Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama uz još jednu Harry Potter temu kroz koju ću vas sprovesti kroz moj lični vodič kako da napravite idealnu Harry Potter žurku kod kuće!!!

Poslednjih par dana je izuzetno kišovito vreme i moram da priznam da me je baš ovakvo vreme ispirisalo da se „bacim“ na Harry Potter teme.

Da li je tu došlo i do uticaja #harrypotter tiktok-a ili prošlonedeljne cottage žurke na kojoj sam bila, iskreno ne znam, ali ono u šta sam ubeđena jeste da trenutno imam gomilu ideja za kreaciju jedne fantastične Harry Potter žurke kod kuće!

Ovo može biti rođendanska žurka ili pidžama žurka, na vama je!

Za sada najbolje je da mi počnemo sa ovom temom i da se bacimo u taj magični svet čarobnjaštva…


#1 HOME DECOR

Prva i osnovna stvar koju morate odraditi jeste dekorisati vaš stan ili makar deo stana gde će se glavni deo žurke odigrati.

Biće teško dekorisati stan / sobu inspirisanu sve četiri kuće, jer će vam onda trebati dekoracije crvene, plave, žute i zelene boje, sve podjednako postavljene širom sobe.

Ali, ukoliko je to previše posla za vas, možete odabrati i jednu kuću koja će biti vaša osnovna estetika na žurci.

Uzeću za primer „Griffindor“, ili da budem preciznija moju Hogwards kuću. ;D

Nameštaj očigledno ne možete da menjate, ali ono što možete da uradite jeste da nabavite prekrivače u boji vaše kuće (u mom slučaju to bi bilo crveni prekrivač) i vaš krevet i fotelje prekrijte prekrivačem.

Ono što bi ste mogli da uradite jeste da uđete na Aliexpress ili na neku online prodavnicu i poručite jastuke vaše kuće, ćebad ili šal, čisto radi dekoracije.

Navedeni predmeti ne koštaju puno, a potpuno bi se slagali uz vaš ambijent!

Dve ključne stvarčice koje će vam pomoći da napravite potpunu Hogwards atmosferu su:

  • Led svetla
  • Sveće

Pre svega počeću priču o led svetlima.

Na neki način prekrivač i jastuci će dati tu atmosferu iz hogwards-a, ali i dalje će do izražaja da dolaze i drugi predmeti u vašoj sobi koje su i drugačije boje i drugačije estetike. Da bi ste to sprečili, kod kineza možete da kupite led svetla za samo 500 dinara i njih možete upotrebiti da ozračite vašu sobu bojom vaše Hogwards kuće.

Uz to možete da dodate neke sveće na stolu i vašoj komodi, obzirom da sveće mogu svuda da se pronađu u Hogwards-u. A nekako su i one same „čarobne“.

Ukoliko želite možete da uzmete i mirišljave sveće koje će mirisati kao Hogwards kuća kojoj pripadate.

Ovo su mirisi svake hogwards kuće:

Griffindor: Gorući kamini, cimet, začin od bundeve, pivo, piljevina, stare kutije za bojice.

Slytherin: Morski slana voda, gvožđe, vlažni kamen, ruže, bor, nana, šljiva, banana, mint, limun.

Ravenclaw: Stari papir, ruzmarin, lavanda, kafa, borovnice i maline, dim posle ugašenih sveća.

Hufflepuff: Svež kompot od jabuka, cveće, boje, sandalovina, limunova korica, med, slanina, kora peperminta, svež veš.

#2 PLAYLIST

Nakon što ste dekorisali vaš stan ili sobu, vreme je da odete na youtube i kreirate posebnu playlistu gde će se jedna za drugom hogwards melodija puštati.

Evo su neke melodije koje bih ja pustila na žurci:

(možete na youtube-u pronaći i Slytherin, Hufflepuff i Ravenclaw common room)

#3 SPREMANJE FILMOVA

Potom unapred pronađite sajt na kome se nalaze Harry Potter filmovi ili iste te filmove možete narezati na disk i pustiti na TV-u.

#4 SPREMANJE SLATKIŠA

Kao šlag na tortu će doći spremanje popularnih Harry Potter slatkiša.

Baš sam prošle nedelje pisala o tome kako napraviti čuveno Harry Potter piće „Butterbear“. Post možete pročitati na sledećem linku:

https://ememblog.rs/2021/04/27/napravite-cuveno-hogwards-pice-butterbear/

Do sada nisam pisala kako napraviti neki Harry Potter slatkiš ili popularnu hranu iz ovog filma. Ali, nemojte se brinuti, na youtube-u sam pronašla gomilu recepta za Harry Potter hranu i slatkiše, koje ću vam upravo ovde linkovati:

(hranu možete napraviti sami pre nego gosti dođu ili ih zajedno sa vašim gostima, tj. prijateljima praviti)

https://www.youtube.com/watch?v=mMFZDNXjK6A

#5 DRESS CODE

Dolazimo do mog najdražeg dela kada je u pitanju bilo kakva žurka, a to je – dress code.

Vi niste ni sami svesni koliko ja obožavam da kreiram dress codove ili idem na žurke sa nekim određenim dress codom. Tada se svi obučemo na istu foru i na neki način izgledamo kao da smo izašli iz neke iste priče ili crtanog filma! Baš mi je to genijalno.

Prošle godine kada sam slavila svoj 18. rodjendan dress code je bio „La casa de papel“, tada izuzetno popularna serija. Tako da svi koji su dolazili su morali da se obuku u crveno, belo, crno. Kada su došli na rođendan dobili su maske, brkove i natpise povezane za seriju.

Baš je pre nedelju dana mojoj najboljoj drugarici Leni bio rođendan i ona je uvela dva dress code-a. Prvi je cottage care, koji smo nosile u toku dana, a na pidžama žurci kod nje dress code je bio bratz.

Isto to vi možete da uradite sa Hogwards kućama.

Svako ko dođe može da se obuče u boju kuće ili uniformu kuće čiji je član.

Nositi uniformu bi bilo mnogo estetičnije, međutim svesna sam da nemaju svi te uniforme, tako da svako može da dođe u željenoj odeći koja će biti iste boje kao njihova kuća.

#6 POZIVNICE

To bi bilo to što se pripreme žurke tiče, za sam kraj ostaju vam pozivnice na pidžama žurku ili rođendan.

Baš sam malopre listala Pinterest i pronašla sam dosta zanimljivih pozivnica koje možete da napravite i iskoristite ih za vašu žurku.

Hogwards pismo za upis u školu može da vam bude neka osnova za pozivnicu.

Tu bi ste napisali koga pozivate na žurku, koji je dress code i slično.

Uz pismo (glavnu pozivnicu) možete da dodate kao karticu sa vašom adresom stanovanja, sprata u zgradi, interfonom i brojem stana.


Verujem da bi to bilo to što de tiče kreacije fantastične Harry Potter žurke kod kuće! Ukoliko želite možete čpak da odete na sajt https://my.wizardingworld.com/ i uradite test da vidite koja je vaša kuća, koji je vaš štapić i petronus!

Evo mojih rezultata! 😉

Ukoliko vam se ovaj post svideo, onda obavezno pročitajte i:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave