Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa malim tutorijalom gde ću vam pokazati kako možete da dodajete GIF-ove u vaše blog postove!

Nakon što sam objavila svoj blog post „Moja ULTIMATE SKIN CARE rutina za negu lica! (trošak: 100din)“ gde sam kao naslovnu sliku stavila moj video gif, dobila sam puno pitanja putem instagram direct-a i putem mail-a kako sam kreirala gif i stavila ga u svoj blog post.

Sada, bitno je da znate da VIDEE i GIF-ove wordpress dozvoljava da stavite u vaše blog postove, bilo da je to u samom blog postu ili da je to naslovna slika.

Za ubacivanje videa sve što trebate da uradite jeste da u IMAGE ubacite video fajl ili gif.

Sada, mislim da WordPress ne podržava previše velike video fajlove, zato su mnogi blogeri takođe i na youtube-u, pa kada pišu blog post samo podele youtube link. Tako da ukoliko neki video ne možete ubaciti u post, možete konvertovati fajl ili kreirati gif.

Što se kreacija gif-a tiče, ja svoje gif-ove kreiram tako što nakon snimanja videa na mobilnom telefonu, uđem u aplikaciju InShot i isečem video da traje 2 – 3 sekunde.

InShot možete besplatno preuzeti na Google Play prodavnici. (na kompu ili mobilnom telefonu)

Nakon što video isečem sejvujem ga i pošaljem sebi putem email-a.

Putem kompjutera preuzem video sa mail-a i odem na sajt https://ezgif.com/maker gde svoj video prebacujem u GIF.

Ispod teksta „Animated GIF Maker“ imate opciju „Choose File“ gde možete da izaberete fajl koji želite da prebacite u gif.

Sačekaćete par sekundi da sajt potvrdi vaš video, nakon čega će te kliknuti na dugme „Upload and make gif“.

Potrebno je oko 10 – 20 sekundi da vaš video obrade i pretvore ga u gif, a nakon što to urade, desnim klikom će te ići na gif koji su napravili i stisnućete opciju „Save as image“.

I to bi bilo to! Na vašem kompjuteru imaćete video GIF koji će te moći da ubacite u vaše blog postove, kao featured image ili možda kao profilnu na TikTok-u. Obzirom da tamo može profilna da bude u vidu GIF-a.


Ovaj post je bio malo kraći, jer nema šta posebno da se priča vezano za video GIF-ove. Mada, ukoliko želite da vam pokažem i kako možete da sredite slike sa visokom rezolucijom ili videe koji su sačuvani kao preveliki fajlovi i koje ne možete upload-ovati na svoj blog, tado ću napisati postove i na tu temu!

Hvala vam na čitanju ovog posta!

Ukoliko vam se ovaj post svideo, pročitajte i:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave