Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novogodišnji serijal „31 Dan sa Emem“, za danas sam vam spremila jedan recept i u pitanju je Kapućino krem sa piškotama!

Ukoliko vas interesuje još recepata, pogledajte takodje sledeće postove:

  1. Kapućino krem sa piškotama
  2. Čoko tortice sa malinama
  3. Čokoladni čizkejk
  4. Lešnik gnezda
  5. Lešnik gnezda

SASTOJCI

100 g mlevenog keksa
3 kašike otopljenog putera

200 g krem sira, sobne temperature
70 g šećera
1 kesica vanil šećera
2 manja jajeta, sobne temperature
sitno rendana korica jedne manje pomorandže, po mogućstvu organske

PRIPREMA

U kalup za mafine poređajte papirnate korpice. Upalite rernu da se greje na 180c.
Pomešajte keks sa otopljenim puterom, treba da dobijete smesu kao pesak. Sipajte po 1 kašiku ove smese u svaku korpicu pa dnom čašice dobro izravnajte i utabajte. Procenite ako treba da dodate još malo keksa kako bi “kora” bila deblja.

U činiji pomešajte sir, šećer, vanil šećer, jaja i koricu pomorandže, sve dobro sjedinite pa sipajte u pripremljene korpice, ali nemojte ih napuniti skroz do vrha. Pecite čizkejkove oko 15 minuta, fil treba tek da se blago stegne. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se u potpunosti ohlade, pažljivo uklonite papir sa njih pa pređite na dekorisanje.

Možete ih dekorisati po želji, moj predlog je čoko ganaš i slatka pavlaka sa Bejlis likerom. Možete ih samo preliti sa čokoladom ili ukrasiti sa svežim voćem.

ČOKO GANAŠ KREM

100 g čokolade
70 ml slatke pavlake
1 kašičica putera

U šerpicu sipajte slatku pavlaku, dodajte puter i izlomljenu čokoladu. Zagrejte na laganoj vatri do momenta pred ključanje pa sklonite sa ringle i ostavite oko minut da se čokolada otopi pa dobro sjedinite. Krem stavite u frižider na oko sat vremena da se ohladi, ali pazite da se skroz ne stisne. Umutite ga sa mikserom, ali pazite da ne napravite puter od njega pa filujte čizkejkove pomoću poslastičarskog šprica.

SLATKA PAVLAKA I MALINE

200 ml slatke pavlake, hladne
šećer u prahu, po ukusu
2 kašike Bejlis likera
maline

U činiju sipajte hladnu slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu po ukusu i Bejlis pa umutite mikserom. Pazite da ne premutite fil i dobijete puter! Filujte čizkejkove pomoću poslastičarskog šprica i dekorišite sa malinama.

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *