Moguće je da se energija u mojoj sobi čini opušenijom zbog roze kvarca kojeg imam i koga držim pored grupe biljaka koje mu pune energiju, takođe je moguće da inspiraciju za blog i motivaciju za rad dobijam od selestita moćnog kristala koji pozitivno svima služi, pogotovo mom horoskopskom znaku blizancu.

Postoje različiti kristali, a svaki kristal ima neku svoju prednost i služi određenoj svrsi.

Kristali su tu da vam pomognu u ličnom razvoju, da vam poprave energiju, daju snagu i donesu puno ljubavi u vaš život.

A pre nego uđemo u diskusiju o tome koji kristal čemu služi, o čemu ćemo pričati u nekom od mojih narednih blog postova, danas ću vam izneti nekoliko razloga zašto su vam kristali potrebni u životu i čemu konkretno oni služe.

Uživajte u ovom blog postu!


Napomena: Kao što znate Oktobar je veštičiji mesec, i baš iz tog razloga sam odlučila da na mome blogu kreiram sezonu #WITCHCRAFT-a gde ću vam tačno ___ dana davati male veštičije savete koji vam mogu biti od koristi! Tako da ukoliko ste slučajno naleteli na ovaj post i ukoliko vam se ovaj post svidi pozivam vas da posetite moj tag witchcraft i pročitate ostale witchy postove koje imam na mome blogu!


1. MOŽETE OSNAŽITI VAŠU ENERGIJU KRISTALIMA

Kristali apsorbuju, čuvaju, pojačavaju i zrače energiju i oni mogu biti od velike koristi pri uklanjanju negativne i unošenju pozitivne energije u vaš život.

Pomoću njih možete da povećate svakodnevni nivo energije, a takođe ih možete koristiti i za anksioznost i spavanje. „Kristali pojačavaju naše namere“, zbog čega su toliko korisni u isceliteljskim praksama. Oni su efikasniji u lečenju nego što možda mislite! Zbog toga su kristali neophodni u vašem svakodnevnom životu.

2. KRISTALI VAM POMAŽU PRI VAŠOJ SPIRITUALNOSTI

Kristali se mogu koristiti u različite svrhe u svetim ritualima, magiji i čarolijama. Kamen se može koristiti za zaštitu, privlačenje ljubavi ili novca, otvaranje portala za druge svetove ili lečenje. Kristali se koriste u mnogim ritualima za zaštitu i proterivanje neželjenih duhova ili za privlačenje pozitivnih energija.

Takođe se koriste u čarolijama i magijskim postupcima kako bi vam pomogli da postignete ishod koji želite. Na primer, ametiste možete koristiti kao alat za lucidno sanjanje. Ili možete da koristite ružičasti kvarc da biste privukli vašu simpatiju. Citrin vam može doneti novac u život.

Baš kao što sam rekla, različiti kristali = različite čudi.

3. KRISTALI MOGU DA BUDU OD KORISTI PRI LEČENJU

Postoji mnogo različitih kristala koji se mogu koristiti za isceliteljske prakse poput meditacije.

Na primer, jedan od kristala za koji ste sigurno čuli jeste Ametist. On je jedan od najpopularnijih kristala u današnjici baš zbog svojih jakih isceliteljskih moći, njega takođe nazivaju i „kamenom duhovnosti“.

Ametisti su posebno dobri za meditaciju jer pomažu kod stvari poput lucidnog sanjanja i astralnih putovanja. A ukoliko ste ljubitelji tiktok-a obradovaće vas činjenica da je ametist takođe kristal koji pomaže pri lakšem menjanju (shiftovanju) realnosti.

Kako znam?

Moglo bi se reći da sam ga isprobala na svojoj koži poslednji put kada sam menjala realnosti. ;D

Pored ametista postoje još različite vrste kristala koji vam mogu pomoći pri meditiranju i lečenju, poput Lapis Lazulija koji se koristi za lečenje i zaštitu.

4. KRISTALI VAM MOGU POMOĆI DA PRIVUČETE LJUBAV

Kristali koji emituju pozitivne energije mogu biti zaista korisni za vaš ljubavni život! Najkorišćeniji kristal za ljubav je roze kvarc.

Roze kvarc čini nekoliko stvari za vas kada je ljubav u pitanju! Na primer, pomaže vam da podignete raspoloženje i čini da se osećate srećnije i zadovoljnije samim sobom.

Pored toga što u vaš život unosi pozitivu i osećaj ljubavi, takođe vašem okruženju donosi isto. Roze kvarc se jako često koristi da bi se privukao suprotan pol i da bi se kreirala određena vrsta atrakcije između vas.

Zato je ovaj kristal veoma popularan kod mladih.

On se takođe koristi za manifestacije ljubavi prema sebi i privlačenja simpatije, a igra i veliku ulogu pri bacanju ljubavnih čarolija.

Jedna interesantna činjenica jeste da gde god krenem nosim roze kvarc sa sobom. Iz nekog razloga se osećam prijatnije u svojoj koži sa njime, a kao pomoć roze kvarcu nosim i tigrovo oko koji mi diže samopouzdanje.

Jednom prilikom sam htela da istražim vesti na tiktok-u da roze kvarc može da služi da se privuče određena osoba koja vam se sviđa, tako da sam odlučila da uradim jedan eksperiment. Moglo bi se reći da je eksperiment koji sam obavila uspešno prošao, tako da potvrđujem ovu informaciju haha!

5. KRISTALI MOGU BITI KORISNI PRI VOĐENJU LJUBAVI

Romantična magija je drevna magija koja vam može biti od velike koristi pri boljoj konekciji sa vašim partnerom.

Ako trebate začiniti stvari u spavaćoj sobi, razmislite o unošenju vatrenih kristala karneola. Oni vam mogu pomoći da se osećate strasnije prema partneru i otvorite svoju korensku čakru.

6. KRISTALI VAM MOGU POMOĆI PRI LAKŠEM USPEHU U BIZNISU ILI U ŠKOLI

Kristali se mogu koristiti u svim vrstama karijere. Na primer, možda ćete želeti da pokušate da koristite kamenje od ćilibara za uspeh u školi ili poslu. Amber je takođe dobra za povećanje vaših sposobnosti razmišljanja tokom proučavanja ili pisanja radova. Ja ga veoma često koristim pri pisanju svojih blog postova.

Kada postoje problemi sa saradnicima, kristali poput ružinog kvarca mogu pomoći da se stvari smire i da se otvore putevi komunikacije. U principu nema u čemu roze kvarc nije dobar hahaha! Zato je on po mom mišljenju must have u vašoj kolekciji kristala.


Ovo su samo neke od pogodnosti posedovanja kristala, a tek će te saznati šta koji kristal može da učini u nekom od mojih narednih blog postova. Tako da ostanite aktivni na mome blogu, jer vas uskoro očekuje još pregršt zanimljivog sadržaja!

Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave