Kao što ste i sami mogli da primetite, proteklih meseci nisam kačila nikakve postove vezane za Instagram update-ove, iz prostog razloga zato što ih nije bilo. Instagram je svoj poslednji update izbacio 7. Februara, nakon čega ni reči nismo čuli o instagramu i njihovim planovima za dalji rad na aplikaciji, sve do pre par sati….

Pre tačno četiri sata, žena koja radi u instagram kompaniji se oglasila na njenom twetter nalogu, gde nam je dala mali preview šta možemo očekivati od instagrama uskoro! A ja ću to sa vama podeliti u ovome postu, tako da pažljivo čitajte 😉

1. DISCOVER ACCOUNT

Discover account je nova opcija koja je zasnovana na otkrivanju popularnih profila na instagramu.

Praktično, sa ovom novom opcijom instagram želi da poveže kreatore sadržaja i brendove po njihovim interesima. I po rečima radnice iz instagram kompanije, ova alatka će takodje pružiti brendovima priliku da se povežu sa instagram korisnicima koje možda znaju i koji su u njihovoj kategoriji!

Tako da, ukoliko ste blogger ili influencer i zainterovani ste za saradnje sa brendovima, ovo savršena prilika za vas!

Saradnje na instagramu su nekada funkcionisale tako što je brend morao lično da pronadje osobu koja je na neki način influencer, morao je da pretraži koje su sve saradnje radili, kakav sadržaj kreiraju, kakvu komunikaciju imaju sa ljudima itd. Ali sada, na osnovu popularnosti profila i njegovom kvalitetu, brendovima će na Discover Account opciji da izadju influenceri koji su zapravo vredni saradnje.

U predhodnim Instagram update-ovima mogli smo primetiti da je instagram počeo da naplaćuje i manje kreatore na instagramu za izbacivanje kvalitetnog sadržaja i plaćenim saradnji sa brendovima. A sada je potvrdjeno da Instagram pokušava da promeni aplikaciju, time što će ići više ka kreiranju biznisa na instagramu, a ne samo konstantnom kačenju slika.

2. DONACIJA I POKLON KARTICE

Instagram takodje ovog Aprila namerava da ubaci opciju koja nam još uvek nije imenovana. Uglavnom, u pitanju je opcija gde možete prodavati vaše poklon kartice i donacije.

Ova opcija je prvenstveno ubačena zbog situacije sa korona virusom, da bi pomogli biznisima koji trenutno ne mogu da se obavljaju i koji moraju da se oslone na poklon kartice.

Šta više na jednom sajtu sam pročitala da CEO Instagrama započinje biznis sa poklon karticama da bi podržao otvorene restorane. Ovo su njegove reči povodom novog biznisa koji je započeo:

“We’re no longer going out because of COVID-19 (San Francisco is under a “shelter in place” ordinance), so we started buying gift cards to help support our favorite cafes and restaurants during this unpredictable time,” write the Kriegers. “SaveOurFaves is our simple way to make it easier for people to help local businesses.”

Tako da su možda ove dve stvari povezane, ali ko zna! Vratimo se mi na ono u šta smo sigurni. Evo ga screenshoot koji je na twetter-u okačila instagram radnica:

Možete videti da je ovo nova link opcija, gde možete postaviti gift kartice, kupiti ih, možete prodavati gift kartice, pitati za donacije ili ponuditi opciju dostavke. I sve ovo ide uz SUPPORT opciju koja dolazi uskoro na storijima i izgleda ovako:

3. PRIKAZ PRODUKTA NA PRODAJU

Kada udjete na instagram exlopre page, u gornjem levom uglu pored IGTV-a, će te pronaći opciju da udjete u prodavnicu i vidite šta to brendovi prodaju na instagramu.

Ranije je ta opcija bila poput Explore Page-a, medjutim instagram je odlučio da to promeni i napravi mini prodavnicu u okviru aplikacije!

Sada kada udjete u SHOP na instagramu, izaći će vam čitaca prodavnica odakle možete videti i KUPITI produkte!

Ovo je nova opcija koju nisu uopše najavili, ali eto desilo se da sam igrom slučajeva ušla u shop i malo istražila šta se tu zbiva. Tako da ukoliko sam ja dobila ovu opciju, verovatno ste i vi, tako da vam savetujem da to pogledate.

Takodje, u gornjem desnom uglu primetićete ikonicu male prodavnice, na koju kada kliknete izaći će vam Brendovi koje vi pratite i koje vam preporučuju da pogledate! Što znači šta….

Ukoliko u Vašoj kategoriji na instagramu nema puno ljudi koji prodaju svoje produkte, vi možete ubaciti ovu opciju i izaći im kao predloženi brend od koga mogu da kupe stvari! Ako mene pitate, ovo je savršena prilika za vas i VAŠ biznis!

Ne samo da će te izaći kao preporučeni brend, već će te dobiti i svoju SHOP ikonicu na vašem profilu!!!

Ako mene pitate ovo su fantastične vesti za sve brendove, influencere i instagram kreatore! Ne propustite ovu priliku da dok ste u karantinu, zapravo razvijete biznis iz vaših snova!

Ukoliko ne znate kako da razvijete vaš biznis, savetujem vam da pročitate ove postove, jer verujem da će vam pomoći da ne samo izlazite na Explore stranici, već i da instagram gura napred vaš profil:

VAŽNO: Zvanično mogu da vam saopštim da Jula 2020-e godine otvaram moju online prodavnicu!!! Ukoliko me pratite na Instagramu (@ememblog.rs), onda sigurno znate da već par meseci radim na kreiranju svojih proizvoda i na planiranju otvaranja prodavnice i njene promocije! Sa ponosom vas mogu obavestiti da je već 80% prodavnice završeno! Ostalo je još samo malo posla, finišovanje odredjenih produkta, proveranje kako proizvodnja ide, razgovor sa kompanijama i gotovo! Tako da ostanite uz moj instagram profil i blog, a uskoro vas očekuje dosta toga!

Do sledećeg vidjenja i posta, uživajte u danima kod kuće i nadam se da će te vaše vreme lepo i kvalitetno provesti! Vidimo se 😀

P.S. Ne zaboravite da posetite moje najnovije objave:

Slične objave