Pozdrav svima i dobrodošli u dugo isčekivani post na mome blogu, danas sam tu sa vama da bih podelila svoje mišljenje o restoranu Little Bay, koji sam posetila baš pre par dana 🙂

Kao što već znate, veliki sam ljubitelj umetnosti i perioda u kome su nekada naši predci živeli. Imam veliku želju da arhitektura bude kao nekada, da balovi i dalje postoje, da se na mesta koja se posećuju odlazi sa stilom i da se vrate stare koncertne dvorane kakve su nekada bile.

Šta više, danas mnogi mladi teže ka toj nekoj estetici i veoma sam srećna zbog toga.

U isto vreme, prava je retkost pronaći mesto koje će da odiše tom nekom nekadašnjom energijom. Ali, mislim da je moja potraga mene odvela na mesto koje sam duži period tražila… restoran Little Bay.

O RESTORANU…

Little Bay restoran je deo istoimenog lanca restorana u Londonu i Brajtonu. Posle četiri uspešna Little Bay restorana u Londonu njihov vlasnik Dragiša Piter Ilić rešio je da domovini prenese deo svog bogatog iskustva stečenog u decenijskom radu u oštroj konkurenciji svetske prestonice ugostiteljstva.

U Beograd je doneo pozitivna iskustva sa zahtevnog londonskog tržišta ali i dodatni iskorak u pravcu originalnosti ponude i koncepta.

Rasterećen potrebe za brzom zaradom i vođen imperativom originalnosti dao je zadatak dizajneru i kao rezultat desio se potpuno jedinstveni spoj muzike, umetnosti i kulinarstva. I tako je Beograd dobio na dar jedini restoran u svetu koji je posvećen klasičnoj muzici, hram kulture i mecenu mladih muzičara.

LIČNI UTISAK

Restoran Little Bay posetila sam sa svojom dragom prijateljicom Lenom i prvi utisak bio je prilično pozitivan. Čim smo ušle u restoran dočekalo nas je izuzetno ljubazno osoblje restorana.

Rekle smo im da imamo rezervisan sto za dvoje, nakon čega su nam pokazali slobodne stolove gde se možemo smestiti.

Lena i ja smo izabrale mesto ispred klavira, obzirom da smo došle da uživamo u muzičkoj večeri koja je trebala svakog časa da počne.

Ono što vam lično savetujem da uradite jeste da pretražite kakav repertoar imaju u Little Bay-u, kada se koja hrana služi i kada imaju popuste u restoranu.

Na njihovom sajtu https://www.littlebay.rs/ imate sve potrebne informacije.

Takođe, preporučujem vam i da rezervišete svoje mesto pre nego odete u ovaj restoran.

Koliko trenutno mogu da vidim na sajtu ponedeljkom je Jezz veče, utorkom su Srpske Šansone, sredom je Little Cabaret Night, četvrtkom je veče operskih arija, petkom je klasika i evergrin, subotom je Ruske romanske i filmska muzika, kao i veče opere, dok je nedeljom Bečki valcer i Acoustic chill.

Lena i ja smo bile na jezz večeri i pravo da vam kažem muzika je bila divna, kao i celukupan ambijent!

Dok smo čekale hranu Lena i ja smo pričale o raznim događanjima u našim životima, svetu danas i svetu nekada. Bilo je osvežavajuće ponovo izaći negde sa Lenom, pošto smo inače obe veoma zauzete oko naših privatnih obaveza, tako da smo uživale u našem razgovoru.

Hranu nismo dugo čekale, ona nam je bila ubrzo servirana i pritom je bila najvišeg kvaliteta!

Poručila sam grilovani ćureći medaljon, a Lena je uzela pena pastu sa piletinom. Od pića za početak smo uzele čaj, a nakon završetka jela Lena je odlučila da poruči drugi čaj, a ja sam uzela toplu čokoladu.

Sve je bilo lepo servirano i kao što sam već rekla divnog ukusa.

Porcije su po prilično velike i mislim da je to ono što me je najviše šokiralo kod ovog restorana. Uglavnom tako elegantni restorani imaju poprilično manje porcije, dok Little Bay-u to nije bio slučaj.

Konobar koji nas je uslužio dopustio je Leni i meni da se slikamo u njihovom restoranu. Za razliku od kafića Smokvice, koji gostima ne dozvoljava da se slikaju, Little Bay dozvoljava i slikanje i snimanje. Tako da ukoliko su vam potrebne neke instagram slike, ovo je pravo mesto koje morate da posetite!

Popričale smo malo sa pijanistom i konobarom i mogu reći da su ljudi tamo preljubazni, poštuju svoje mušterije i zaista se trude da nam užitak u njihovom restoranu bude maksimalan. 🙂


Restoran Little Bay je pogodan za svaku situaciju, svako dešavanje i svaku proslavu. Definitivno vam ovaj restoran preporučujem, a u ovoj recenziji restoranu Little Bay dajem 5 zvezdica. Nadmašili su sva moja očekivanja, svaka im čast! 😀

To bi bilo to za današnji Lifestyle post! Ukoliko vam se ova objava svidela, obavezno pročitajte i:

Zapratite me na društvenim medijima:

Slične objave