Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na mome blogu! Danas sam tu sa BACK TO SCHOOL serijalom, a u današnjem postu saznaćete kako to izgleda jedna moja nedelja u online umetničkoj školi.

Danas je bilo predviđeno da izađe post vezan za samu umetničku školu, smerove i kako je u njoj, međutim zbog nekih tehničkih problema, taj post ostavljam za objavljivanje ove subote kao bonus post ili sledećeg utorka, u zavisnosti od mojih obaveza.

Tako da, hajde da počnemo sa ovim postom!


Svoj dan započinjem buđenjem u 8:30, kada mi i počinje škola. Čim se dignem, uzimam telefon u ruke, palim Whatsup i ulazim u grupu gde bih trebala da imam čas.

Zahteva nekih dobrih 10-ak minuta da se svi jave u grupi, i možda nekih dodatnih 5 – 10 minuta da profesor/ka objasni današnji zadatak. Za to vreme obavljam jutarnj rutinu, doručkujem, oblačim svoju odeću za slikanje i pripremam materijal za čas.

Volim kada imamo stručne predmete, jer onda mogu sa strane da pustim neku muziku ili neke videe sa youtube-a koje slušam dok radim na projektu.

Mnogi smatraju da je naša škola laka i da je baviti se umetnošću lako, međutim nije sve tako jednostavno kao što izgleda. Definitivno je nama umetnicima lakše nego učenicima i studentima koji pohađaju medicinsku školu ili neku od gimnazija, međutim poslovi koje mi radimo umeju da budu veoma zahtevni, a naši radovi zahtevaju najmanje par sati da se završe.

Jedan od mojih radova za čas vajanja radila sam šest dana, skoro bez prestanka, za časove crtanja najmanje mi je potrebno tri sata da završim jedan rad. A događa se i da imamo neki zahtevni zadatak, koji zahteva brojne sate za završavanje i puno truda. Držimo na umu da koncentracija ne sme da nam opadne, jer ako se to desi više ne možemo da radimo.

A koliko god voleli umetnost, ponekada je taj silan rad veoma naporan i čim završimo sa jednim radom, ode i koncentracija i sve, tako da moramo da se odmorimo pre nego krenemo da radimo drugi rad.

Ja sam kao što znate veoma organizovana osoba, koja će i najmanju minutu u njemom danu da ispuni nečime. Ali kada je škola u pitanju, nikada ne mogu da odredim vreme koje će mi biti potrebno za nju, tako da nemam neki poseban plan i program za dan.

Radim dok se ne umorim, a kada se umorim pravim pauzu za jedan gejm u Guild Wars 2, poziv sa prijateljima ili ćaskanje sa porodicom.

U principu, ovako mi prolaze dani dok sam u online školi. Nema preteranih događanja u mome životu, u većini slučajeva tu je rad do nekih 19h – 20h kada sve za školu sklanjam na stranu i uzimam ostalo slobodno vreme da se odmorim.

Postoje naravno i dani kada nemamo puno toga da radimo, tako da vreme koje imam iskoristim za neki izlazak ili rad na mojoj prodavnici.

Pošto sam sada četvrta godina srednje škole, uskoro ću imati prijemni ispit i polako moram da krenem da spremam svoj maturski rad. Već u glavi imam ideju za moj maturski rad, koju ću vam izneti u nekome drugom postu, kada većina ljudi u mojoj školi odluči šta će raditi za njihov maturski rad. Iskreno ovo što imam na pameti, volela bih da budem jedina sa tom idejom i takvim maturskim radom, mada nisam sigurna da li će to biti slučaj.

Sve u svemu, još uvek ne znam kako ću izvesti tu ideju o tom maturskom radu, obzirom da je ideja izuzetno komplikovana.

Sledeće nedelje ću izabrati jednu od mojih profesorki da mi bude mentor tokom čitavog ovog rada na mome maturskom radu, a do tada moram da smislim ideju o tome oko čega će moj maturski rad da se zasniva.

Iskreno, verujem da će ova godina da bude veoma zahtevna za mene. Otvaranje moje prodavnice biće ovoga meseca, moraću da bez ikakvih prepreka i smetnji radim na svome biznisu, dok u isto vreme radim na školi, mome maturskom radu i upisu na fakultet. Mada, verujem da će se sve dobro završiti.

Subota i nedelja su uglavnom dani koje čuvam za izlaske, poslovne sastanke, fotografisanja i snimanja.

Ovog vikenda u planu mi je da idem i obavim fotografisanje u hotelu Hilton za moju promociju prodavnice, što bi bilo u subotu. A u nedelju bih otišla da obavim promociju jednog salona, njihovih usluga i da stavim svilene trepavice. Više o tome čućete uskoro.

I ako ima puno da se radi za školu, donekle sam zahvalna online nastavi, jer kod kuće imam mnogo više vremena da se fokusiram i da radim na svojim radovima za školu, što mi donosi bolje ocene iz mnogih predmeta. (ovo ne menja činjenicu da više volim da idem u školu XD)


Tako otprilike izgleda moja nedelja u online umetničkoj školi. Nije toliko zabavno, ni produktivno, ali verujem da ova online nastava ima neke svoje pozitivne strane. Pored svega, zdravlje đaka i naših porodica je najbitnije od svega.

Kako vi provodite ovu školsku godinu? Da li imate online nastavu ili nastavu u školu? Pišite mi na instagramu!

P.S. Ne zaboravite da pročitate sledeće postove:

Pratite me i na sledećim medijima:

Slične objave