Učenje značenja boje sveća prvi je korak za većinu veštica početnica. Čarobna sveća je glavna stvar za sve veštice početnike. Samo paljenjem plamena, čovek se može zaljubiti, povećati njihov prosperitet i razgovarati sa bogovima. Ali šta znače boje sveća?

Različite boje sveća predstavljaju život i smrt, novac i ljubav, ili boga i boginju. Odabir prave boje sveće može oživeti vašu magičnu nameru dok činite čaroliju.

Sveće različitih boja možete pronaći na mreži ili u većini prodavnica. Možete čak koristiti i rođendanske sveće! Zato uzmite nekoliko sveća i isprobajte ih nakon što pročitate ovaj blog post. 😉


Napomena: Kao što znate Oktobar je veštičiji mesec, i baš iz tog razloga sam odlučila da na mome blogu kreiram sezonu #WITCHCRAFT-a gde ću vam tačno 26 dana davati male veštičije savete koji vam mogu biti od koristi! Tako da ukoliko ste slučajno naleteli na ovaj post i ukoliko vam se ovaj post svidi pozivam vas da posetite moj tag witchcraft i pročitate ostale witchy postove koje imam na mome blogu!


SVEĆE I NJIHOVO ZNAČENJE

Magija sveća jedan je od najstarijih i najjednostavnijih oblika magike, od kojeg početnice veštice obično počinju. Mnoge knjige o Vicci za početnike uključuju magiju sveća kako biste povećali svoje psihičke sposobnosti ili iskoristili svoju magijsku moć.

Kada koristite spektar boja da promenite svet, to je magija boja. Boja može značajno uticati na svet, ili može biti uzrok malih promena u našim životima. Boje izazivaju magični odgovor gde god se koriste. To može doći u obliku sveća, karmina, kućne boje ili brendiranja.

Magija boja sastavni je deo feng šuija, na primer. Postavljanjem predmeta različitih boja u različita područja vašeg doma, možete uticati na protok novca, ljubavi i dobre energije.

Sveće dolaze u milion različitih boja, a svaka ima drugačiju magičnu vibraciju. Paljenje zelene sveće može povećati kreativnost ili tok prosperiteta. Bela sveća, međutim, čisti i leči, a crna sveća donosi pravdu i otklanja negativnu energiju.

BELA SVEĆA:

Bele sveće, pre svega, mogu se koristiti za svu magiju. To su prazni listovi koje možete da koristite kada vam nijedna druga sveća ne odgovara ili ako nemate drugu boju sveće. Bela boja predstavlja čistoću, pozitivnu energiju, lečenje, sećanje, predanost, dobru volju, molitve, duhovni rast, nove početke, mir, razgovore, jasnoću.

CRNA SVEĆA:

Crne sveće su savršene za proterivanje, upijanje negativnosti, zaštitu, vezivanje, uništavanje, prokletstvo, magiju haosa, zaustavljanje loših navika, promenu života i situacija, zarastanje bolesti, nevidljivost i stvaranje zabune. Postavite crne sveće sa bilo kojom drugom svećom kako biste uklonili negativne energije. Uklanjaju sve vrste zlobnih magija poput psovki. Sveće u crnoj boji takođe se mogu koristiti za vašu vlastitu crnu magiju.

CRVENA SVEĆA:

Crvena je odličan izbor za ljubavne čarolije, požudu, vitalnu energiju, snagu, strast, hrabrost, harizmu, energiju, energičnost, bes, uklanjajući pesimizam, osvetu i odlučnost. Crvene sveće se koriste u čarolijama za moć nad drugima i za strasnu ljubav. Koristite crvene sveće da biste postigli svoje slavne ciljeve, pobedili u pravnim bitkama, pobedili političke protivnike i izvukli sreću. Spalite crvenu sveću crnom svećom da vratite psovke i zlobnu magiju onome ko ju je poslao. Pre nego što krenete na promociju posla, upalite crvenu sveću, jer ona predstavlja agresivnu i samocentričnu energiju koja može učiniti da izgledate samopouzdanije i kompetentnije.

ROZE SVEĆA:

Koristite ružičaste sveće za romantičnu ljubav, emocionalno isceljenje, prijateljstvo, brigu, poštovanje, privlačnost, razumevanje, pomirenje, duhovnu ljubav, osetljivost, zaštitu dece, negovanje, samoljublje, lepotu, glamurozne čarolije, senzualnost, saosećanje, opraštanje i pomirenje . Spalite ružičaste sveće tokom meditacije da biste podstakli bezuslovnu ljubav prema sebi i drugima. Vruće ružičaste sveće su odlične za dugotrajne veze koje treba začiniti. Tamno ružičaste sveće predstavljaju flert i seksualno samopouzdanje.

NARANDŽASTA SVEĆA:

Na ambiciju, kreativnost, pobedu i uspeh možete se pozvati narandžastim svećama, novim mogućnostima, pravdom i pozitivnošću. Sjajna je boja za čarolije u karijeri ili čarolije za potvrđivanje vaše snage i individualnosti. Upalite narandžastu sveću kako biste sebi dali malo energije. Ako ste iscrpljeni ili ste preumorni za rad, narandžasta sveća može vam pomoći. Ove sveće su odlične za čarolije u karijeri, uroke za fizičku snagu i kada treba da se potvrdite. Povećava sreću i entuzijazam.

ŽUTA SVEĆA:

Žute sveće su izbor za čarolije za inteligenciju, kreativnost, putovanja, harizmu, maštu, fokus, spokoj, uspeh u školi, komunikaciju, fokus i intuiciju. Žute sveće pomažu vam da ojačate fokus i u te svrhe se mogu koristiti tokom meditacije. Povezane sa elementom vazduha, ove sveće otvaraju linije komunikacije sa drugim ljudima i sa bogovima i duhovima oko nas. Izgarajte žutu sveću da biste povećali uspeh u školi.

ZELENA SVEĆA:

Zelene sveće su savršen izbor za novčane čarolije, ali se mogu koristiti za uroke rasta, zdravlja, sreće, podmlađivanja, plodnosti, emocionalnog zarastanja i prirode. Zelene sveće predstavljaju pravac sever i element zemlje. Ove sveće se mogu upariti sa smeđim svećama kako bi se povećala materijalna dobit i finansijski uspeh. Zelene sveće takođe leče našu dušu i smiruju um. Zabavan način upotrebe ovih sveća je u čarolijama da bi se stvorila (ili odagnala) ljubomora kod drugih.

BRAON SVEĆA:

Izaberite smeđe sveće za zaštitu kuće, životinjsku magiju, stabilnost, porodicu, materijalna dobra, uzemljenje, emocionalnu stabilnost, ravnotežu, pronalaženje izgubljenih predmeta, izgradnju, nekretnine i poverenje. Smeđe sveće predstavljaju vezu sa zemljom i sa materijalnim dobrima. Svetlosmeđe sveće za zaštitu životinja i kućnih ljubimaca ili za oslobađanje od neodlučnosti. Atraktivno za zemaljske elementale i zemaljske duhove. Odaberite smeđe sveće ako prodajete dom ili posao na nekretninama da biste iskoristili njihov uticaj na novac i zemlju. Ako ste učinili nešto pogrešno, zapalite smeđu sveću i ostavite darove da tražite oproštaj. Koristite smeđe sveće kada radite zemaljsku magiju.

PLAVA SVEĆA:

Koristite plave sveće za mir, strpljenje, emocionalno isceljenje, manipulaciju, istinu, psihičku svest, organizaciju, oproštaj, pravdu i sakrivanje istine od drugih. Plave sveće pomažu da se odagnaju noćne more i strepnja. Sveće svetlo plave boje povezane su s mirom, spokojem i smirenjem. Svetloplave sveće za harmoniju u vašoj porodici ili za emocionalno izlečenje od traume. Ove sveće će otkriti istinu i pomoći vam u ostvarivanju pravde. Povezane sa elementom vode, ove sveće mogu vam pomoći da radite sa duhovima poput undina i sirena.

LJUBIČASTA SVEĆA:

Ljubičaste sveće su odlične za psihičke moći, proricanje, astralna putovanja, želje, zazive, duhovno čišćenje, traženje drevne mudrosti, ambicije, moći i autoriteta. Ljubičasta je boja kraljevske porodice, psihičkih sposobnosti i misterija. Ljubičastu treba koristiti tokom meditacije, bilo da držite ljubičasti ametist ili nosite ljubičastu boju. Zapalite ljubičaste sveće kada želite da vas drugi poštuju i poštuju. Takođe će smanjiti stres i olakšati gatanje.


KAKO IZVESTI ČAROLIJU SA SVEĆAMA?

Postoje različiti načini uz pomoć kojih možete da izvodite čaroliju sa svećama. Sada ću vam navesti samo par primera, za više detalja možete mi se javiti putem instagram direct-a. 😉

  1. Spelite sigil nad plamenom sveće. Sigili se mogu napajati spaljivanjem. Povećajte snagu svojih sigila obojenom svećom koja odgovara svojoj nameni.
  2. Koristite plamen da biste fokusirali svoje misli u meditaciji.
  3. Vežbajte svoju magijsku moć pokušavajući da kontrolišete kretanje plamena sveće.
  4. Zapalite sveće kao način da pošaljete svoje želje. Ovo je najjednostavnija čarolija za sveće.
  5. Izrežite svoje želje u sveće za lakše čarolije. Možete izrezati sigile ili cele rečenice u sveće pre nego što ih zapalite.
  6. Meditirajte sa svećama kako biste povećali svoju psihičku moć i fokus.
  7. Spali prinose bogovima uz plamen sveće. Ovo je način da povećate svoj odnos sa bogovima bez napora.
  8. Pročitajte vosak za gatanje. Kako se vosak topi može pomoći u proricanju budućnosti!
  9. Pomiješajte magiju svijeća i eterična ulja tako što ćete ih obući. Sve što morate da uradite je da uzmete malo eteričnog ulja u ruke i utrljate sveću njime! Ovo je jednostavan način za kombinovanje biljne magije i magije sveća.
  10. Sveće su korisne za brzo postavljanje namera. Izrežite svoju nameru u sveću i pustite je da gori, a vaša namera je puštena u ruke univerzuma / bogova.

Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave