Svakog meseca prolazimo kroz tok koji prati mesečeve faze i svakog meseca pred sobom imamo prizor drugačijeg meseca i potpuno drugačije energije.

Na veče punog meseca veštice vrše različite aktivnosti obzirom da su tada njihove moći dupliranje i imaju jači uticaj na manifestacije i čarolije koje izvode u tom periodu. Pogotovo ukoliko su čarolije izvođene u veštičijem satu.

Jedna od najčuvenijih aktivnosti tokom punog meseca jeste kreacije mesečeve vode o kojoj ću nešto malo sada da napišem, pa ćemo se vratiti na našu originalnu temu.

Mesečeva voda je istorijski alat za veštice. Koristi se najmanje od 1800-ih za ljubavne čarolije, a danas je još popularniji. Njegova povezanost sa emocijama i duhovnošću čini ga neverovatno svestranim alatom za veštice širom sveta.

E sada, pored kreacija mesečeve vode, izvode se različiti rituali kao što su čišćenje kristala, duše, meditacija, astralna projekcija, razgovor sa bogovima, bacanje čini, manifestacija itd.

Pre nego se bilo šta od navedenog uradi važno je znati da je svakog meseca, mesec različit i sa sobom donosi različite pogodnosti.

MESEČEVE FAZEDEJSTVA I PREPISKE
New moon (novi mesec)Novi počeci, lepota, zdravlje, novi odnosi, novi poslovi, lično usavršavanje, misterije, snovi
Waxing moonGrađenje stvari, hrabrost, motivacija, prijateljstvo, elementarna magija, lečenje, sreća
Full moon (pun mesec)Ljubav, romansa, plodnost, umetnost, psihičke moći, odluke, pronalaženje smernica i završetak projekata ili faza u životu
Waning moonProterivanje loše energije ili loših navika, zaustavljanje zavisnosti, prekid loših veza, smanjenje bolnih emocija

NAPOMENA: U ovom postu će biti spominjano korišćenje magije. Lično ne koristim magiju, niti sam ikada bacila neku čin, ja se isključivo bavim meditacijom, prikupljanjem energije, upotrebom kristala i biljaka, kao i manifestacijom. Tako da tokom ovih mesečevih fazi ja se fokusiram na manifestacije, meditaciju i punjenje kristala. Dalji tekst u mome postu će biti delom napisan na osnovu ličnih iskustva, a jedim delom će biti skup tekstova i činjenica koje sam pronašla na internetu vezanih za ove mesečeve faze.


KAKO KORISTITI MESEČEVE FAZE?

U tabeli iznad pronaći ćete koje sve mesečeve faze postoje, kao i kada je najbolje posvetiti se određenim stvarima u tom periodu.

Na primer, u toku punog meseca, koji pomaže pri ljubavi i romansi, uglavnom svoj fokus prebacujem na manifestacije i na meditaciju za roze kvarcom.

Ukoliko ste čitali moje predhodne postove, onda znate da je roze kvarc kristal ljubavi. On služi u različite svrhe, ali ga ja najviše koristim kada je u pitanju manifestovanje sviđanja, ljubavi prema sebi i atrakcije.

Tokom punog meseca meditiram sa njime i otklanjam sav stres sa sebe, u svoje biće ubacujem ljubav i blagostanje. Kada prođe witching hour u većini slučajeva legnem da spavam, i mirna sam kao beba haha! U toku narednog perioda prati me ljubav i sreća.

DA LI SE MEDITIRA, MANIFESTUJE I BACAJU ČINI SAMO KADA SU OVE FAZE MESECA U IGRI?

Na veliku sreću, odgovor je NE!

Vi možete da meditirate, manifestujete i bacate čini kada god vi to poželite.

Jedina razlika između bacanja čini po normalnoj večeri i večeri kada je neka faza meseca u igri, jeste to što kada bacate čarolije, vršite manifestacije i meditirate tokom tih faza meseca, vaša moć je jača.

KADA JE NAJBOLJE MANIFESTOVATI LJUBAV I BACATI LJUBAVNE ČINI?

Ako ste već u novoj vezi, ali želite da se ona zahuhta, napravite ljubavnu čaroliju ili manifestaciju na pun mesec.

Međutim, ako tražite novu vezu, bolje je da pravite čaroliju / manifestaciju na mladom mesecu.

Ako prolazite kroz pokušaje u vezi ili pokušavate da se vratite svom bivšem, napravite čaroliju tokom rastućeg meseca. (waxing moon)

Konačno, ako želite da izbacite toksičnu osobu iz svog života (ili jednostavno prekinete vezu koja vam više ne ide), radite tu magiju tokom opadajućeg meseca. (waning moon)

KADA JE NAJBOLJE MANIFESTOVATI NOVAC I BACATI ČAROLIJE ZA DOBIJANJE PARA?

Pod pretpostavkom da želite da gradite bogatstvo, radite magiju novca tokom rastućeg meseca. (waxing moon)

Ako tražite novi posao ili pokušavate da započnete novi posao, to je najbolje uraditi dok radite sa novom početnom energijom mladog meseca.

Lično sam radila manifestacije za poboljšanje prodaje u mojoj prodavnici tokom rastućeg meseca i pravo da vam kažem manifestacija je uspela i prodaja mi je porasla!

KADA JE NAJBOLJE MANIFESTOVATI NOVAC I BACATI ČAROLIJE ZA SKLAPANJE NOVIH PRIJATELJSTVA?

Ako tražite novu grupu prijatelja, radite ovu magiju tokom nove ili rastuće mesečeve faze!

Jedan od dobrih rituala da se uradi ova čin je odabir žute sveće za prijateljstvo. Osvetljavajte ga sat vremena svake noći, počevši od mladog meseca.

Po isteku sata ugasite sveću. Nemojte da je oduvate!

Uradite to kroz rastući mesec i zaustavite se na punom mesecu.

Ne zaboravite da se postavite tamo! Teško da ćete upoznati nove prijatelje koje vas svemir čeka ako ste zaglavljeni kod kuće ili ukoliko ne razgovarate sa njima!

KADA JE NAJBOLJE MANIFESTOVATI POVEĆANJE PSIHIČKIH MOĆI?

Radite sa moćnom energijom punog meseca kako biste povećali svoje psihičke moći.

Vikanje pod punim mesecom je jedan dobar način da poboljšate svoje psihičke sposobnosti. Ali ne znam da li imate mogućnosti za to, pogotovo ukoliko živite u gradu.

Druga opcija je da uvežbate svoju sposobnost empatičnog čitanja druge osobe. Pri ovome vam može pomoći kurs govora tela i čitanja mikro izraza, više o tome možete saznati u mome blog postu „RECENZIJA KURSA „LAŽI SU PROŠLOST“.

Mesec je veoma povezan sa emocijama, pa empati treba da budu oprezni i da se obučavaju kako ih ne bi preplavili.


Pogledajte na internetu kada bi za vas trebalo da se održi pun mesec, i naravno po kalendaru koji sam vam dala vidite u kojoj će mesec biti fazi i na osnovu toga pripremite vašu to do listu za veštičiji sat!

U međuvremenu dok ne padne mrak i ne dođe vreme za naše veštičarenje, pročitajte još neke od mojih postova u witchvraft sezoni kao što su:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave