Svako od nas voli. Ljubav je jedno osećanje koje se nikako ne može opisati, ona nam može doneti prelepe trenutke i iskustva, a može doneti i ne tako lepe trenutke, ljubav nam pruža euforiju koja može da nam promeni čitav dan, a pruža nam i bol koju do sada nismo osetili.

Ljubav se radja od momenta kada smo se rodili, ljubav prema mami, tati, baki, deki, sestri, bratu. Ali tu je i druga vrsta ljubavi, ona romantična, koja se uglavnom radja u pubertetu, periodu kada najviše divljaju hormoni. Današnje generacije započinju veze u ranim godinama, koje se uglavnom ne završe toliko dobro, naravno ima i izuzetaka. Ljubav je lepa, ali da bi osoba naučila da voli druge, prvenstveno treba da voli i ceni sebe. Mi moramo sebe da naučimo da volimo, da cenimo, poštujemo, da bi smo bili u stanju da volimo, cenimo i poštujemo druge.

Ljudi kažu da kada si zaljubljen radjaju ti se leptirići u stomaku, pa moglo bi se reći da govore istinu. Naše telo tokom zaljubljenosti vrše razne procese za koje mi ni ne znamo. Ali to sada na stranu, sada ću dam objasniti neke simptome ljubavi i neke simptome zaljubljenosti. Ono što vi trebate da uradite je da zavirite u svoju dušu i otkrijete da li ste vi to zaljubljeni ili u ljubavi.

ZALJUBLJENOST

1. TOPLINA

Ukoliko osećate toplinu oko srca, čežnju i ljubav koju ne možete smiriti, onda je to prvi signal da ste zaljubljeni. Osećanje koje osećate je ne opisivo, kao da ste izolovani od celog sveta i da sve što trenutno želite je da se bacite vašem voljenom u zagrljaj i tamo ostanete.

2. POZITIVNA ENERGIJA I MOTIVISANOST

Druga stavka je pozitivna energija i motivisanost. Kada ste u zaljubljeni, samo prisustvo voljene osobe vama može da promeni čitav dan. Ono najgore se može pretvoriti u najbolje samo jednim pogledom u njega ili dodirom usana.

Takodje tu je i motivacija, ako vas vaš partner motiviše da radite dobre stvari, ukoliko vas podržava i podri, to je znak da vaša veza ide u dobrom smeru.

3. MIRIS TELA

Kada smo zaljubljeni, miris vašeg partnera vas privlači i budi adrenalin u vama.

4. OSEĆAJ BEZBEDNOSTI

Kadase osećate bezbedno pored svog partnera, kao da vam niko ne može ništa i kao da bi ste zauvek mogli da ostanete u njegovom zagrljaju je znak zaljubljenosti.

Takodje se osećate i smireno, kao da ta osoba u vas uliva povrenje, smirenost i opuštenost.

5. EMPATIJA

Empatija je viši stepen zaljubljenosti i verovatno će uskoro vaša veza preći u ljubavnu vezu. Empatija je kada se saosećate sa vašim partnerom, kada osećate njegovo raspoloženje i kada sa njime delite i sreću i tugu. Ukoliko je vaš partner tužan onda ćete se i vi osećati tužnom i delićete tugu zajedno.

6. OSEĆAJ PRISUTNOSTI

Vaše telo pamti osobu koju volite i zato će se ponekad desiti da osećate njegovo prisustvo pa čak i ako on nije tu sa vama. Ovo je već jasan znak ljubavi.

LJUBAV

Ne postoji tačna definicija za ljubav, ljubav je osećanje koje se ne može opisati i ne može se detaljno istražiti.

Ne znamo kada se ta ljubav pojavila, koliko će da traje i kada će da se završi. Ali ono što znamo jeste da volimo.

Pre par dana sam na internetu pročitala da su naučnici dokazali da ljubav na osobu utiče isto kao i kokain. Ljubav tera naš mozak da konstantno mislimo o toj osobi, da čeznemo za njom i da je želimo još i još. Zato se zaljubljenost najbolje može opisati sa ovisnošću. Kada smo zaljubljeni sve što želimo jeste da konstantno budemo sa osobom koju volimo, da se grlimo, ljubimo…i nikada nam nije dosta, željni smo za još te osobe. Baš kao što kokain utiče na ljude.

Znaćete da ste izašli iz zaljubljeni i da ste prešli na veći nivo, ukoliko uočite ove tri faze:

  • Požuda
  • Fizička privlačnost
  • Emotivna povezanost

Mislim da svi već znate ove tri faze u ljubavi. Požuda je potrebna da bi ste prošli kroz zadnje dve faze, a to su fizička privlačnost i emotivna povezanost. Fizička privlačnost je najteža faza kako kažu naučnici, ona sklanja našu idealnu viziju partnera i postajemo realniji, uvidjamo njegove mane i nastojimo da ih promenimo. Zato često u ovoj fazi dolazi do sukoba mišljenja i svadja. I treća, finalna faza, je prihvatanje našeg partnera. U ovoj fazi vi odustajete od menjanja partnera i odlučujete da prihvatite sve njegove mane i prednosti. U ovoj fazi odlučujete da je on vaš partner kroz život i tada zaljubljenost prerasta zvanično u ljubav.

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *