Pozdrav svima i dobrodošli u novi LIFESTYLE post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama sa jednim izuzetno unikatnim i da budemo iskreni, neočekivanim blog postom za koji verujem da će vam se izuzetno svideti. A u pitanju je post gde ću vam ispričati svoje iskustvo u prvom i jedinom veštičijem baru u Beogradu!

Kao i uvek, pre nego počnem sa ovim blog postom, volela bih da vam napravim maleni uvod u priču kako je došlo do toga da sam otišla u veštičiji bar na prvom mestu.

Od malih nogu sam obožavala da gledam crtaće gde ima princeza i veštica, sećam se da mi je jedan od omiljenih crtaća kada sam bila baš mala bio Sabrina Spelman – tinejdžerka koja je polu veštica i polu smrtnica, koja ne može da bude magično osnažena do svoje šesnaeste godine. Mada je to ne sprečava da koristi magiju i pohađa školu veštičarstva.

Kod nje je uvek bila neka avantura, neko novo istraživanje, otkrivanje moći i magičnih dimenzija. Crtani je odrađen fenomenalno i moglo bi se reći da sam jedan period baš želela da budem kao ona.

Kako sam odrastala tako sam i zaboravila na ovaj crtani i moju želju da budem kao Sabrina i nekako je ta priča samo nestala.

Međutim, već nekoliko meseci unazad sam izuzetno aktivna na tiktok-u i konstantno mi izlaze na predloženoj stranici videi vezani za veštičarstvo. Neke od videa koje najčešće vidim na predloženoj stranici su kako se prave određeni napitci, paranormalna iskustva, prikupljanje dragog i polu dragog kamenja (kao i šta oni nose u sebi), podela veštica itd.

Iskreno klonim se mračne strane veštičarstva na tiktok-u i lično se ne bih oprobala u veštičarstvu. Da budem preciznija, smatram da to nije za mene i smatram da je to protiv moje religije. Ali mi je interesantno da gledam videe na tiktok-u vezane za čitanje tarota, potragu za kristalima i kreaciju napitaka. (najviše zbog estetike!)

E sada, prošlog puta kada sam bila u restoranu Intergalactic diner zajedno sa mojim najboljim drugaricama, saznala sam za ovaj witch bar. Jedna od mojih prijateljica je bila u njemu na čitanju karata i gledanja u šolju, tako da je sa nama podelila svoje iskustvo i tada smo odlučile da posetimo ovaj veštičiji bar.

(Takođe, dodala bih da mi je hitno potrebno jedno tarot čitanje haha!)


Kada smo došle u veštičji bar, pre svega smo bile jako lepo ugošćene od strane ljudi koji rade u ovom baru.

Pitali su nas da li imamo rezervaciju i da li smo došle na čitanje tarot karata i gledanje u šolju, što smo potvrdile.

Bile smo smeštene za jednim raskošnim stolom i odmah smo dobile meni iz kojeg smo birale koje ćemo piće poručiti.

Skoro sva pića sadržala su alkohol u sebi. Naravno bilo je jačih i slabijih pića na listi, ali ono što bih volela da istaknem jeste da je svako piće imalo unikatno ime i neku svoju priču.

Na primer neka imena pića koja bih mogla da istaknem jesu: Sex na metli, Vecin mozak, Metlica, Luciferov izbljuvak, Merlinova sperma, i tako dalje.

Ima dosta interesantnih imena koje neću nabrojati u ovom blog postu, obzirom da želim da se iznenadite i malo nasmejete kada posetite ovaj bar. 😉

Ispod svakog pića imate priču koja prati to piće, kao i šta se sve nalazi u njemu. Tako da možete sa lakoćom da izaberete idealno piće za vas.

Lena i ja smo se složile da uzmemo piće zvano „Otrovna jabuka“, koje sadrži tekilu, trešnju, „triple sec“ što iskreno ni ne znam šta je, sok od jabuke, cimet, grenadin i liker od jabuke.

Nekako nam se ovo piće činilo kao pravi izbor za prvu posetu veštičijem baru, tako da smo ga poručile i moram da priznam da je piće bilo FASCINANTNO!

Lepo usluženo, kvalitetno, ukusno i veoma originalno.

Kada su nam doneli piće, takođe su nam doneli i naše karte na kojima je bio redni broj pod kojim smo išli kod žene koja čita tarot karte.

Uz piće započele smo našu trač partiju gde smo diskutovale o dešavanjima u našim životima.

Iskreno, nismo ni stigle da „prospemo čaj“ kako bi englezi rekli, jer smo u roku od nekih dvedesetak minuta bile pozvane na čitanje tarot karti.

Žena koja je čitala karte je bila izuzetno ljubazna i komunikativna što mi se jako svidelo. Još na početku sam joj rekla da je moj život jako zanimljiv, tako da joj neće biti dosadno sa mnom, a nakon što je izvukla karte to je bilo i potvrđeno haha!

Neću da ulazim detaljno u priču šta su mi rekle tarot karte, ali ono što mogu da kažem jeste da stvari vezane za sadašnjost i blisku budućnosti se čini prilično mogućim da će se desiti. Kroz razgovor se provuklo par tema koje već očekujem da će biti iznete na sto uskoro u mom životu, a sada znam i otprilike šta me očekuje.

Pošto sam tek odradila ovo čitanje karata, još uvek ne mogu da potvrdim da se desilo sve što je žena rekla da će se desiti, ali ponavljam, neke stvari koje je videla u kartama se već dešavaju i dešavaće se u narednom periodu.

Nakon što je pročitala moje karte, pročitala je i karte od moje drugarice Lene, tako da smo obe saznale po nešto o našoj sudbini.

Pri završetku čitanja tarot karata, Lena i ja smo se vratile za naš sto gde smo nastavile naš razgovor.

Pravo da vam kažem piće je bilo toliko dobro da sam iskreno htela da poručim još jedno, ali pošto smo bile u maloj žurbi da stignemo u Zaru, nažalost nismo imale vremena da poručimo još pića. Pored toga smo bile i gladne i htele smo da odemo negde da jedemo.

Sve u svemu, moram reći da je ambijent jako zanimljiv u veštičijem baru, zaista se vidi da su uložili puno truda u ovaj bar i možete primetiti mnogo detalja kao što su witch bar logo na savletama, natpisi i dekoracije na zidovima i slično.

Ono što smatram da bi bilo baš simpatično da se doda da bi bar imao još jači utisak kao da ste na potpuno drugačijem univerzumu jeste mistična muzika, možda puštanje neke magle posle nekih 20h, u principu da atmosfera bude još malo mističnija.

Mada i bez navedenih stvari, ovaj bar je izuzetno interesantno mesto, sa divnim ljudima koji tu rade i za zanimljivim događanjima kao što su čitanje karata, gledanje u šolju, karaoke i nastupi DJ-eva.

Ono što bih volela da istaknem i ono za šta verujem da će te me pitati jeste sledeće:

  • Obavezno rezervišite svoj sto pre nego dođete u Witch Bar (često znaju da budu brebukirani)
  • Čitanje karata možete da platite koliko god vi želite. Poželjno je od 200 dinara do 500 dinara.
  • Witch bar je otvoren svakog dana u periodu od 09:00h do 01:00h
  • Ukoliko dolazite u bar kolima, bitno je da znate da oni nemaju svoj privatni parking, već će te morati da se parkirate na ulici
  • Bar je smešten pored muzeja i na staklu bara možete videti natpis „I put a spell on you“
  • Adresa gde se nalazi bar je Pariska broj 13.

Kao što sam spomenula, ovaj bar je izuzetno interesantan i definitivno bih vam preporučila da ga posetite!

Takođe, iskoristiću ovaj post da vam se pohvalim svojim novim hobijem, a to je prikupljanje dragog i polu dragog kamenja, njihovog pročišćavanja i aktiviranja. 😀

Ako se sećate pre možda osam godina bio je jako popularan magazin „Blago zemlje“. Ne sećam se da li je u pitanju bio kompletan magazin blago zemlje, ali ono čega se sećam jeste da su se kupovale korice knjige i da bi svake nedelje izlazilo novo izdanje u kome se nalazilo par stranica vezanih za dragoi polu-drago kamenje, minerale, kako se dolazi do kristala, šta se radi sa njima itd.

Uz ovih par stranica se uvek dobijao jedan dragi kamen. I baš se sećam da svaki put kada bi školski odmor počeo svi bi smo trčali do najbliže radnje ili kioska gde bi smo izabrali nama najlepši kamen. 🙂

Vremenom magazin je prestao da se izdaje i od tada sam svoje kristale stavila u krevet.

Međutim, obzirom da se trenutno nalazim na witchtok-u, primetila sam da se baš ovo kamenje koristi u različite svrhe, kao i da svaki kamen sa sobom nosi neku energiju.

Postoji kamenje za ljubav, za koncentraciju, za miran san, za zaštitu…

Ja za sada imam dvadeset draga kamena i trenutno ih izučavam. Tako da će te uskoro na mome blogu moći da pročitate nešto više o ovoj interesantnoj temi. Zato stay tuned!

Takođe vas ovom prilikom pozivam da pročitate moja pet najnovija blog posta, sigurna sam da će vam se svideti:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave