Mnoge devojke i žene su konastantno ne sigurne po pitanju svog izgleda. Kako znam? Ja sam trenutno u dobu adolescencije i vodim večiti rat sa time da li izgledam dovoljno lepo ili ne. Često, pa šta više skoro stalno, krijem svoj strah iza svilenih trepavica, malo korektora i karmina za usne, kada to nemam, bolje da ne postojim. Nekako sam mogla da razumem svoje ponašanje i stav, koji generalno nisu normalni, jer sam na kraju krajeva još uvek u pubertetu. Mada, ovu nesigurnost nisam samo kod sebe primetila, već i kod stariji. Mamine prijateljice, moje kolegenice i komšinice su u paničnom strahu da li izgledu dovoljno lepo ili ne.

Gledamo slike top modela koje nas nateraju da se zapitamo „Ako postoje ovakve devojke, kakva sam onda to ja“

Juče mi je mama rekla „Mila, da li si ti videla svoje čelo? Moraš hitno kod kozmetičara!“. Stala sam pred ogledalo i bila sam razočarana u sebe, toliko razočarana, da sam morala ogledalo da prekrijem krpama. Kada je moj dečko došao kod mene kući, rekla sam mu da je bolje da gledamo seriju, jer danas ne izgledam nešto lepo, niti se osećam tako. Moj dečko se ozbiljno naljutio i rekao mi je „Zašto stalno govoriš kako nisi lepa,a jesi? A kako bi ti to želela da izgledaš?“. Otvorila sam google i ukucala sledeća imena:

MARIJA ŽEŽELJ (21 god)

LOREN GRAY (17 god)

KIM AH JOONG

I onda je tu došlo pitanje od strane mog dečka koje je glasilo „Jesu li imale plastičnu operaciju?“

Nisu“ – odgovorila sam

„Ako prirodno izgledaju tako, šta misliš, šta sve rade da bi bile tako lepe“ – pitao me je

Nasmejala sam se i kao iz topa odgovovorila „Pa jedu zdravu hranu, treniraju, na vazduhu su, mažu kreme, piju pilule za bujniju kosu, koriste izbeljivače zuba, doručkuju uglavnom samo tost i voćku, mažu lice kremama…“

„Eto ti odgovora“

Ovo me je nateralo da se zapitam „Da li biti lep, znači biti misica?“

Devojke koje mi gledamo na internetu se isuviše brinu o svome izgledu, a nama se čini da su rodjene lepe.

Ne izgledati kao misica ne znači biti ružan, već znači imati neki svoj lični stil koji je lep na svoj način.

Mi ne moramo da izgledamo kao misice da bi našle dečka / muža, zadržale muškarce u vezi, izašle napolje uzdignute glave ili da bi bile srećne i ponosne sobom. Dovoljno je da budemo ono što jesmo, da zavolimo sebe i samim tim pustimo da nas i drugi zavole ovakve kakve smo.

Ovo su neke stvari koje današnje instagram zvezde rade i pravila kojih se pridržavaju, da mi izgledale ovako kako izgledaju.

1. ZDRAVA ISHRANA

Kod modela / misica zdrava ishrana je EKSTRA važna, mada je na neki način loša po naše zdravlje. Postoje dve vrste zdrave ishrane – Evropska i Azijska.

Evropska zdrava ishrana je po mom mišljenju mnogo zdravija od Azijske. Ona se sastoji od doručka koji su uglavnom tost i neka voćka, normalnog zdravog ručka i lagane večere koja je uglavnom ponovo tost sa smutijem.

Azijska zdrava ishrana, sa druge strane je najgora ishrana koju će te pronaći. Postiže dobre rezultate kod ljudi iz Azije, ali kod nas….ne bih baš rekla. Ona se sastoji iz jela jednom dnevno – slatki krompir namazan na 1-2 tosta i dve litre vode.

Zdrava ishrana mora svaki dan da se primenjuje i nikako ne smeju da se jedu slatkiši, čipsevi, keksići, da se pije koka kola, sok…

2. TERETANA

Odlazak na svaka dva dana u teretanu i radnjenje vežbi bez prestanka punih dva sata je obavezno ukoliko želite da imate lepu figuru. Naravno, vi možete ići u teretanu kada god i koliko god dugo želite, svakako će te dobiti razultate kad-tad. Medjutim, pošto sada diskutujemo o tome šta rade misice da bi izgledale ovako kako izgledaju, onda se pridržavamo ovog rasporeda.

3. SLIM BODY VITAMINI I ŠEJKOVI

95% modela i misica koje možete da vidite koriste Slim Body vitamine i šejkove tokom odlaska u teretanu. Slim body šejkovi i vitamini im pomažu da im se telo bolje razvije, da ih oblikuje i da se brže stigne do željenih rezultata.

Mada, ja to ne bih baš preporučila.

4. SUGAR BEAR HAIR – VITAMINI ZA KOSU

Dokazano je da do 87% modela na instagramu koristi Sugar Bear Hair vitamine koji pomažu da kosa bude bujnija, sjajnija, jača i da brže raste.

Sugar Bear Hair ne mora da bude produkt koji bi vi koristili. Tu je takodje puno kompanija koje proizvode dobre hair vitamine, ali ih samo trebate pronaći.

5. NEGA LICA I KOŽE

Nega lica i kože je MUST DO, ukoliko želite da imate lepo i glatko lice. Jedini problem jeste to što je svačiji tip kože drugačiji, tako da ukoliko za nekoga dobro radi jedna krema, za vas će verovatno raditi bolje druga krema i iskreno, trebaće vam dosta vremena da pronadjete pravu kremu i masku za lice koja može da vam pomogne. Ali verujte mi kada vam kažem da se taj trud isplati.

Takodje, možete pogledati moja dva posta vezana za negu kože:

6. SVEŽ VAZDUH I BRIGA O KOŽI U KUĆI

Od ekstremne važnosti da koža ostane lepa i glatka jeste da budete napolju gde važa koža može da udiše što više svežeg vazduha. U kući konstantno pada prašina što steti vašoj koži. Pa čak i redovno čišćenje kuće može da digne prašinu i izazove bubuljice i mitisere. Takodje morate obratiti pažnju i na stvari kao što su:

  • Redovno menjanje jastučnice
  • Brisanje lica čistim peškirom
  • Itd.

7. JAČANJE IMUNITETA

Nije sve u vitaminima i ishrani, pre nego budete lepi, morate da budete zdravi! Zato je jačanje imuniteta raznim vitaminima, tabletama i napitcima veoma važno. Imunitet takodje možete pojačati jelom voća, cvekli, mesa…

8. BEZ STRESIRANJA

Da bi ste izgledali lepo, mlado i da vaša koža izgledala zdravo i čisto, veoma je bitno da se ne stresirate.

*što je za mene ne moguća misija*

Stresiranje vodi do bržeg starenja kože kod odraslih, a kod tinejdžera dovodi do bržeg izlaska bubuljica.

To su samo neki koraci i pravila koje modeli i misice moraju da prate.

Na vama je da izaberete kojom će te stazom ići:

STAZOM MODELA ILI NORMALNOG ŽIVOTA?

Generalno svaka staza je normalna i u redu je da krenete bilo kojom stazom. Ukoliko se uputite stazom modela, budite sigurni da će te morati da se žrtvujete oko odredjenih stvari da bi izgledali kao pravi model, a ukoliko izaberete da vodite ‘normalan’ ili bolje reći regularan način života, onda se naviknite da nećete uvek biti najlepši, ali najbitnije je da vodite srećan život i da volite sebe.

P.S. Ne zaboravite da posetite moje najnovije objave na blogu:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *