Da li ste znali da na WordPress-u možete da zakažete datum i vreme objavljivanje posta? Da, dobro ste pročitali šta sam napisala!

Ukoliko želite vi možete objavaljivanje vaših postova da zakažete za određeni datum i vreme i više uopšte ne morate da brinete hoćete li stići da objavite post ili ne, zato što će WordPress sam za vas da okači vaš post!

Par puta sam se našla u situaciji gde sam putovala ili sam imala neke važne obaveze i nisam bila u mogućnosti da objavljujem postove na svome blogu. Razmišljala sam šta da uradim, jer u većini slučajeva roditelji bi mi bili na poslu, a baka se ne razume u ovu platformu, tako da sam bila u baš velikom problemu.

Na moju sreću jednog dana sam uočila opciju na mome blogu koja mi je pomogla da zakažem svoje blog postove!

Zato ću ovu opciju koju sam pronašla danas podeliti sa vama, jer verujem da kako je meni bila life saver u pojednicim situacijama, isto to može biti i vima!

Uživajte u postu! 😉


Jednom kada napišete vaš blog post i kada ga skroz sredite za objavljivanje, na vašoj desnoj tabli gde se nalaze opcije kao što su kategorije, tagovi, naslovna slika itd. na samom početku pronaćićete opciju „STATUS & VISIBILITY“.

U ovom delu postoje dve opcije:

Viđenost (visibility) i Objavljivanje (Publish).

Viđenost je opcija gde možete da izaberete kakav post želite da vam bude kada ga objavite:

  • Javan
  • Privatan
  • Zaštićen sa lozinkom

Odabirom opcije „Javan“, vaš post će biti prikazan svoj publici koja uđu na vaš blog ili koja pretražuju temu o kojoj ste pisali na Guglu.

Odabirom opcije „Privatan“, vaš post će biti prikazan vašim adminima i editorima sajta.

(Ja sam na primer admin na mome blogu, ali pored mene tu je i organizacija Bloger Fest koja se brine o mome blogu, oni su takođe jedni od admina)

Odabirom opcije „Sa lozinkom“ vaš post će biti objavljen i biće vidljiv samo ljudima koji imaju lozinku za taj post.

U većini slučajeva ova opcija „sa lozinkom“ koristi se kada preduzetnici prodaju svoje kurseve. Oni koji kupe kurs dobiju lozinku uz pomoć koje mogu pristupiti postu.

Nažalost, nemam ni jedan ličan primer da vam pokažem, jer nikada ovu opciju nisam smatrala potrebnom za korišćenje na mome blogu. Ali sam zato na youtube-u objavila nekoliko privatnih videa, od kojih je jedan „Postanite FULL TIME INFLUENCER – sve tajne otkrivene u jednom kursu!“.

Ovom videu mogu pristupiti samo ljudi sa lozinkom koju dobiju nakon kupovine kursa:

Objavljivanje je opcija gde možete da odaberete kada želite da vaš post bude objavljen.

Vaš post može biti objavljen ODMAH ili može da bude ZAKAZAN.

Pri zakazivanju posta morate da odaberete:

  1. Datum objavljivanja posta
  2. Godinu objavljivanja posta
  3. Vreme objavljivanja posta

Molim vas da vodite računa pri zakazivanju vremena. Mnogi ne obraćaju pažnju na ovo AM i PM, što je od velikog značaja, jer ipak želite da vam post bude objavljen u toku dana, ne u toku noći.

Posle toga umesto PUBLISH izaći će vam dugme SCHEDULE, kliknite na to dugme i vaš post će biti zakazan!


Nadam se da sam vam pomogla ovim postom i da se više nećete morati da se brinete oko kašnjenja sa objavljivanjem objave 😀

Ukoliko vam se svideo ovaj post, obavezno pročitajte i:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave