Svaka žena želi da u Novu godinu udje sa stilom! A stil nikada neće biti potpun bez dobre Novogodišnje frizure. Prva stvar koja se prvo uočava na vama je vaša frizura, zatim šminka, pa tek onda odeća i nokti. Pored toga sa dobrim pogodkom za frizuru vi ćete biti najupečatljivi na svakoj slici!

Ali pre nego počnemo, na ovom blogu možete naći moj novi serijal zvan “31 Dan sa Emem”, gde svakog dana kačim Novogodišnje i Božićne postove. Sve što vam treba na samo jednom mestu, počevši od novogodišnjih classic saveta (novogodišnji filmovi, serije, muzika, šta kupiti voljenima za Novu Godinu…), skincare saveta (Kako negovati kožu zimi, kako se zaštititi od hladnog vazduha…), novosti o poslednjim Novogodišnjim dogadjanjima, Do It YourSelf, novogodišnjih recepata… Želim da se zahvalim svima koji su podržali i koji žele da podrže ovaj serijal, jako mi je drago kada vidim vaše mail-ove pune podrške i komentare na instagramu. Tako da vam hvala na svemu, jer bez vas ovaj serijal ne bi bio moguć.

1.Frizer ili kućno spremanje

Jedno veliko pitanje koje postavljamo pred Novogodišnje veče je: „Da li da odem kod frizera ili da se spremim kod kuće“. I to je skroz vaš izbor, frizer vam je uvek tu kao opcija, mada odlazak kod frizera može da bude prilično zeznut zbog silnih mušterija koje imaju. Žene mesec dana ranije zakazuju svoj termin, tako da je mesta sve manje i zato morate da se osigurate za slobodno mesto 30 ili 31 Decembra. Ako ne, ni kućna verzija pravljenja frizuri nije loša! Imam za vas prilično dobre, elegantne, pa ipak jednostavne frizure koje možete da probate da napravite. Njih ćete naći na kraju posta.

2. Kako da mi frizura duže traje?

Zamislite situaciju, danas je 29. Decembar i upravo ste izašli iz frizerskog salona sa neverovatnom frizurom za koju ste ubedjeni da će nakon jedne noći skroz da se raspadne. Da ne bi došlo do toga možete primeniti 3 saveta, koja imam za vas:

  • Blago vežite kosu da bi vam duže stajala. Ali pazite da je previše ne pritisnete i time izlomite dlaku.
  • Spavajte na svilenoj jastučnici. Zbog glatkoće svile, kosa ne trpi trenje i frizura će vam ostati u dobrom stanju
  • Ne dirajte kosu prstima!!!
  • Svaki dan nanosite lagan gel za kosu, on će vam pomoći da vam se kosa ne naelektriše

3. Kako da povećam volumen svoje kose?

Za veliki volumen kose najbolji savet je da natapkate kosu. Ukoliko ne znate kako se to radi, uvek možete da udjete na YouTube i ukucate „Kako natapkati kosu“ i izaćiće vam gomilu rezultata. Drugi način je da stavite ekstenzije.

4. Dekoracije u kosi?

Da li su dekoracije u kosi malo too much za novogodišnje veče, pitate se? Pa moglo bi se reći da sve zavisi od toga kakvu frizuru nosite. Ali ono što je ubitačan pogodak za apsolutno svaku godinu i njeno Novogodišnje veče su šljokice. Sprej za šljokice nije toliko skup, a ipak će vašoj kosi da da sjaj kakav do sada niste videli i pored toga nećete izgledati kao Novogodišnja jelka sa gomilu ukrasa u kosi.

5. Kosa vam je prljava, a nemate vremena da je operete?

Ponekad zaista nemamo vremena da sve odradimo. Tu je čišćenje kuće, kuvanje jela, spremanje kolača, pakovanje poklona…da ponekad skroz zaboravimo da sebe sredimo. Moj lični savet vam je da u Novu godinu ne ulazite prljavi, ali ukoliko se nalazite u situaciji gde nemate vremena za pranje i sušenje kose, evo par saveta koji mogu da vam pomognu da prikrijete masne delove kose:

  • Našamponjajte sampon za suvo pranje kose – Kosu šamponjajte od korena glave pa do krajeva, tim putem vaša kosa će dobiti svež i čist izgled.
  • Stavite traku ili rajf za kosu – Traka ili rajf, sve zavisi šta imate u kući, pomoći će vam da prikrijete masne delove kose. Bitno je samo prednji deo dobro da sredite, zadnji će sam da dodje u red.
  • Pranje šiška – Bez obzira da li imate ili nemate šiške, uzmite 4 prsta kose od njenog početka i operite je. Tako će vaša kosa da izgleda čisto, a samo ste prednji deo kose oprali.
  • Sipajte Baby Powder u kosu – Baby Powder će upiti masnoću kose i vaša kosa će momentalno dobiti i miris i sjaj. Kosu trljajte od korena do krajeva, ali posebnu pažnju obratite na teme kose.

A ovo su jedne od najlepših frizura za doček Nove Godine:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *