U poslednje vreme jedine dve lokacije koje posećujem su moja stolica i moj krevet. Ne sećam se više ni poslednjeg puta kada sam zapravo izašla sa mojim dragim prijateljicama u provod, jer jedino što sada radim jeste sedim kod kuće i pitam se koju seriju sledeću da gledam i kako da ubijem vreme.

Nažalost, situacija u svetu i u našim državama je trenutno jednostavno takva da ne možemo sebi da prijuštimo taj luksuz izlaska kao nekad, ali ono što možemo sebi prijuštiti jeste jedno nedeljno / dvonedeljno druženje sa našim prijateljima.

Verovatno se pitate kako?

Šestog Decembra je moja draga prijateljica Tara slavila svoj 17 rođendan i na rođendan smo bile pozvane naša zajednička prijateljica Lena, Tarina rođaka i ja.

Svaka od nas morala je da potvrdi da nije bila u kontaktu sa nekim ko je bolestan, ko ima koronu ili se oseća bolesno. Morale smo i da potvrdimo da li se mi osećamo zdravo, a na svu sreću zadesilo se da nijedna od nas nije nekih dobrih mesec dana nigde izlazila. Tako da smo se videle i fantastično smo proslavile rođendan.

U ovom postu izneću vam par najboljih načina kako da se bezbedno vidite sa vašim prijateljima tokom ovako teških vremena.


NAPRAVITE MALO OKUPLJANJE

Napravite malo okupljanje sa par vaših prijatelja.

Mislim da bi bilo sasvim okej da napravite okupljanje sa 4 – 5 vaših prijatelja. Sve više od toga može biti rizično.

OKUPLJANJE MORA BITI U STANU, KUĆI ILI U DVORIŠTU

Viđenje organizujte u stanu, kući ili dvorištu nekog od vaših prijatelja ili kod vas.

Mnogo je bezbednije da se vidite u stanu ili kući, nego da idete u neki restoran, kafić ili tržni centar u kome se garant nalazi makar jedna zaražena osoba.

Naravno, mnogo bolja opcija od stana i kuće bila bi da se vidite i vreme provedete u nečim dvorištu, na vazduhu, ali obzirom da je Januar mesec trenutno ova opcija i nije toliko moguća.

Ja na primer planiram da kada bude bilo toplije vreme, i ukoliko još uvek bude bila aktuelna situacija sa virusom, da pozovem svoje drugarice na krov moje zgrade da se sunčamo i uživamo na svežem vazduhu.

Mada vratimo se mi na našu početnu priču.

Stan i kuća su najbezbednija opcija za viđenje, a da bi i vaši ukućani bili bezbedni i da neko ne bi uneo virus u stan, potrebno je sproveti sledeće mere.

PRE VIĐENJA – IZOLACIJA

Pre nego se vidite obavezno je da nedelju – dve provedete u izolaciji.

Ako svako od vas provede vreme u izolaciji neće postojati mogućnost da pokupite virus od nekoga, a za slučaj da već imate virus (daleko ga bilo), simptomi će vam se pojaviti u roku od te dve nedelje i moraćete ostati kod kuće.

Nakon izolacije od nedelju – dve, potpuno je bezbedno da idete da se vidite sa vašim prijateljima.

PROVERITE SE PRE VIĐENJA

Pre nego se vidite vašim prijateljima, dobro razmislite i pokušajte da se setite da li ste možda bili u kontaktu sa nekim ko je bolestan, ima simptome virusa ili se oseća bolesno. Takođe, proverite da li se vi osećate zdravo ili ipak ne.

Ukoliko niste bili u kontaktu ni sa kim ko je bolestan ili zaražen i ukoliko se osećate zdravo. Vaše viđenje će biti potpuno bezbedno!

*naravno svi trebaju da se pridržavaju ovih mera*

PRE & POSLE OKUPLJANJA DEZIMFIKUJTE STAN

Osoba koja će da ugosti prijatelje bi trebala da pre i posle okupljanja dezimfikuje stan.

Idealno rešenje bilo bi da pre okupljanja ukućani budu u drugoj sobi ili možda na nekoj drugoj lokaciji, a organizator okupljanja bi trebao da dezimfikuje stan, pogotovo prostorije u kojima će biti gosti koji dolaze.

Isto tako, posle viđenja, onaj ko je organizovao viđenje treba da još jednom prebriše stan i da ga dezimfikuje, čisto radi mera predostrožnosti.


Ovo je najbezbedniji način da se vidite sa prijateljima i da budete potpuno bezbedni.

Naravno, ukoliko vam je sve ovo malo too much, vi možete izaći sa njima u šetnju, dok nosite maske i pridržavate se svih mera.

Ovako se moje prijateljice i ja viđamo već neko vreme i hvala bogu sve smo zdrave, a pored toga se strava provedemo. 😉

Sve u svemu, nadam se da vam se svideo ovaj post i da će vam biti od koristi. Uživajte u ovoj nedelji, a mi se vidimo u petak u jednom novom biznis postu!

Ukoliko vam se svidela ova objava, obavezno pročitajte i:

I naravno, ne zaboravite da me pratite na drugim medijima:

Slične objave