Ah ta jutra… volite ih ili mrzite, moramo ih preživeti. Budući da jutro dolazi svakodnevno, zašto ne biste stekli nekoliko novih navika kako biste se zaista radovali jutru? Znam, znam, to može biti teško. Ali hej, produktivno jutro je najbolji način za početak produktivnog dana.

Produktivno jutro počinje prethodne noći. Da bi vam jutra postala efikasnija, pripremite se za ručak i doručak i pripremite odeću za sledeći dan.

U zavisnosti od toga kada vam je prvi čas u toku dana, postavite alarm na 120 minuta pre nego što izađete na put do časa.


Napomena: Ovaj blog post pripada serijalu mojih blog postova pod nazivom „srednja škola & fakultet“. U napomenutom serijalu pričam vam o mojim iskustvima, kao i događanjima iz srednje škole, a uskoro i fakulteta. Pored toga u ovom tagu možete da pronađete različite savete za učenje, dobijanje dobrih ocena, upis na fakultet itd.

Serijal možete posetiti odlaskom na moj #srednja škola i fakultet.


5 MINUTA: POPIJTE VODU

Nije tajna da je ujutro voda prva stvar koja osvežava i pomaže vam u hidrataciji nakon duge noći bez tečnosti. Međutim, mala tajna za one kojima je potreban dodatni podsticaj da ustanu iz kreveta: piće vode neposredno pre odlaska na spavanje obezbediće vam ujutru donekle punu bešiku, pa će vam pomoći da ostanete hidrirani tokom odmora i pomoći će vam ustati iz kreveta.

10 MINUTA: PROČITAJTE VESTI

Umesto da prvo posegnete za telefonom i listate društvene mreže, pokušajte steći naviku da ujutro prvo čitate novinske članke. Apsolutno je bitno da budemo u toku sa aktuelnim događanjima u državi. Kao studenti / đaci, nemamo uvek mnogo slobodnog vremena, ali čitanje vesti prvo ujutru omogućiće vam da se polako probudite i budete u toku sa važnim pitanjima širom sveta.

30 MINUTA: SPREMITE SE ZA DANAŠNJI DAN

Uradite ono što morate da uradite – sredite se u kupatilu, našminkajte se, obucite odeću za današnji dan, kod vrata stavite već pripremljene stvari za danas (hranu, ranac / torbu i sl.) i obavite vašu tipičnu jutarnju rutinu. Ovaj proces generalno najduže traje, ali ako se lepo organizujete, lagano će te da se spremite za školu / faks.

20 MINUTA: NAPRAVITE I POPIJTE KAFU / ČAJ

Mnogi studenti i đaci koji pohađaju srednje škole, vole pre svega dan da započnu sa kafom, ili čajem, tako da ukoliko je to vaš slučaj, izdvojte lepih dvadesetak minuta za ovu finu uživanciju!

30 MINUTA: DORUČKUJTE I PRELISTAJTE DRUŠTVENE MEDIJE

Dok pijete čaj možete da doručkujete tople sendviče, zaziki i slično. Isto tako dok doručkujete možete da prelistate društvene medije čisto da vidite šta se dešava u životima ljudi koje poznajete ili možete da pustite jednu epizodu serije koje jako volite čisto da vas malo opusti pred odlazak na fakultet / u srednju.

20 MINUTA: PRESLIŠAJTE SE

Pre nego krenete u vašu srednju školu ili na faks, obavezno obnovite gradivo koje ste radili. Obnavljanje gradiva će vam pomoći da lakše nastavite sa lekcijom koju imate tog dana, pored toga će te brze učiti dati predmet, a i profesori će biti oduševljeni vašim znanjem. 😉

10 MINUTA: SLUŠAJTE MUZIKU ILI MEDITIRAJTE

Pre nego krenete u školu / na faks pustite neku lepu muziku koja vama prija i uživajte u njoj.

Ovo je jedan deo jutarnje rutine koji bez koga ne mogu da zamislim moju jutarnju rutinu! U zavisnosti od mog raspoloženja puštam muziku, koja može biti baddie muzika ili klasična muzika, nikada se ne zna. Kako se osećam tog dana, takvu muziku i puštam.


Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave