci mogu istraživati svoje želje i izražavati svoje autentično biće. Kroz svoje pouke i radionice, Jaiya pomaže ljudima da prodube intimnost, poboljšaju seksualno zadovoljstvo i stvore ispunjavajuće odnose.

Pored svog rada na Erotskim Plavim Printovima, Jaiya je sarađivala sa različitim platformama i organizacijama kako bi proširila svoje znanje i uvide. Njeno partnerstvo sa Goopom, brendom za stil života koji je osnovala Gwyneth Paltrow, dodatno je pojačalo njenu poruku i donelo njene pouke širem auditorijumu.

Još jedna fascinantna činjenica o Jaiye, jeste ta da je ona istražila čak preko 10,000 tela da bi produbila svoje istraživanje vezano za Erotske tipove ličnosti. Na osnovu njenih istraživanja kreirana je čak i serija na Netflix-u pod imenom „Sex, Love and Goop“, koja je promenila živote mnogih.

Čak pre nego je sama serija izbačena, i pre nego se pojam Erotskih Blueprint-ova proslavio, ono što bih volela da napomenem jeste da sam zajedno sa svojim partnerom prošla kroz čitavu njenu edukaciju vezanu za Erotske Blueprint-ove.

Edukacija traje preko 100 sati, sadrži 8 modula, radne sveske, online grupu sa kojom možete da komunicirate o svemu, 5 mesečnih grupnih poziva i preko 10 bonus edukacija, koje imaju isto preko 100 sati sadržaja.

Ova tema je izuzetno detaljno odrađena kod nje na kursu, a ja ću vam dati samo jedan mali uvid u to kojih sve 5 erotskih tipova ličnosti postoje i kako možete da ih iskoristite na najkvalitetniji način.

Napomena: na kraju posta ću da vam ostavim linkove do njene besplatne serija, testa za otkrivanje vašeg blueprinta i njenog kursa.


KOJIH 5 EROTSKIH TIPOVA LIČNOSTI POSTOJE?

U okviru Erotskog Blueprint-a, postoje ukupno 5 tipova ličnosti:

  • Energetic
  • Sensual
  • Kinky
  • Sexual
  • Shapeshifter

A sada ćemo obraditi svaki od njih pojedinačno.

1. ENERGETIC (Energetski tip ličnosti)

Za osobama sa Energetskim tipom ličnosti, fokus nije samo na fizičkom dodiru ili seksualnim činovima, već na energetskoj razmeni koja se odvija između partnera.

Osetljivost na suptilne promene energije, namere i interakciju energetskih polja postaje ključni aspekt njihovog seksualnog iskustva.

Osobe sa Energetskim tipom ličnosti mogu doživeti pojačane senzacije i zadovoljstvo kroz aktivnosti poput gledanja u oči, vežbi disanja ili jednostavno bivanja u blizini svog partnera.

Razmena energije, kako unutar sebe tako i sa partnerom, pruža duboko ispunjenje i može dovesti do dubokih stanja intimnosti i povezanosti.

Kao što možeš da zaključiš do sada, energetski tip ličnosti se dosta zasniva na samoj energiji, jer je to ključni aspekt, koji je energetskim tipovima ličnosti od ključnog značaja da bi mogli da uđu dublje u samo iskustvo.

Oni mogu pronaći zadovoljstvo u istraživanju i razmeni različitih tipova energije, poput ukorenjivanja, proširivanja ili kruženja energije kroz svoje telo. Ovaj tip ličnosti često uključuje intuitivno razumevanje energetskih dinamika i sposobnost svesnog usmeravanja i kanalisanja seksualne energije.

Poenta svakog tipa ličnosti jeste da se razvije u najboljem mogućem svetlu, mada postoje i ljudi koji imaju „mračnu (shadow)“ stranu svojih tipova ličnosti, koja zahteva isceljenje. Mračna strana energetskog tipa ličnosti jeste ta da ukoliko NE osete kvalitetnu energiju ili ukoliko NE osete da im je partner prisutan, veoma brzo mogu da se i sami diskonektuju.

2. SENSUAL (Senzualni tip ličnosti)

Za one sa Senzualnim Printom, svaki trenutak se može pretvoriti u senzualno iskustvo. Oni su svesni svog tela i pažljivo prihvataju svaki dodir, bilo da je to nežan milovanje, zagrljaj ili intenzivna erotska masaža.

Senzualni tip ličnosti se temelji na osećanju, upijanju senzacija i uživanju u svakom aspektu fizičkog zadovoljstva.

Senzualni tip ličnosti podstiče istraživanje svih čula i uživanje u senzualnom iskustvu. Osobe sa ovim printom mogu uživati u aromaterapiji, ukusnoj hrani, prijatnoj muzici, vizualno stimulativnom okruženju i bilo kojem drugom aspektu koji pojačava senzualnu dimenziju njihovog seksualnog iskustva.

Kao što možeš da zaključiš do sada, senzualni tip ličnosti se dosta zasniva na samim senzuacijama. Njima je potrebno da osete dodir, telesne senzacije, da osete prijatam miris, lepu muziku u pozadini da bi mogli da budu prisutni i uđu u svoje telo.

Izražavanje preferencija u vezi sa dodirima, mirisima, ukusima i drugim senzualnim stimulansima omogućava partneru da stvori okruženje koje će izazvati zadovoljstvo i senzualnu ekstazu.

Mračna strana senzualnog tipa ličnosti jeste ta da imaju veliku tendeciju da overtinkuju, samim time ne budu prisutni u momentu, kao i da budu osetljivi na mirise i ukuse.

3. KINKY (Kinky tip ličnosti)

Za one sa Kinky tipom ličnosti sve što je taboo i što je totalno van okvira takozvane „normale“ je nešto što njih uzbuđuje.

Kinky erotski blueprint obuhvata dve osnovne kategorije: fizički i psihološki kinky.

Fizički kinky se odnosi na seksualne aktivnosti koje uključuju upotrebu rekvizita, vezivanja, udaranja, ili bilo kog drugog oblika fizičkog nadražaja koji prelaze granice tradicionalnih seksualnih normi. To može uključivati spanking, igle, mazohizam, sado-mazohizam (SM), ili bilo koju drugu formu fizičke igre koja donosi zadovoljstvo i uzbuđenje.

Ljude sa pretežno jačom stranom fizičkog kinka bol veoma često vraća u prisutnost i budi njihovu seksualnu stranu.

Sa druge strane, psihološki kinky se odnosi na seksualnu stimulaciju i uzbuđenje koje proizlaze iz maštarija, uloga ili emocionalne dinamike. Ovo može uključivati ​​igru moći, verbalno dominiranje, pokornost, vernost ili bilo koji drugi oblik emocionalne interakcije koja donosi zadovoljstvo i uzbuđenje.

Psihološki kinky se često ostvaruje kroz različite uloge ili scenarije u kojima se igraju sa moćnom dinamikom i uzbuđenjem između partnera.

Ljude sa pretežno jačim psihološkim kinkom uzbuđuje, budi i vraća u prisutnost psihološka igra.

Važno je naglasiti da kink može biti deo zdravog i svesnog seksualnog iskustva između odraslih osoba. Osobe sa Kinky tipom ličnosti obično imaju jasno definisane granice, sigurnosne mere i sporazume koji omogućavaju sigurno i uživljeno istraživanje kinky aspekata seksualnosti.

Ukoliko se ne postave jasne granice i sigurnosne mere, kinky može biti opasan i ostaviti emotivni negativni trag na osobu čije granice nisu jasno postavljene, definisane ili ispoštovane.

Mračna strana kinky tipa ličnosti, jeste ta što osobe koje su svesne da imaju neki od brojnih fetiša koje spadaju pod domen Kinky erotskog blueprint-a mogu da osećaju sram povodom njihovim želja i stvari koje im se sviđaju. Mogu da se osećaju manje vrednim i sramotnim za samo okruženje.

4. SEXUAL (Seksualni tip ličnosti)

Za one sa seksualnim tipom ličnosti sve što ima veze sa golim telom, penetracijom i orgazmima je apsolutno fantastično!

Oni su takođe poznati kao i najjednostavniji tip ličnosti, jer su izuzetno konkretni, straight to the point i glavni fokus im je na samom seksualnom zadovoljstvu.

Oni vole da vide golo telo, što im je dovoljno da se seksualno uzbude, nije im potrebna dugačka predigra, i fokus im je na samoj penetraciji i orgazmima.

Mračna strana seksualnog tipa ličnosti jeste što mogu da budu nestrpljivi, imaju tendeciju da preskaču predigru i odmah pređu na samu penetraciju, i ukoliko ne dožive orgazam biće nezadovoljni i neispunjeni.

Jedna interesantna činjenica, koja je malo off topic, većina muškarca je zapravo seksualnog tipa ličnosti, dominantno zato što su na to navikli svoje telo još od ranih dana svog detinjstva. A većina žena traži emotivnu konekciju (energetic), traži dužu predigru, dodire, masažu (sensual).

I onda ume da se desi da se muškarac i žena totalno ne poklope, jer im je oboma fokus na totalno drugoj strani.

Zato, da bi obe strane došle do punog zadovoljstva, sreće i ispunjenosti, je bitno da svako zna šta je ono što mu prija i da to svesno iskomunicira sa svojim parnterom.

5. SHAPESHIFTER (Shapeshifterski tip ličnosti)

Stižemo i do poslednjeg erotskog blueprinta zvanog SHAPESHIFTER.

Shapeshifteri su najsnažniji, najzadovoljavajući i najkomplikovaniji seksualni tip ličnosti od svih.

Zašto?

Zato što je Shapeshifter skup svih seksualnih tipova ličnosti koje smo napomenuli do sada. On je sve što su drugi u jednom.

Osobe sa Shapeshifter tipom ličnosti imaju sposobnost da doživljavaju zadovoljstvo kroz različite seksualne stilove i preferencije. Oni uživaju u istraživanju različitih aspekata svoje seksualnosti i otvoreni su za prelazak između različitih tipova ličnosti u skladu sa svojim željama i potrebama.

Shapeshifteri su veoma prilagodljivi i fleksibilni kada je reč o izražavanju svoje seksualnosti.

Imaju prirodnu sklonost da istražuju i eksperimentišu sa različitim tehnikama, ulogama i dinamikom u spavaćoj sobi. Ovaj tip ličnosti omogućava pojedincima da prihvate svoje promenljive želje i da pronađu zadovoljstvo u različitim seksualnim iskustvima.

Ono što izdvaja Shapeshiftere je njihova sposobnost da u različitim trenucima prihvate različite aspekte Erotskih Blueprintova.

Jednog dana mogu uživati u senzualnim iskustvima, a sledećeg dana se angažovati u dominatnim ili pokornim ulogama. Ova fluidnost omogućava Shapeshifterima da šetaju kroz svoje seksualno putovanje sa osećajem radoznalosti i otvorenosti, prihvatajući mnoge dimenzije zadovoljstva.

Ukratko, shapeshifteri imaju sve od najpozitivnijih apsekta svakog tipa ličnosti, do mračnih strana svakog tipa ličnosti.

Naravno, skroz isceljen shapeshifter nema ni jednu mračnu stranu, što se odnosi i na svaki drugi erotski blueprint.

Jedina stvar koja može biti izazovna kod shapeshiftera, a sa čime drugi tipovi ličnosti nemaju problem jeste ta što ako se ne ispune sve potrebe shapeshiftera ili ukoliko se ne da pažnja nekom od njegovih tipova ličnosti, osoba koja je shapeshifter može ostati nezadovojna u domenu tog blueprinta koji nije aktiviran i zadovoljen.


DA LI JE MOGUĆE BITI VIŠE TIPOVA LIČOSTI OD JEDNOM?

Ako ste se pronašli u više tipova ličnosti od jednog i pitate se da li možete biti više tipova ličnosti od jednom, odgovor je APSOLUTNO DA.

Svako od nas u sebi ima svoje seksualne tipove ličnosti razvijene u nekom procentu.

Vama može primarni blueprint da bude energetic, ali i dalje da imate sensuala i kinky-a u sebi. Dok vam je sexual minimalan ili ravan nuli.

Može da se desi da vam je sexual glavni, kinky da vam je na sličnom procentu, a da minimalno ili uopšte nemate sensual i energetic.

U tim trenutcima možete da se „shiftujete“ između tipova ličnosti koje imate, ali to ne znači da ste pravi (fulll on) shapeshifter.

Pravi shapeshifter jedino možete biti i postati ako imate sve tipove ličnosti na istom / veoma sličnom procentu.

Ali to sada nije toliko ni bitno, jedino što je bitno jeste da uživate i da se osećate slobodno da istražujete!

KAKO ISKORISTITI EROTSKE BLUEPRINTOVE ZA VAŠE ZADOVOLJSTVO?

Bilo da gradite duboki intimni odnos sa svojim partnerom ili istražujete svoju seksualnost sami, veoma je bitno da osvestite koji ste vi tip ličnosti i da dublje zađete u istraživanje onoga što vam prija.

Počnite od malih stvari, primetite kako reagujete na neke od značajnih elemenata vašeg erotskog blueprinta (tačnije, tipa ličnosti).

Pogledajte na youtube-u više o ovome i edukujte se, jer će ova tema da vam promeni vaš čitam dojam seksualnosti.

Ako imate partnera, pored razumevanja vaših želja i potreba, veoma je bitno da svesno ISKOMUNICIRATE šta je to što vama prija i znači kada je seks u pitanju.

Naši partneri ne mogu da čitaju naše misli, a nikada nećemo dobiti ono što želimo, ukoliko to ne zatražimo.

Isto tako, napravite bezbedan prostor da vaš partner takođe sa vama podeli šta je ono što njemu prija u seksu i šta je to što njemu znači.

Može da se desi da baš volite iste stvari, a da o tome niste nikada iskomunicirali.

A ukoliko se desi da su vam interesovanja ipak različita, i to je apsolutno okej.

Bitno je da budete tu da podržite jedno drugo ida budete otvorenog uma da probate da napravite zajedničko polje igre, koje će doneti zadovoljstvo i vama i vašem partneru.

Sex može biti magično iskustvo, pogotovo ako znate na pravi način da iskomunicirate vaše želje i budete otvoreni da istražite dublje one delove sebe o kojima nikada niste ni maštali.


To bi bilo to za današnji post na mome blogu!

Hvala vam na čitanju i nadam se da ste iz ovog posta izvukli vrednost, i da će te istražiti delove sebe za koje potencijalno niste ni znali da postoje!

U narednih nekoliko paragrafa ostaviću vam neke od linkova koji vam mogu biti značajni da dublje istražite napomenutu temu.

LINKOVI:

Erotski Blueprint Quiz: klikni ovde

Sex, Love and Goop serija: klikni ovde

Čitav Jaiyin kurs vezan za erotske blueprintove: klikni ovde

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *