Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama sa detaljnom recenzijom kursa „Laži su prošlost“, kreiranog od strane mog veoma dragog prijatelja Stojana Novakovića.

Ukoliko do sada niste čuli za njega, have you lived under a rock?

Stojan Novaković je pre svega jedan veoma drag mladić rođen u Šapcu 1991 godine. On je divan prijatelj i saradnik, sa kojim je svaki put uživancija i zabava. U njegovim tinejdžerskim godinama bavio se različitim aktivnostima kao što su gluma, ples, sportovi, putovanja, volontiranja i tako dalje. Još od malih nogu voleo je da čita knjige i otkriva svetove koji su se krili u njima, što se realno i primećuje kada upoznate čoveka. 😉

Međutim, jednu stvar nikada nije voleo, a to je da bude manipulisan od strane ljudi. Laži i manipulacije su nešto što mu je oduvek smetalo, jedino što je želeo jeste da upozna ljude onakvi kakvi zaista jesu. Tada je počeo da izučava govore tela i mikro izraze kod ljudi.

Kako Stojan navodi jednog dana mu je na youtube-u izašao jedan preporučeni video snimak vezan za govor tela i detektovanje laži i to je bio jedan od retkih videa snimaka koje je odgledao do kraja. Osetivši da je to nešto čime zaista želi da se bavi u životu, novac je odlučio da uloži u različite knjige, online seminare, kurseve i tako dalje.

Vremenom došao je do najbolje kompanije na svetu koja licencira trenere za Mikro Izraze i Govor Tela, završio je kurseve, dobio sertifikate i sada radi ono što iskreno voli.

Moje upoznavanje sa Stojanom bilo je malo neuobičajeno! (naravno na pozitivan način)

U Maju mesecu ove godine došla sam na besplatno predavanje organizovano od strane Alfa projekta gde smo učili o tome kako na ispravan način možemo da vodimo uspešan biznis tokom situacije sa korona virusom.

Stojan je jedan od partnera Alfa projekta, tako da je i on bio među ljudima koje sam upoznala na ovom predavanju. Tokom pauza uspela sam malo bolje da ga upoznam i tada me je zapanjio svojim veštinama prepoznavanja laži, razumevanja tuđih emocija i čitanju drugih osoba bez da mu bilo šta iko kaže.

Jednon prilikom on mi je samo postavljao pitanja na koja mu uopšte nisam odgovara, i uspeo je sve što sam mislila i osećala prema tema oko koje se vrti pitanje da sazna. NEVEROVATNO!

Da ja ne bih dužila o našem upoznavanju, ukoliko ste zainteresovani da čujete taj deo priče savetujem vam da posetite moj blog post „OVAJ ČOVEK JE USPEO DA PROČITA MOJ GOVOR TELA I DA TAČNO RAZUME ŠTA MISLIM!!!“.


DETALJNIJE O KURSU

Vratimo se mi sada na našu prvobitnu temu.

Nakon mog velikog oduševljenja njegovim zanimanjem, Stojan mi je otključao svoj kurs „Laži su prošlost“ u kome se da naučiti:

  • 7 osnovnih Mikro Izraza i njihovih 26 varijacija
  • Kako suptilno uočiti Mikro Izraze
  • Kako detektovati laži
  • Razliku između konverzacionih signala i mikro izraza
  • Q4 tehnika
  • Pokreti koji impliciraju da vas neko laže

Pored toga u kursu takođe dobijate vežbe putem originalnih video snimaka + radnu svesku radi utvrđivanja stečenog znanja.

Moj prvi utisak kada sam ušla u svoj nalog, zatim u otključani kurs bio je „Ju kako je sve ovo uredno“.

Često mi se dešavalo da dobijem ili platim neki kurs gde su sve informacije još odmah na početku bile razbacane na sve strane. Tako da je urednost bila prva stvar koja me je jako obradovala kod ovog kursa.

Odmah nakon što se ulogujete na vaš nalog i uđete da otključani kurs, izaći će vam ovakav ekran:

Kao što možete da primetite kurs je podeljen na četiri dela:

  1. Početak
  2. Sadržaj i vežba
  3. Segmenti
  4. Za kraj

Prva stvar koju dobijate jeste skripta od 30 strana gde se nalazi uvod u kurs, objašenjenje šta su to mikro izrazi i prikazano uz tekst i slike sve emocije i izrazi lica koje čovek može da napravi tokom buđenja određene emocije.

Tekst je izuzetno detaljan i jasan i u njemu će te odmah dobiti potrebne informacije. Kao što sam napomenula deti tekst prate i odlično obrađene slike koje služe kao primeri određenih emocija i izraza lica koje čovek napravi u datom trenutku.

U tekstu se takođe nalazi pojašenjenje šta može prouzrokovati određene emocije, kako ih uočiti, kako razlikovati Mikro Izraze od konverzacionih signala, kako koristiti mikro izraze da detektujete laži i koje su prednosti prepoznavanja mikro izraza.

Dok sam čitala ovaj tekst mnoge stvari su mi postale jasnije. Saznala sam koje reakcija na licu šta znači i kako mogu da je detektujem.

Nakon što sam naučila gradivo, završila sam sa prvim delom uvoda i preuzela sam radnu svesku da utvrdim svoje novostečeno znanje.

Radna sveska se štampa i radi se u toku praćenja video kursa.

Potom sam odslušala uvod i započela sam sa gledanjem videa „SADRŽAJ I VEŽBA“.

U navedenim videima nalazilo se detaljno objašnjenje kako koji mikro izraz izgleda, kako možemo taj mikro izraz da prepoznamo i šta taj mikro izraz zapravo znači.

Na kraju svakog videa nalaze se vežbe radi utvrđivanja znanja.

Ova čitava tema je izuzetno detaljno obrađena, sve što vam treba nalazi se u navedenim videima.


LIČNO ISKUSTVO I UTISAK

Kao što sam navela izuzetno mi se svideo ovaj kurs, obzirom da ne traje dugo, ali i dalje ima sve potrebne informacije za razumevanje ove teme.

Stojan je sve jako pažljivo osmislio, uvod nam pomaže da razumemo temu i naučimo osnovne izraze, a čitavu temu obrađujemo i utvrđujemo kroz segmente u okviru sadržaja i vežbe.

Prosto nema šta da ne bude jasno.

Pored toga, Stojan nam je uvek tu na raspolaganju ukoliko imamo neko pitanje vezano za datu temu.

Zajedno sa Stojanom sam odradila i neke dodatne vežbice i plus mi je pojasnio neke stvari koje mi nisu bile najjasnije.

U početku mi je bilo jako teško da pročitam tuđ govor tela, nikako nisam mogla da prepoznam mikro izraze. Mada mislim da je do toga došlo jer se nisam nešto previše fokusirala na čitanje mikro izraza.

Jednom prilikom bez ikakvog razmišljanja sam se fokusirala na mikro izraze moje drugarice dok je pričala o jednoj temi koja se činila za nju jako bolnom i uspela sam na njoj da prepoznam nekoliko mikro izraza koji su se zaredom pojavili. Zahvaljujući tome sam uspela da bolje shvatim šta se dešava u njenom životu i šta je to što ona prikriva od svih drugih.

Bilo mi je žao što se drugarica oseća tako kako se oseća, ali sam uz pomoć toga što sam pročitala njene mikro izraze, znala da joj je u tom trenutku bio potreban zagrljaj, tako da sam je jako zagrlila, što je donekle smirilo i nju i mene.

Posle ovog postignuća sam se više fokusirala na mikro izraze koje pravi moje okruženje i postalo mi je sve lakše da spoznam kada neko laže, šta neko misli u datom trenutku i šta oseća.

Kod mojih prijateljica sam videla razne reakcije u različitim okolnostima: iznenađenje, tugu, bes, nadmenost, radost, itd.

Ovu tehniku sam čak i upotrebila na profesorima iz moje srednje škole. Evo taman i storytime da vam ispričam. 😀

Na polaganju maturskog ispita iz engleskog sam izvlačila ceduljicu sa dva umetnička dela o kojima sam morala da pričam, a treće pitanje koje je bilo bonus jeste da pričamo o našem maturskom radu.

Tokom razgovora sa profesorima, mogla sam da primetim po njihovim makro izrazima na licu da su u određenim situacijama hteli da me pitaju za neke detalje koje sam tokom svog govora propustila, ali zahvaljujući mojim novim sposobnostima preduhitrila sam ih i pre nego su mi postavili pitanje, odgovorila sam na ono što su želeli da čuju.

Prilično dobra fora, zar ne? 😉

Za sada sam imala mnogo uspeha zahvaljujući kursu „laži su prošlost“, izbegla sam gomilu neprijatnih situacija, shvatila sam ko su mi pravi prijatelji, šta je ono što muči moje prijatelje i porodicu, a verujem da će mi ovaj kurs pomoći i u raznim drugim situacijama!

Biću iskrena sa vama, i ako sam dosta toga naučila sebe ne mogu zvati ekspertom u detektovanju laži. Još uvek učim, ponekada se zbunim oko nekih mikro izraza, ali sve ću to naučiti vremenom. Sada kada znam teoriju pruženu od neverovatnog Stojana, još mi samo fali da malo više praktikujem sve ovo što sam naučila i tako ću vremenom stići do željenih rezultata.

Za sada mi fantastično ide, a to mogu da potvrde moji prijatelji koje sada čitam kao knjige i koji nemaju šanse više da me slažu hahaha XD


Za kraj današnjem blog posta obaveštavam vas da smo Stojan i ja pripremili nešto posebno za vas!

SVAKO OD VAS KO BUDE ŽELEO DA KUPI BILO KOJI STOJANOV KURS, PRI KUPOVINI MOŽE DA UKUCA KOD „ememblog“ (sve malim slovima) I DOBIĆE 20% POPUSTA NA SVE PROIZVODE U NJEGOVOJ PRODAVNICI!

U svojoj online prodaji Stojan za sada ima tri kursa:

  • Laži su prošlost (o ovom kursu sam vam upravo pričala)
  • 88 interpretacija govora tela (u ovom kursu će te naučiti da čitate kompletan govor tela)
  • Šta ti ona govori (u ovom kursu će te saznati kakve vam to devojka šalje signale)

Svaki kurs se poseban na neki svoj način, a više o svakom kursu možete pročitati na njegovom sajtu. Ostaviću vam ovde link gde se kursevi nalaze, tako da direktno možete da pogledate kurseve i kupite onaj koji vam se sviđa – https://stojannovakovic.com/kursevi/


Verujem da bi to bilo to za današnji blog post!

Dodala bih da pored kurseva gde će te dobiti neprocenjivo znanje, možete da pratite Stojanovu blog stranicu na linku https://stojannovakovic.com/blog-saveti/ i Stojanovu instagram stranicu @stojan.novakovic.govor.tela.

Evo nekih Stojanovih blog postova koje možete besplatno pročitati:

Hvala vam na čitanju današnjeg blog posta, želim vam da uživate i da se posebno lepo provedete ovog vikenda! A mi se vidimo u novom lifestyle postu koji izlazi sledećeg utorka na mome blogu!

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave