Nova Godina je samo par nedelja dalje od nas, da li možete da zamislite?! Uskoro nam stižu naši omiljeni praznici i zimske pauze / odmori, kojima se svi raduju!

Ovo je bila jedna jako naporna i brza godina. Ne znam da li je do mene, pošto sam ove godine bila u nekoj konstantnoj jurnjavi i akciji, ili je generalno ova godina proletela brzo 😀

Bilo kako bilo, sa obzirom da nam se praznici približavaju, a nema lepšeg načina da se praznici provedu sa porodicom u toplom i udobnom domu. Zato sam danas tu sa vama da vam podelim neke savete kako da učinite ovu zimu još udobnijom i prijatnijom!

JASTUCI I ĆEBE

Mekanih jastuka i čupavih ćebeta, nikada dosta! – baš kao što je Cany Heron iz filma Mean Girls rekla. Moja omiljena zimska dekoracija za sobu jesu jastuci i ćeba – udobni su, korisni, topli, mekani i savršeno se slažu uz Novogodišnju atmosferu u mome stanu! Jednostavno volim da nakon napornog radnog dana dodjem kući, presvučem se i zavalim se u top i mekao krevet da se ugrejem. Moja tradicija je da na zimu stavim jorgan, preko jorgana još jedan jorgan, zatim ćebe i na tom ćebetu da stavim još par ćebeta, zvuči čudno zar ne? Dap, medjutim za mene je to kao da sam legla i potonula u komfor mojih čupavih ćebeta.

+ nikad ne znam kada će sestra da mi uleti u sobu, tako da ćebeta i jastuka nikad dosta!

MIRIŠLJAVE SVEĆE

Mirišljave sveće su mi MUST HAVE na listi svake zime! Nekako imam taj osećaj da kada padne mrak u četiri sata popodne, ove sveće koje upalim zajedno sa lampicom iznad mog kreveta, prave jako toplu i umirujuću atmosferu. Lično najviše volim da miksujem dva mirisa sveća – Strawberry favor & Sweet Frosting.

NOVOGODIŠNJI UKRASI

Ne znam da li je samo u mojoj porodici ovako, ali kada dodje 1. Decembar to znači totalna radna akcija!!!

Godinama prikupljamo ukrase i kada dodje ovo čuveno Novogodišnje doba, svi ti ukrasi se vade i započinjemo sa dekorisanjem! – jelke, lampioni, svetiljke, lutkica Deda Mraza, sneško belić, lokomotive, olovni vojnici, novogodišnje grane bora, veštačke grane, 1001 ukras za jelku i grane, lampioni u obliku zvezda, dekorativno ćebe, Novogodišnji tanjiri, escejg i šolje, snežne kugle, snežni sprej… Ne mogu sve da nabrojim! Ali budite sigurni da ću vam napisati post na temu Christmas house tour!

KUPITE SEBI TOPLU ZIMSKU PIDŽAMU

Deda Mraz bi mogao da vam kupi novogodišnje pidžame i čarapice, ali ukoliko on to ne kupi, ne vidim razlog što sebe ne bi ste častili jednim lepim Novogodišnjim kompletom! Na kraju krajeva – koga li čekaju sva ona sniženja u radnjama? 😉

Bonus savet: Ono što ja volim da radim sa svojom pižamom da bi bila toplija i udobnija, jeste da je pet do deset minuta pre nego je obučem, stavim na radijator da se ugreje! Posle tih pet minuta, nakon što obučem pidžemu, zvanično je – u raju sam.

SLATKIŠI

Do pre par sati da ste me pitali rekla bih vam da ne podnosim zimu, medjutim kako dublje i dublje zalazim u ove novogodišnje postove, shvatam da ima tu više od 2-3 stvari koje volim kod zime XD

Ono što moja majka voli da radi na zimu jeste da pravi kolačiće. Moja majka obožava zimu, ali pravljenje kolačića koji će kasnije biti servirani na Novogodišnjem tanjiriću joj je favorite thing to do! Tako da makar kod nas u stanu, u svakoj sobi možete pronaći po jednu teglu ili tacnu sa kolačićima!

Ovo su neki obični saveti kako da vaša kuća bude ove zime još udobnija i toplija! Volim da zimu provedem kod kuće u mome toplom i inspirativnom kutku.

Ukoliko vi imate neke ideje i savete kako učiniti vašu sobu udobnijom, pišite mi na instagramu u inbox!

Ukoliko vam se svideo ovaj post, ne zaboravite da pročitate i:

P.S. Možete da posetite neke od najnovijih objava na mome blogu:

Slične objave