Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na mome blogu! Danas sam tu sa vama, sa nažalost veoma lošim vestima vezanim za IGTV monetizaciju. Ne znam da li ste čitali moj post „Instagram počinje da naplaćuje IGTV kreatore! – IG MONETIZACIJA 2020“, ukoliko niste, savetujem da pročitate taj post, pre nego počnete sa čitanjem ovog posta:

https://ememblog.rs/2020/05/29/instagram-pocinje-da-naplacuje-igtv-kreatore-ig-monetizacija-2020/

Ukoliko jeste čitali moj post, onda znate da je baš ove nedelje trebala da izadje Instagram TV monetizacija, gde će instagram kreatori moći da plate reklame IGTV videa i pritom zarade novac od svakog pregleda na videu.

Medjutim, upravo smo dobili vesti da je IGTV monetizacija pomerena za 2021 godinu i da će samo dva naloga biti u mogućnosti da vrše reklame na IGTV-u!

Facebook, koji poseduje Instagram je izjavio medijima da ne očekuju monetizaciju sve do 2021 godine, i ako su sami na svom Instagram blogu izjavili da će ove, treće nedelje Juna, monetizacija biti moguća.

„IGTV oglasi će se testirati do kraja 2020. godine. Verujemo da će novi kreatori videti najviše koristi od monetizacije na IGTV-u, ali će testirati sa različitim računima dok ovo polako uvodimo kako bismo obezbedili da iskustvo postane ispravno. Trenutno nema konkretnih planova za deljenje o proširenju “, izjavili su vlasnici Instagrama.

Lično pronalazim veoma ironičnim to što Instagram želi da „pomogne“ malim kreatorima tokom ovog osetljivog perioda tokom pandemije COVID-19, a jedina dva profila koja su dobila ovu IGTV monetizaciju su nalozi od 10 miliona i 11 miliona pratilaca, kojima pritom apsolutno ne treba ikakva pomoć sa obzirom da zbog velikog broja pratilaca već zaradjuju na instagramu.

To su sve informacije koje trenutno imamo. Vlasnici instagrama više nisu hteli da otvaraju ovu temu i da odgovaraju na pitanja medija.

Moja predpostavka je da su sada zbog pandemije COVID-19 i zbog mnogih država koje su trenutno pod vandrednim stanjem, hteli da instagram kreatorima skrenu pažnju na IGTV.

Kreiranje IGTV videa je znatno opalo, a zahvaljujući ovom artiklu koji je izašao pre nedelju dana, sve je više Instagram TV videa.

Kao što i sami znate što duže vremena provodite na aplikaciji instagram, to više para oni dobijaju. Tako da lično mislim da će nastaviti da guraju IGTV i da će veliki fokus na dalje biti na Instagram TV videima.

Moj lični savet je da ne odustajete, ostalo je još samo šest meseci do 2021 godine, tako da imate tih šest meseci da sakupite vernu publiku i da naviknete vaše fanove da prate vaš video sadržaj.

Ovo može biti veliki plus za vas i za vaš biznis. A u narednim postovima diskutovaćemo o tome kako sakupiti pravu publiku na vaš instagram nalogu i o važnosti privatnih konekcija sa ljudima i stabilnih platformi koje nisu društvene mreže.

Sve u svemu, hvala vam što ste čitali ovaj post! Ukoliko vam se svideo, posetite i sledeće objave da bi ste videli kakvi nas sve to update-ovi čekaju ove godine i na šta možete da se fokusirate dok IGTV monetizacija ne dodje:

Takodje, pratite ovaj blog za više vesti o novim Instagram update-ovima. Lifestyle postove izbacujem svakog utorka, dok Business postove izbacujem svakog petka.

Slične objave