Xo, Xo, Xo…

Nova godina nam se polako, ali sigurno bliži i već počinje panika zvana „O moj bože! Ne znam kako da nabavim dovoljno para za poklon mojoj pragod osobi“, ali ne brinite se, zato sam tu danas ja, da bih vam pomogla da na najlakši i najbrži mogući način zaradite novac i upotrebite ga da bi ste kupili vašim voljenima željeni poklon. 😉

Većina načina zarade novca koje ću vam preporučiti se već godinama uspešno primenjuju od strane iskusnih poslodavca, koji kažu da prilično dobru sumu novca zarađuju baš uz pomoć ovih taktika!

Zato, izvadite vaše sveske i spremite se za zapisivanje 😉


Ukoliko želite da ovaj post dobije još veći praznični duh, kliknite PLAY dugme da bi vam se pustila muzika koju sam za vas spremila, da dok čitate ovaj post vaše praznično raspoloženje i uživanje u ovom tekstu bude još veće!


1. OSLIKAVANJE STAKLA

Oslikavanje stakla je jedan od najplaćenijih poslova tokom ovog prazničnog perioda. Umetnici znaju i čitav Decembar da provedu oslikavajući stakla restorana, kafića i prodavnica.

Tako da ukoliko ste nadaredni za slikanje, možete da se oprobate u oslikavanju stakla i pritom zaradite prilično pristojnu svotu novca.

2. GIFT BOX

Gift box je ideja koja već godinama kruži širom sveta. Vi možete da kreirate sami svoje Novogodišnje paketiće, koje će te prodavati putem vaših društvenih medija ili možda u centru grada u kome živite. Ukoliko će u tim paketićima da budu samo ručno rađeni radovi, onda možete da pitate neku radnju da stavi vaše proizvode u izlog i da procenat prodatog proizvoda date toj radnji.

Imate različite ideje za gift box na internetu, tako da možete da ihpotražite i pročitate. ;D

3. PRODAJA STARIH STVARI

Ukoliko imate stare stvari koje vam više nisu potrebne, možete ih prodati na sajtovima kao što su Limundo i Kupindo.

Ovo je odličan način da se pre svega rešite starih stvari i napravite mesta za nove stvari, a plus zaradite novac!

Vaše stare stvari možete takođe prodavati putem Instagrama, Facebook-a, različitih web sajtova ili u prodavnicama koje kupuju i prodaju polovnu robu.

4. ČUVANJE DECE

Čuvanje dece je jedan od najplaćenijih poslova pogotovo u toku praznika. Roditelji su najčešće zauzeti na poslu i pri pripremanju za praznike, tako da im je preko potrebna pomoć oko čuvanja dece.

5. LUTKARSKE PREDSTAVE

U glavnim ulicama vašeg grada možete da organizujete lutkarske predstave i time možete aimirati malu dečicu, plus zaraditi novac od strane roditelja te dece.

Ovo je siguran način da se zaradi novac, ali ne i toliko praktičan ukoliko pada sneg ili je baš hladno vreme.

Ukoliko možete dobiti dozvolu da organizujete lutkarsku predstavu u nekom tržnom centru, vrtiću ili bilo kom zatvorenom prostoru, to bi bilo još bolje i mogli bi ste čak duplirati novac koji dobijate na lutkarskoj predstavi!

6. ONLINE SHOP

Ukoliko se bavite blogovanjem, youtube-om ili ste možda influencer, možete da napravite vaš online shop ili produkt koji će te prodavati u vašoj prodavnici ili na vašem sajtu.

Ovo je odličan način da se zaradi novac od kuće, a to je još lakše ukoliko imate platformu sa već postojećim vernim fanovima.

Više o zaradi online možete pročitati u mome postu – „Kako zaraditi novac uz pomoć web bloga“

7. PRODAJA RUČNIH RADOVA NA SAJTOVIMA

I za sam kraj, možete zaraditi novac putem prodaje ručnih radova na sajtovima kao što su Limundo i Kupino. A takođe vaše ručne radove možete prodavati na instagramu, facebook-u ili tik tok-u i tako donekle možete da pokrenete vaš lični brend i da od vaših ručnih radova napravite full time business!


Nadam se da vam se svideo ovaj post i želim vam svu sreću pri zarađivanju novca tokom praznika! Sigurna sam da možete da uspete u vašem cilju 😉

A ukoliko vas interesuje više načina kako možete da zaradite novac, posetite postove:

Pratite me i na drugim medijima:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *