Woah! Nedeljna briga uopšte nije na planu nedeljnih aktivnosti, pa otkud sada ona tu?

Da li ponekada nedeljom imate osećaj da ništa ne stižete da odradite. Dan vam brzo prolazi, i čim trepnete počeće novi dan – ponedeljak, kada će te morati da krenete u školu, na fakultet ili čak na posao.

li ne morate da se plašite nedelje koja je pred nama. Nedelju možete iskoristiti za opuštanje dok se pripremate za uspešnu nedelju koja dolazi! Danas sam tu sa vama baš ovim povodom, a evo 10 nedeljnih navika za najproduktivniju nedelju koja je iza ugla.


Napomena: Ovaj blog post pripada serijalu mojih blog postova pod nazivom „srednja škola & fakultet“. U napomenutom serijalu pričam vam o mojim iskustvima, kao i događanjima iz srednje škole, a uskoro i fakulteta. Pored toga u ovom tagu možete da pronađete različite savete za učenje, dobijanje dobrih ocena, upis na fakultet itd.

Serijal možete posetiti odlaskom na moj #srednja škola i fakultet.


NEDELJA JUTRO

KREACIJA ZABAVNOG DORUČKA

Vratite taj budilnik u akciju ukoliko želite da vam dan počne što je pre moguće i da samim time on duže traje! 😉

Probudite se polako, malo se izležavajte, prijuštivši sebi jedno prelepo lenjo jutro o kojem ste dugo maštali. Pustite muziku koja vas inspiriše i napravite sebi zabavan doručak!

Jednom se živi, a što ne bi ste nedelju posvetili sopstvenom užitku i prijuštili sebi jedan od onih estetičnih doručka koje možete videti na pinterestu ili instagramu. Izvadite vaše najlepše tanjire i najestetičniji escejg i napravite sedi doručak po želji! Da li će to biti slatki doručak koji se sastoji od francuskog tosa ili palačinki sa euro kremom i bobicama, ili možda više volite nešto slano poput omleta i sendviča. Šta god da je, zabavite se s tim!

OPERITE VEŠ I IZABERITE VAŠ NEDELJNI OUTFIT

Jedna od mojih omiljenih aktivnosti subotom uveče / nedeljom ujutru je pranje veša i odabir outfita za nedelju koja je tek pred nama!

Nakon što doručkujem, odlazim do svog ormana u kome sam predhodnu noć stavila opran i osušen veš koji sada miriše na prelep miris lavande koji obožavam i sada uživam pri kreiranju kombinacija za nedelju koja je predamnom.

U zavisnosti od toga kakvo će biti vreme i šta ću raditi narednih dana biram svoje odevne kombinacije i nakit koji će iči uz njih i iste te kombinacije odvajam na zasebnu stranu regala. (ovo je odlična rutina koja ne samo da će da vam prija, pogotovo pripadnicama nežnijeg pola, već će vam i uštedeti puno vremena tokom iduće nedelje)

*outfit – odevna kombinacija

NAMERNICE

Bez obzira da li ste ušli u voz za dostavu namirnica ili više volite da idete u kupovinu u prodavnici, kupovina namirnica može biti koristan nedeljni zadatak. Odvojite malo vremena za kreiranje liste namirnica i udite u kupovinu sa planom na umu. Ne samo da ćete na kraju uštedeti novac, već ćete uštedeti i vreme u prodavnici i uštedeti se od dodatnih putovanja u prodavnicu po stvari koje ste zaboravili. Da biste se zabavili u kupovini, izaberite novi recept koji ćete isprobati na Pinterestu ili u vašem omiljenom kuvarskom magazinu Na listi namirnica možete imati i posebnu stavku sa kojom biste želeli da se nagradite!

NEDELJA POPODNE

PRIPREMA RUČKA

Razmislite koliko ste puta imali malo vremena da na brzinu uzmete nešto za ručak iz frižidera ili iz restorana. Ovog puta pustite sve svoje obaveze, i napravite sebi idealan nedeljni ručak uz koji će te da se opustite.

Pored ručka možete sebi da napravite divnu atmosferu koja će vas opustiti i pripremiti za novu radnu nedelju i nove pobede! Na primer, možete da ugasite svetla i upalite sveće koje će te predhodno poređati svuda po sobi, uključite vaš omiljeni film ili seriju i uz divan ručak opustite se i prepustite se osećaju.

ČIŠĆENJE

Uzimanje pola sata ili sat vremena za čišćenje prostora za koje obično nemate vremena tokom nedelje učiniće da se osećate organizovanije i razbistrite um tokom nedelje. To može uključivati čišćenje podova, brisanje prašine, čišćenje kupatila i čišćenje prostora na vašim policama.

KVALITETNO PROVEDENO VREME

Ako ste student, kvalitetno vreme će verovatno značiti i kvalitetno vreme učenja. Nedelja je savršeno vreme za preuzimanje beleški sa predavanja i slajdova i praćenje svih zadataka. Možete izdvojiti nekoliko sati priprema za narednu nedelju čitajući beleške sa predavanja ili pregledavajući slajdove.

Ako ipak niste student ili neko ko pohađa školu, kvalitetno vreme može značiti kvalitetno vreme sa porodicom, prijateljima, kućnim ljubimcima ili verom. Možda biste voleli da uživate napolju sa svojim najmilijima ili pozovete nekoga sa kim niste nedavno razgovarali.

A ako se odlučite na taj korak definitivno vam preporučujem da posetite restoran Little Bay, on je pravi restoran za nedeljne izlaske. 😉

BUDŽETIRANJE

Možda je ovo najmanje zabavna stavka na ovoj listi, ali saslušajte me. Ostati na vrhu svojih finansija je toliko važno. Nedelja je savršen dan za razmišljanje o navikama potrošnje prethodne nedelje i postavljanje novčanih ciljeva za narednu nedelju. Možete koristiti proračunsku tablicu za budžetiranje, aplikaciju poput Mint -a ili sistem gotovinskih koverti da biste pratili svoje navike potrošnje.

ISPLANIRAJTE NEDELJU

Izvucite svoj planer i raspored i organizujte nedeljne zadatke. Obratite pažnju na rokove i sastanke. Ovo bi mogao biti dobar trenutak da pregledate svoju e -poštu i zapišete sve važne predstojeće događaje. Osim toga, radnu nedelju ćete započeti čistim prijemnim sandučetom.

OPUSTITE SE I ISKLJUČITE IZ REALNOSTI

Nakon dnevnih zadataka, opustite se pre nedelje koja sledi pred vama znajući da ste se pripremili za sjajnu nedelju. Provedite neko vreme radeći nešto u čemu uživate, poput čitanja ili brige o sebi. Idite u krevet rano ako možete i probudite se sveži i spremni za nedelju dana!


Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *