Book of shadows je obavezan predmet koji bi svaka veštica trebala da ima sa sobom! A što je najgore od svega u retko kom vodiču na google-u možete da pronađete obaveštenje da kada započnete vaše veštičarstvo morate da kreirate svoj lični book of shadows.

U mom slučaju ja ne bih ni znala za njega, da mi moj dragi prijatelj Leon nije rekao da je BOS veoma važan predmet koji bih trebala da imam sa sobom i koji bih trebala da započnem tada kada sam bila na samom početku mog putovanja kroz witchcraft.

Sada se najverovatnije pitate „Mila, šta je uopšte Book of Shadows (BOS)?“

Dozvolite mi da vam odgovorim na ovo zanimljivo pitanje…

Vaša knjiga senki je mesto gde ćete obeleživati vaše čarolije, prepiske i svoja iskustva kao veštice. Može se preneti na vašu decu i održava tradiciju vaše prakse u životu narednih godina.

Knjiga senki je mnogo više od puke knjige čarolija i rituala. Tamo ćete zapisivati tradicije i otkrića iz duhova, ideja i eksperimenata. Pratićete očitavanja tarot karata i druge oblike proricanja.


KNJIGA SENKI „BOOK OF SHADOWS“ ĆE VAM POMOĆI DA OBELEŽITE ŠTA STE NAUČILI I PRIMENILI

Pre nego sam započela svoju knjigu senki, sejvovala sam jedno najmanje sto i nešto slika sa pinteresta i tekstova koji su vezani za kristale i biljke. Isto sam uradila i sa videima na tiktok-u i svaki put kada mi je trebalo da pronađem nešto, nikako ne bih mogla da se snađem u pronalaženju te slike / videa u telefonu.

Sećam se da sam jednom prilikom sačuvala sliku sa pinteresta jednoh kristala koji sam želela da kupim. Navodno to je kristalj ljubavi i pomaže da se mnogo bolje oseća energija i da se telo opusti i pokaže svoju senzualnu stranu. Međutim, onda kada mi je trebala ta slika, bukvalno je nigde nije bilo u mom telefonu.

I to je jedna ogromna mana ne posedovanja svoje knjige senki.

Kada sam započela svoju knjigu senki, sve informacije koje su mi trebale sam zapisala i više nisam morala da se mučim sa traženjem skrinova i videa iz galerije.

U vašoj knjizi senka možete zapisati šta ste naučili i primetili kada ste koristili određeni kristal ili kada ste bacali određenu čin. Takođe možete zapisivati nove informacije koje dobijete i da li vam je određeni ritual uspeo.

KNJIGA SENKI ĆE VAM POMOĆI DA OSTANETE ORGANIZOVANI

Neke veštice vode jednu knjigu senki gde zapisuju sve što su saznale i proučile. Dok druge vode nekoliko knjiga senki za oblasti koje ih zanimaju.

Lično vodim tri knjige senki. Prva knjiga koju vodim je vezana za kristale, druga je vezana za herbalizam, a treća je vezana za manifestacije, meditaciju, čini i slično.

I ako čini ne koristim, interesantno mi je da neke čini zapisujem, čisto radi estetike haha!

Knjiga senki će vam pomoći da ostanete organizovani, tako da je to još jedan plus zašto bi ste istu trebali voditi!

MOŽETE KREIRATI SEKCIJU ZA SIMBOLE I ZNAKOVE KOJE DOBIJATE

U vašoj knjizi senki možete kreirati posebnu sekciju za simbole i znakove koje dobijate u vašem životu.

Na primer, pre par meseci mi se baš desilo da sam se tri noći konstantno budila tačno u četiri ujutru. Ni minut kasnije, ni minut ranije.

Na moju sreću tada sam započinjala sa mojom istragom o witchcraft-u tako da sam na netu potražila anđeoske brojeve od kojih mi je bilo prikazano da „444“ znači „protection“, tačnije zaštita.

Kako kaže ovaj broj „Univerzum i vaši spiritualni vodiči vas štite. Obratite pažnju na vaše misli i okruženje kada vidite ovaj broj“.

Neću da ulazim u detalje šta se tada dešavalo, ali verujte mi da mi je ovaj znak poslat sa razlogom.

Zahvaljujući knjizi senke lakše uspevam da ispratim šta se dešava oko mene i kada sam koji znak dobila.

BELEŽENJE SNOVA

Knjiga senki vam takođe može pomoći pri lakšem beleženju i tumačenju vaših snova.

Za one koji me ne znaju ja sam lucidni sanjar, ali se veoma često dešava da ne mogu da se izborim sa svojim snovima i da me oni obuzmu.

Ponekada sanjam gluposti, a ponekada dobijam znakove iz svojih snova koji me upozoravaju na nešto ili mi nagoveštavaju šta će da se desi.

Jednom prilikom sam imala jedan neprijatan san u kome verujem da me je zaposeo duh. (ovo se desilo pre nego sam počela da se bavim witchcraft-om)

VAŠA KNJIGA MOŽE BITI NASLEĐIVANA

Vaša kniga senki može da bude nasleđena od strane vaše dece ili beba veštica koje se interesuju za witchcraft.

Ovo mislim da je jako simpatično, jer da sam ja imala nečiju knjigu senki verujem da bi do sada naučila hiljadu puta više stvari nego one koje trenutno znam sa znanjem sa neta haha!

Pored toga nekako mi je to nasleđivanje tuđih knjiga i tuđeg rada very aesthetic!


Kao što ste mogli da primetite u ovom postu, book of shadows je jedna zaista strava stvar koju bi ste trebali primeniti u svome životu!

Bonus savet od mene jeste da kupite neku malu sveščicu koja je otprilike kao rokovnik i tu započnite vašu svesku senki. Pošto je mala biće praktična za nošenje ukoliko budete otišli negde da istražujete više o witchcraft-u ili ukoliko budete otišli u potragu za kristalima u nekoj šumi, pećini ili možda kod nekog jezera.

Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave