Zdravo svim čitaocima bloga i dobrodosli u novi post, 

Danas cemo pricati o k-beauty tajnama i tehnikama do savrsenog lica!

Ja lično obozavam Koreju po svakom pitanju. Prvo sto me je privuklo da ih pratim je njihova specifična muzika, koju sada neprestano slušam. Mada, sto sam ih više pratila, to sam uočila kako ljudi iz Koreje imaju drugaciju kožu, tako je glatka, bez i jedne bubuljice, mitisera ili bore. Tako sam krenula sa istrazivanjem u nadi da cu saznati neke od njihovih tehnika za savrsen izgled. I tako, posle dugog trazenja, nasla sam dosta saveta kako da vaša koža bude besprekorna, u samo par koraka. I plus vam mogu preporuciti neke dobre proizvode koji vam mogu pomoći u tome!

PRE SVEGA: Zelim da znate da sam ove tahnike skupljala prilicno dugo, tako da cu vam navesti više načina negovanja kože i više proizvoda. A takodje želim da znate, da kad krenete ovu rutinu da primenjujete, samo nastavite sa njome, ne prekidajte naglo da bi vaša koža mogla da se navikne. Ukoliko ćete posle 5 dana da odustanete, onda bolje ni ne počinjite. I da, za one koji se pitaju da li ovo moze da naudi vašoj koži, moj odgovor je apsolutno NE, tako da nemojte da se brinete.

PRVA TEHNIKA:

1.Čišćenje lica

Prvenstveno operite lice mlakom vodom, ne počinjite sa klenserom, zato sto voda otklanja sve prljavštine i takodje drži lice hidriranim.

2. Čišćenje na bazi ulja (Oil Cleanser)

Nakon sto ste se umili, nanesite klenser na vaše lice i vrat, potrudite se da dobro pokrijete predele oko očiju i usna. Pokvasite ruke mlakom vodom i lagano masirajte lice kružnim pokretima ka gore. Ovde glavnu ulogu ima pena koja prodire duboko u bore i uklanja preostale tragove nečistoća i čine kožu mekom!

3. Čišćenje lica na bazi vode (Water-Based Cleanser)

Ukoliko mislite da ste gotovi sa čišćenjem lica nakon oil cleanser-a, nije tako, jer još uvek ostaju neke nečistine na licu, i za to će nam trebati čistač lica na bazi vode. Takodje masirajte vaše lice nekih 2 minuta, nežnim pokretima ka gore. Ovaj korak vam omogućava da ostanete bez i jedne najmanje prljavštine na licu!

4. Exfoliate 

Ovaj deo sam jako dugo tražila da nadjem, mada moram da priznam da nisam najjasnije razumela sta se ovde radi. Posle čišćenja lica uljem i vodom, većina korejki prelazi na toner. Mada, našla sam i ovaj korak, za koji kažu da je veoma važan, ali nažalost moraćete malo istražiti onjemu ili ga jednostavno preskočite.

5. Toner

Toner osvežava lice i pomaže lakšem nanošenju sledećih krema. Takodje balansira PH nivo kože. Jako je važno naneti toner, jer bez njega vaša koža može postati suva i dehirirati. Toner nanosite od nosa pa ka ušima, da bi ste zategli vaše lice.

6. Essence

Essence je tajni sastojak cele ove priče o nežnoj i zdravoj koži. On regenerise kožu i drži je hidrantnom. Takodje pomaže u suočavanju sa borama i  sklanja akne. Upotreba essence se preporucuje u jutarnjoj rutini čišćenja kože, dok je u večernjoj rutini serum neizbežan. Ostavite Essence da stoji nekih 1-2minuta na vašoj koži.

7. Serum 

Kao sto sam napisala gore serum je u večernjoj rutini neizbežan. On ciljano tretira probleme – bora i hiperpigmentacije.

8. Ampule

Možete koristiti ampule zajedno sa essence i serumom, ali ampule nisu toliko bitan korak, tako da je okej da ga preskočite.

9. Tretirajte vaše lice

Kada aimate tamnu kožu, pigmentaciju ili bilo koji specifičan problem sa kožom, najbolje je tretirati je prema tome. Izaberite essence, serume i ampulem koje ce odgovarati vašoj koži. Tako da proverite sastojke koje sadrže ova tri proizvoda ili se posavetujte sa radnikom ili beauty bloggerom o tome koji proizvod trebate da koristite.

10. Hidrirajte vašu kožu

Nakon svega ovoga, nanesite hidrantnu kremu. Ujutru je preporučljivo da se nanosi neka lakša hidrantna krema, a uveče neka hranljiva krema. Ove kreme najbolje je nanositi tapkajuci vrhovima vaših prstiju.

11. Zaštitni faktori

Tokom leta najbolje je koristiti zaštitne faktore da bi zaštitile vašu kožu od nezeljenih bora, bržeg starenja kože, dehidratacije…

12. Krema za oko očiju

Predeo ispod očiju zahteva posebnu negu, jer taj deo najbrže ostari ili postane suv. Ove kreme hidriraju vašu kožu i postižu efekat lepšeg i sjajnijeg izgleda vaših očiju. Kremu za oko očiju nanositi tapkanjem!

13. Maska za lice

1-2 puta nedeljno častite vašu kožu maskom za lice. Nije previše bitno koju će te masku za lice uzeti, sve što je bitno je da ta maska vama prija.

To je uglavnom to, 13 najboljih koraka da vaša koža bude jednom rečju „savršena“. Naravno postoje jos gomilu načina nege vaše kože, ali ovaj je najbolji, ostaviću vam ovde dole linkove par youtube videa sa drugačijom negom lica, pa ih možete pogledati, a sad ću vam napisati par odličnih krema, tonera, seruma…

 

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *