Nije tajna da mnogi od nas studenata ne spavaju. Osim učenja, zaduženja i klupskih aktivnosti, ponekad može biti teško dobiti nedostižnih 8 sati sna, a ipak ostvariti uravnoteženu večernju rutinu za školu. A tokom ispitne sezone? Haos. Ali šta ako postoji bolji način od nespavanja noćima?

Ovu večernju rutinu u školi treba slediti nakon što ste imali časove i proveli nekoliko sati učeći. Vreme možete prilagoditi svojim potrebama. Sutra izlazi post o produktivnoj jutarnjoj rutini, koji možete pogledati ako skrolujete do kraja stranice i kliknete na opciju „next post“, a do tada uživajte u današnjem vodiću kroz to šta možete uraditi da bi ste poboljšali vašu večernju školsku rutinu. Uživajte! 🙂


Napomena: Ovaj blog post pripada serijalu mojih blog postova pod nazivom „srednja škola & fakultet“. U napomenutom serijalu pričam vam o mojim iskustvima, kao i događanjima iz srednje škole, a uskoro i fakulteta. Pored toga u ovom tagu možete da pronađete različite savete za učenje, dobijanje dobrih ocena, upis na fakultet itd.

Serijal možete posetiti odlaskom na moj #srednja škola i fakultet.


#1

18h – TRENIRAJTE

Bilo da više volite da idete u teretanu ili da svoje omiljene vežbe radite kod kuće, kretanje tela je važan deo vaše večernje rutine! Vežbanje nakon celog dana sedenja i učenja takođe je neophodno za um. Pomaže vam da to radite sa prijateljima, pa je zabavnije i drži vas do odgovornosti.

#2

20h – ISTUŠIRAJTE SE

Tuširanje nakon dugog dana lep je način da se opustite i opustite, čineći ga bitnim delom vaše večernje rutine Takođe će vam uštedeti vreme ujutru.

Za još bolje iskustvo možete ugasiti svetlo u toaletu, upaliti mirišljave sveće, pustiti estetičnu study muziku, napuniti kadu vodom i omiljenom kupkom i uživati!

#3

20:40 – VEČERAJTE

Obavezno imajte tri obroka dnevno radi vašeg zdravlja i bolje koncentracije!

Uz večernji obrok možete da putem kompjutera (laptopa) pustite predavanje koje trebate da ispratite ili youtube video vezan za temu o kojoj sada učite ili vam nije najjasnija. Ovim putem ubijate dve muve istim udarcem, ostajete produktivni, zdravi i oslobađate vreme za odmor.

#4

21h – PRESLIŠAJTE SE

Ovo je jako važno! Čitanje beleški unapred omogućiće vam da uhvatite više detalja o kojima će te diskutovati na sledećem času / predavanju, plus će vam mnogi pojmovi biti jasniji i organizacija vaših beleški biće znatno jednostavnija!

#5

22h – PRIPREMITE DORUČAK

Priprema za sledeći dan će vam pomoći da uštedite vreme ujutru, što će vam omogućiti da se dodatno odmorite i više razmislite o doručku i ručku. Volim da uveče sebi napravim sendviče koje ću staviti u frižider tokom noći, da se ne bi ubajatili, a sutra ujutru ih izvadim i podgrejem u mikrotalasni, tako da mi sendviči budu još lepši nego inače! Plus uz pomoć ove „strategijice“ koju sam osmislila, prilično dobar deo vremena uštedim sutradan ujutru.

#6

22:30 – IZABERITE ODEĆU ZA SUTRA

Odabirom odeće uštedećete vreme ujutru. Osim toga, nećete biti toliko ogorčeni ukoliko ne znate šta da obučete za taj dan i onda svoje dragocene minute vremena trošite na odabir kombinacije.

Pisala sam u nekom od mojih predhodnih postova. Lično najviše volim da nedeljom izaberem svu odeću za čitavu nedelju, međutim kada mi se desi da ne stignem da izaberem odeću u nedelju, onda praktikujem odabir odeće dan pred odlazak na nastavu ili neki važan poslovni sastanak.

#7

23h – SPAKUJTE TORBU

Pakovanje beleški, laptopa i svega ostalog što će vam biti potrebno za sledeći dan u rancu / torbi će osigurati da ništa ne ostavite za sobom i sutradan ne mislite „Bože, da li sam zaboravio/la nešto kod kuće?!“.


Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave