Novogodišnji praznici stižu u naš kraj, ali da li to znači da ćemo konačno da se oslobodimo silnog posla koji imamo? Možda više nećemo morati da brinemo kako smo prošli u školi na prvom polugodju ili da li smo se makar na kratko spasili šefa i tone posla koji se iz dana u dan ponovno i ponovo niže. Raskomotite se, lezite u krevet i uzmite taj telefon da obavite par telefonskih poziva. Vreme je da napravite pidzama party!

Sećate se vremena kada smo bile male, dolazile bi kod prijateljica i one bi dolazile kod nas, pa bi pravile šator od jastuka, igrale bi se sa lutkicama i verovatno glumile da smo vile ili princeze. Sada smo doduše, plus 10, 20 ili čak 30 godina, ali to nas ne zaustavlja da uzmemo 1 dan samo za sebe.

Ali pre nego počnemo, na ovom blogu možete naći moj novi serijal zvan „31 Dan sa Emem“, gde svakog dana kačim Novogodišnje i Božićne postove. Sve što vam treba na samo jednom mestu, počevši od novogodišnjih classic saveta (novogodišnji filmovi, serije, muzika, šta kupiti voljenima za Novu Godinu…), skincare saveta (Kako negovati kožu zimi, kako se zaštititi od hladnog vazduha…), novosti o poslednjim Novogodišnjim dogadjanjima, Do It YourSelf, novogodišnjih recepata… Želim da se zahvalim svima koji su podržali i koji žele da podrže ovaj serijal, jako mi je drago kada vidim vaše mail-ove pune podrške i komentare na instagramu. Tako da vam hvala na svemu, jer bez vas ovaj serijal ne bi bio moguć.

DEKORACIJA

Ako ste se već odlučili da napravite nezaboravan pidžama party, neka sve bude već na svom mestu da kada vaše prijateljice dodju, možete da se bacite u krevet i da vam je sve na dohvat ruke!

Izvucite pokrivače,ćebenca i jastučiće, stavite ih na vaš krevet i na vaš dnevni nameštaj tako da sve bude mekano, toplo i udobno.

Takodje kao dekoraciju možete izvaditi lampice, koje možete zalepiti za zid selotejpom, ili ih podglaviti kod slika ili vašeg nameštaja. Lampice će vam osvetljavati sobu i samim tim joj davati aesthetich area. Pokušajte da lampice budu dobro uklopljenje sa vašim nameštajem i dekoracijama. Ukoliko ste izvadili novogodišnje pokrivače, ukoliko imate jelku i izvadili ste novogodišnje ukrase, onda neka vam lampice budu šarene. Ali ukoliko nisu novogodišnji praznici i izvadili ste bele pokrivače, onda gledajte da uzmete zlatne lampice koje možete kupiti kod kineza ili u home decor radnjama.

Za lep miris u sobi, možete staviti koru od pomorandže na vaš radijator. Miris pomorandže će biti svuda po vašoj sobi, uglavnom miris nije jak, ali pravi dobru aromu kada su ovakve situacije u pitanju.

Unaokolo možete zapaliti mirišljave sveće, ukoliko niste baš za trik sa korom od pomorandže. Ali ovaj savet preporučujem samo odraslim osobama, paliti sveće u dečijoj sobi ili sobi tinejdzera, nikako nije dobra ideja, jer nikada se ne zna kada može da izbije tuča jastucima i nešto da se zapali.

Na stolu postavite grickalice i piće. Što se tiče večere možete pozvati piceriju da vam donese picu ili je šta više možete napraviti sami kod kuće, to bi bila jedna sjajna pidzama party aktivnost!

Dekoracija sobe za dečiji pidzama party

Ono što je za odrasle nered, za decu je savršenstvo! Kada sredjujete dečiju sobu za pidzama party, slobodno razbacajte stvari po sobi. Na dečiji krevet i oko njega postavite pokrivače i gomilu mekanih jastuka, igračke razbacajte po podu ili ih stavite na jednu gomilu. lomljive stvari obavezno sklonite iz sobe! Takodje, deci možete napraviti šator. Stavite stolice na sredinu sobe i prekrijte ga tankim pokrivačem ili navlakom za krevet (gledajte da ne prekrijete stolice ćebetom ili nekim debelim pokrivačem, deca će se oznojiti, pa ćete kasnije imati problem), ukoliko vam se ideja da na sred sobe bude šator ne svidja, onda lako možete da napravite šator ispod dečijeg stola. Toliko je opcija za dekorisanje dečije sobe, samo morate da razmišljate kao dete i setite se o čemu ste vi maštali kao deca. Takodje je bitno da razmislite malo šta vaše dete voli. Na primer, od jastuka i stolica možete mu napraviti gusarski brod, ili možete staviti dve stolice iza zid i sredinu prekrivača podglaviti kod nekog eksera ili slično i napraviti dvorac. Eksperimentišite.

IGRICE

1.Istina ili izazov – svako je makar jednom u životu igrao igricu istina ili izaziv! Jedna osoba pita drugu da li bira istinu ili izazov, ukoliko druga osoba kaže istinu, prva mora da joj postavi bilo koje pitanje na koje će druga da odgovori iskreno, a ako keže izazov, onda prva osoba mora da joj zada izazov koja će druga osoba da ispuni i tako se smenjuju.

2. Do It Yourself – Moja omiljena stvar na pidzama žurci je DIY. Nadjite neke DIY tutoriale na google-u ili Pinterestu. Pripremite materijale koji su vam potrebni i od nepotrebnog napravite nešto zakon! *ukoliko planirate da radite DIY na pidzama partiju, onda obavezno nadjite tutoriale pre partija i obavezno kupite materijale*

3. Monopol – Monopol je vrlo popularna igra koja spada u kategoriju igara na tabli. Igrači se utrkuju za novac i imanje, kroz kupovinu, prodaju, i izdavanje imanja, pozajmljivanje novca, igranja na sreću itd. Igra je poteznog karaktera, i igra se uz bacanje kocke. Dobila je ime po ekonomskom pojmu monopol, koji označava dominaciju jednog učesnika u privredi nad drugim učesnicima.

4. Vremenska kampsula – Napravite vremensku kapsulu sa svojim prijateljima. U običnu kutiju stavite po 1 stvar koja je vama draga, ali koje ste spremni da se odreknete, napišite pismo sebi u budućnosti i ostavite jednu sadašnju sliku vas i vaših drugarica. Kutiju sakrijte negde u vašoj sobi ili u vašem podrumu i za nekih 5 godina ćete verovatno zabpraviti na nju i kada je ponovo pronadjete vratiće vam se sećanja iz detinjstva i ko zna, imaćete novi povod da pozovete vaše stare drugarice na novi pidzama party.

5. Modna Revija – otvorite vaš regal i sa vašim prijateljicama proberite neku odeću od koje ćete napraviti modnu reviju!

6. Trač party – Trač party je svesno ili ne, uvek zastupljen na pidzama žurkama. Trač party ne mora da znači da ćete konkretno pričati nekome iza ledja, trač party takodje znači priča o momcima, o onome što vam se nedavno desilo, o blamu koji ste doživeli…

7. Čoveče ne ljuti se – Svaki igrač odabere 4 figurice iste boje. Cilj igre je sve svoje figurice dovesti do svoje „kućice“. Igru započinje igrač koji bacanjem kockice dobije najveći rezultat. Na početku igre, svaki igrač ima pravo na 3 pokušaja – ali, samo na početku igre. Kad dobije „šesticu“, jednu svoju figuru postavlja na START, zatim baca kockicu još jednom i pomiče se za toliko polja koliko je pokazala kockica. Nakon svake „šestice“, igrač ima pravo na još jedno bacanje, može startati sa još jednom figurom ili se pomiče za onoliko polja koliki je zbroj oba bacanja. Ako igrač mora stati na polje na kojem je već suigrač, igrač „ruši“ figuricu suigrača, koji mora ponovo startati sa šesticom, ali ima pravo na samo jedno bacanje jer je igra već u tijeku. Na određeno polje „kućice“ se ulazi kada kockica pokaže točno onoliki broj, koliko je polja igrač udaljen od određenog polja „kućice“. 
Npr., ako je igrač dva polja udaljen od polja „kućice“, kockica mora pokazati broj 2. Ako pokaže više, igrač ostaje na mjestu i čeka novo bacanje.
Pobjednik je onaj igrač koji prvi uspije dovesti sve svoje figurice na polja svoje „kućice“.

9. Domaćica na jedno veče – Postanite domaćica na jedno veče i pratite tutoriale sa insterneta ili iz knjiga recepata vaše majke i napravite sa vašim drugaricama neki kolač ili večeru.

POSLUŽENJE

Kao posluženje možete staviti neke sendviče, picu, zaziki ili neke grickalice i slatkiše kao što su čips, smoki, tortilja, domaćica keksići…

Ili možete napraviti neke slatkiše, kao što su:

  1. Mini cheese cake
  2. Čokoladne tortice sa malinama
  3. Čokoladni čizkejk
  4. Kapućino sa piškotama
  5. Lešnik gnezda

POSETITE I SLIČNE POSTOVE KAO ŠTO SU:

  1. Napravite najbolju novogodišnju žurku
  2. Serije koje MORATE odgledati tokom praznika
  3. Nega kože zimi

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *