Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na mome web blogu! Kao što možete primetiti po naslovu, današnja tema je back to school. A ukoliko me dobro poznajete, tj. pratite moj instagram nalog, onda znate da sam ove godine upisala 4. razred srednje umetničke škole „Škola za Dizajn“.

Ovo mi je poslednja godina u srednjoj školi i najverovatnije poslednja sezona „Back to School“ postova, obzirom da ću sledeće godine praviti serijal o polazku na fakultet. A iduće godine, povratak na fakultet sezonu, tako da uživajte u ovom poslednjem Back to School srednjoškolskom izdanju!

Za početak ovog serijala, koji sa sobom ima nekoliko Back to School postova, odlučila sam da vam prikažem kako se ja to spremam za ponovni polazak u školu!

Na moju veliku sreću, Škola za Dizajn nije zahtevna škola i nema toliko opštih predmeta, tako da ne moram unapred da učim i da kupujem neki veliki broj svesaka i knjiga. Obično prve nedelje škole svaki profesor nas ubućuje u gradivo za tu školsku godinu i daje nam spisak materijala koje trebamo nabaviti za njihov predmet.

Tako da nikakve velike pripreme nisu potrebne za školu, ali ja ipak volim da budem spremna za taj čuveni 1. Septembar.

Svoje pripreme ove godine počinjem sa…

1. ČIŠĆENJEM MAIL-OVA

Zbog situacije sa COVID-19 virusom, još uvek ne znamo da li će se nastava održati online ili u školskim klupama. Znajući potrebe moje škole, verujem da će se moja školska godina održati u školi, ali da ćemo dosta toga raditi i kod kuće.

Samim time, jedan od glavnih načina komunikacije sa profesorima biće – razmenjivanje poruka putem maila.

Ja moj mail, koristim u sve svrhe – poslovne, školske i privatne. Tako da moj mail lagano u roku od par meseci sakupi po 1,000 mail-ova u inbox-u.

Trebala bih da otvorim poslovni mail, da makar budem organizovanije po tom pitanju, to možda uradim par dana pred početak škole.

Za sada, fokusiram se na brisanje ne potrebnih mail-ova i čuvanje onih najvažnijih. Uglavnom brišem mail-ove koje sam poslala sebi (u kojima su najčešće slike koje šaljem sebi da okačim na blog ili resursi za shop), brišem promotivne mail-ove, mail-ove sa klijentima, stare mail-ove sa kompanijama koje su mi pomagale da postavim sajt i to bi bilo to. Neke poslovne i privatne mail-ove čuvam, a školske mail-ove čuvam za svaki slučaj da mi zatrebaju.

2. ČIŠĆENJE FOLDERA

Moji folderi na kompjuteru su pretrpani raznim glupostima, počevši od sejvova sa google-a, zatim skrinova za igrica, mojih slika i skica za prodavnicu.

Ono što je najgore od svega jeste što se sve navedeno nalazi u jednom folderu, ništa me ne pitajte…..

Tako da moram odvojiti foldere i neke nepotrebne slike izbrisati.

Nikada se ne zna za šta će mi kompjuter zatrebati i šta ću morati da držim na njemu.

3. ČIŠĆENJE ORMANA

Mislim da se čišćenje sobe već podrazumeva. Moram da očistim sobu i da sve što mi ne treba bacim, dok sve što mi treba repo rasporedim u sobi.

Moj glavni problem je moj orman. U mome ormanu nalazi se toliko odeće da se odeća ne može prebrojati. Ja sam veliki ljubitelj mode, tako da sve što posedujem žao mi je da bacim ili čak pomerim u neku kutiju koja će stajati u špajzu.

Ali, moraću da se dogovorim za datum kada ćemo mama i ja sve pretrebiti i odeću koju neću nositi staviti u kutiju, a odeću koju ću nostiti složiti u orman.

4. RE-ORGANIZACIJA KNJIGA

U svojoj sobi imam jedan kutak koji je moja biblioteka i gde držim edukativne knjige i romane.

U školi najviše volim da ponesem knjigu i da tokom odmora ili časa kada nemam šta da radim, uzmem i prepustim se doživljajima u knjizi.

Tako da moram da uzmem neke knjige od mame koje nisam čitala i eventualno kupim neke knjige da bih imala „zalihu“ knjiga za čitavo polugođe.

5. COVID-19 PRIPREMA

Takođe, moram da nabavim neki mini neseser u kome će stajati sve potrebno da se zaštitim od COVID-19 virusa. U tom neseseru biće rezervna maska, tečnost za pranje ruku, alkohol i rukavice.

U stanu već imam deo sa potrebnim stvarima za ovaj virus, tako da makar sam tu muku prebrinula.

6. BLOG, SHOP, INSTAGRAM PRIPREMA

Blog, Shop i Instagram priprema će definitivno biti najteži za sprovođenje, jer oni sami zahtevaju najviše rada.

Kao što znate, moja online prodavnica trebala je da izađe ovog Januara, ali pošto nisam imala banovni račun i pošto nisam bila punoletna, otvaranje je pomereno za Jun. U Junu, moj bankovni račun je kasnio sa otvaranjem, tako da je otvaranje pomereno za Jul, u Julu imali smo problema sa timom i radom na prodavnici, tako da je otvaranje pomereno za Avgust. Kao što primećujete, Avgust se polako završava, aliii kostur prodavnice je gotov, da bi je povezali sa mojim glavnim sajtom (www.ememblog.rs) , morali smo par dana ništa da ne radimo na mome sajtu. Tek smo nedavno počeli sa ubacivanjem proizvoda, slika i tekstova i sa ponosom mogu reći da sve radove privodimo kraju i uskoro započinjemo kampanje za promociju prodavnice.

Datum objavljivanja još uvek se ne zna, ali bićete obavešteni uskoro i ovog puta to će biti zvaničan datum otvaranja.

Tako da, ja lično očekujem to otvaranje da bude u toku Septembra, što je malo ne pogodno, obzirom na moje školske obaveze, ali dobro, šta se mora nije teško. Samo treba sve da pripremim (slike i tekst) pre početka škole.

Drugi veliki problem koji imam je sa blogom. Shop će biti gotov, neće imati šta puno da se radi, ali blog i postovi na blogu su mi već u škripcu.

Ukoliko ste pročitali moju post kako ja planiram svoj blog sadržaj, znate da volim da imam sve blog postove godinu dana unapred spremne. Ali zbog korone desilo se da sam sve postove potrošila i trenutno u postovima u arhivi imam samo jedan post, koji treba izaći uskoro.

Pošto sam 4. godina, biće puno posla i jurnjave oko ocena, zatim mentora za maturski ispit, zatim rada na maturskom ispitu, učenja i spremanja za polaganje prijemnog, tako da moram da imam objave spremne unapred i nažalost, neću moći da stalno posvetim vreme objavama. Što znači da moram da se bacim na posao i spremim sve postove unapred, da bih mogla redovno da ih izbacujem.

Problem oko instagrama nije baš prevelik. Trenutno imam oko 23 slike unapred spremne, a uskoro moram da obavim shooting gde ću prikupiti oko 15 slika, što znači da ću ih imati 38, dovoljno da mi pokriju dva meseca kačenja objava na instagramu. No, moram da vidim da odradim još neko fotografisanje da bih imala što više slika spremno, jer apsolutno ne volim jesenju i zimsku mogu. Ne mogu da podnesem da se slikam u jaknama, farmerkama i majcama na duge rukave, to je već nešto što ne mogu očima da podnesem. Tako da i fotografisanje me čeka, ali to je već najlakši posao od svih ostalih poslova koje imam da obavim.


Tako da da, ovo je moj plan rada i pripreme pre početka školske godine!

Nadam se da vam se svideo ovaj post i da će te uživati u mojoj poslednjoj BACK TO SCHOOL sezoni na blogu 🙂

P.S. Ne zaboravite d apročitate moje najnovije objave na blogu:

Vidimo se u nekom od narednih postova!

Slične objave