Pozdrav svima i dobrodošliu novi post na Emem blogu! Danas vam donosim jedne od najlepših mogućih vesti vezane za instagram. A te vesti su da će Srbija među prvim državama dobiti dva najveća instagram update-a – IGTV MONETIZACIJU & SOBE ZA ĆASKANJE!

Još od kako je 2021 godina počela instagram nas konstantno iznenađuje sa novim update-ovima koje dovodi na Balkan, kao što su:

  • Novi DM
  • Reels

A sada, nakon godinu dana čekanja na ovaj update, instagram ubacuje monetizaciju IGTV-a, prvi i jedini način kako možete da direktno zaradite novac uz pomoć instagrama.

Da ne bih dužila sada ovaj uvod, odmah počnimo sa pričom o današnjoj temi, jer verujem da ono što će te pročitati će vas oduševiti!


INSTAGRAM TV MONETIZACIJA

Toliko mi je drago što mogu da vas obavestim da je nakon toliko dugog vremena čekanja među prvim državama Srbija dobila update INSTAGRAM TV MONETIZACIJE.

Sada ukoliko niste čitali moje prošlogodišnje postove gde sam pričala o svim update-ovima koji će nas očekivati u 2021 i 2022 godini, onda verovatno niste upućeni o čemu se radi. Tako da mi dozvolite da vas uputim…

Prošle godine instagram je na svojoj blog stranici objavio veliko obaveštenje da će u toku 2020 / 2021 godine da ubace monetizaciju IGTV-a, gde će instagram kreatori moći da kače reklame na svoje videe i tako zarade novac.

Ovaj vid zarade bio bi prvi i direktni način zarade koji instagram uvodi u svoju platformu.

Kako instagram navodi 55% zarade će dobijati autori videa, dok će 45% zarade da dobije instagram.

Ova funkcija vršiće se tako što će te pre svega morati da imate validan nalog, moraće da se zna da ste vi oni koji upravljaju nalogom i verovatno će ubaciti još neka ograničenja, kao ograničenje u broju pratilaca, godina i slično.

Sve u svemu, kreatori će dobiti kod koji će moći da postave u svoj video i tokom gledanja tog videa svako ko pređe preko reklame doneće novac kreatoru i instagramu.

Ovaj način zarade sličan je ADSENSE zaradi za koju verovatno svi blogeri i youtuberi već znaju.

Adsense zarada vrši se tako što bloger / youtuber okači video ili blog post i u njemu stavi html gde ubaci kod za reklamu. Nakon objavljivanja posta ili videa tu gde je ubačen kod pojaviće se reklama koju će postaviti google.

Evo primera:

Vidite ovu reklamu iznad. Verovatno bi svi trebalo da je vidite.

Ukoliko ste prešli preko ove reklame upravo ste mi doneli određenu sumu novca na moj google adsense nalog. Ukoliko ste kliknuli na nju, ponovo ste mi doneli novac na moj nalog.

Svaki put kada prođete reklamu na mom blogu ili uđete na nju, ja dobijam novac.

Po istom principu će se kreirati i IGTV reklame.

Zahvaljujući mom dragom kolegi blogeru Dragiši P. došla sam do interesantnih slika i zanimljivih informacija koje će vam privući pažnju.

Moj kolega bloger poslao mi je ovaj skrinšot koji je uzeo sa naloga jednog čoveka iz Srbije, koji je okačio da je dobio opciju da kači reklame u svoje IGTV videe i samim time zaradi novac.

Na skrinu možete primetiti da piše da su reklame uključene na njegovom nalogu i da sledeći koraci koje će morati da preuzme su:

  1. Da objavi video i uključi reklame
  2. Da edituje postojeće IGTV videe i da u njima ubaci reklame
  3. Reklame mogu da se uključe pre nego video počne
  4. Zarada se šalje na mesečnom nivou.

Pretražila sam sve artikle na internetu vezane za IGTV monetizaciju i apsolutno niko do sada se nije oglasio da je dobio ovu opciju na instagramu.

A ako je čovek iz Srbije ovo dobio ovo može samo da znači da će po prvi put instagram ubaciti Srbiju među prve države koje će dobiti novi update – igtv monetizaciju.

Pitanje je vremena kada će ovaj update da stigne svima. Tako da se svi spremite, poradite na dobijanju pratilaca i preuređivanju vašeg profila.

Da bi ste saznali više informacija o ovom update-u pročitajte moj prošlogodišnji post „Instagram počinje da naplaćuje IGTV kreatore! – IG MONETIZACIJA 2020“.


Pre nego pređemo na sledeću opciju koja je već došla na Balkan, pozivam vas sve da posetite moju prodavnicu EMEM SHOP i kupite sebi INSTAGRAM MASTERCOURSE.

Instagram sprema mnoge update-ove i sigurno će vam trebati određen broj praćenja, kao i influens nad publikom da bi ste krenuli da zarađujete od instagrama. A uz moj kurs koji je trenutno na POPUSTU i koji košta 20 evra, dobićete ogroman broj vrednog sadržaja koji će vam pomoći da velikom brzinom postignete sve vaše ciljeve na Instagramu.

INSTAGRAM MASTERCOURSE – Pokrenite vaš Instagram brend i proslavite se na Instagramu!

Link gde možete da kupite proizvod: https://shop.ememblog.rs/product/instagram-mastercourse-pokrenite-vas-instagram-brend-i-proslavite-se-na-instagramu/

To bi bilo to od ovog kratkog obaveštenja, vraćamo se na naš regularan post!


SOBE ZA VIDEO ĆASKANJE

Sledeći update koji instagram uvodi su SOBE ZA ĆASKANJE.

Ovaj update je kreiran da funkcioniše kao aplikacija Zoom.

Biće omogućena kreacija soba gde će te moći da zovete ljude koji koriste i NE koriste instagram.

Moći će te i da kreirate linkove do vaših soba, gde će svako ko ima link moći da se priključi pozivu.

Budimo realni, ovo je jedan STRAVA update, pogotovo ukoliko ste preduzetnik ili menadžer određene kompanije na instagramu.

Uz pomoć ove opcije svako ko vodi biznis online, koji se vrši uz pomoć video kurseva ili sesija, moći će da kreira svoj link koji će podeliti svojim klijentima i sa svima u isto vreme će moći da razgovara.

Predavanja će takođe biti moguća.

A obzirom na to da je instagram ubacio da putem video poziva mogu da se gledaju filmovi, igtv videi, lajkovane i sejvovane objave sa explore ili home stranice, verujem da će je i mnogi koji nisu preduzetnici koristiti ove sobe za čet.

Baš sam videla pre nekoliko nedelja da su trenutno popularne grupe na discordu gde se putem video poziva organizuju razne aktivnosti, kao što je na primer „Movie nights“ gde se društvo sa servera okupi da gleda filmove.

Tako da verujem da je ovo jedan veliki update koji instagram uvodi.

Već nekoliko ljudi sa Balkana ima ovaj update, tako da verujem da ćemo uskoro svi da ga dobijemo i da ćemo biti ponovo među prvim državama koji će isprobati ovu opciju!


To bi bilo to za ovaj današnji post. Kako saznajem, pored navedenih noviteta koje je instagram ubacio, instagram sprema još mnogo toga. Tako da će te uskoro od mene moći da očekujete postove vezane za sva nova dešavanja na instagramu.

Izbacivaću i neke bonus objave na mome blogu tako da obavezno pratite moj blog i ostanite u toku sa svim dešavanjima!

Ukoliko vam se svideo ovaj post, još o instagramovim update-ovima možete pročitati ovde:

Ukoliko želite da dobijete više pratilaca na instagramu, savetujem vam da pročitate sledeće postove:

Ukoliko želite da zaradite novac na instagramu, ovo su pravi postovi za vas:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave