Prema nekima, Lilith je bila prva žena prvog čoveka na planeti zemlji – Adama. Za razliku od Eve, rečeno je da je nastala od gline. To znači da je napravljena od istih stvari kao i Adam i samim time je smatrala da oboje trebaju da budu ravnopravni.

Ali jednom prilikom, kada su Adam i Lilith vodili ljubav, Adam je od Lilith tražio da leži ispod njega. Kada je Lilith čula ove Adamove reči, otišla je iz Edan-a, mesta na kome je živela sa Adamom i nikada se nije vratila.

Kad je napustila Eden, bila je prokleta da rodi hiljade i hiljade demona. Ovo prokletstvo, u mitovima povezanim sa njom, nateralo ju je da gaji veliku mržnju prema ćerkama Adama i Eve.

Zavodila bi im muževe i ubijala decu iz ljubomore i besa, kako navodi mit. Međutim, taj originalni mit ima očigledno mnogo problema i netačnosti.

Tačno je da su Lilith i Lilitu poznati kao demoni još u davnim vremenima.

Ali oni koji rade sa Lilith vide je sasvim drugačije.

Oni je vide kao osloboditeljku žena, kao feministkinju koja pomaže ženama da otključaju svoju unutrašnju moć i seksualnost.

Energija Lilita se ne razlikuje od bilo koje druge boginje. Može biti puna besa i besa, ali sa onima koji su joj posvećeni može biti ljubazna.

Njena ruka vodilja je jaka, ali nije surova. Ima mnogo ezoterične mudrosti za svaku ženu koja odluči da radi sa njom.

Zato se Lilith danas priziva kada je pomoć ženama potrebna. Ona pomaže da žene otkriju pravu sebe, shvate svoju unutrašnju moć, preuzmu stvari u svoje ruke, propude svoju seksulnost i izleče svoje seksualne traume.

Lilith takođe predstavlja ženske misterije. Misterije kojih se muškarci plaše, jer znaju da ukoliko sve žene budu pratile mudre savete Lilith, oni neće imati više nikakvu moć nad njima.

Lilith se smatra kraljicom pobune, senzualnosti i oličenjem slobode.


Napomena: Kao što znate Oktobar je veštičiji mesec, i baš iz tog razloga sam odlučila da na mome blogu kreiram sezonu #WITCHCRAFT-a gde ću vam tačno 26 dana davati male veštičije savete koji vam mogu biti od koristi! Tako da ukoliko ste slučajno naleteli na ovaj post i ukoliko vam se ovaj post svidi pozivam vas da posetite moj tag witchcraft i pročitate ostale witchy postove koje imam na mome blogu!


+ BONUS: Kristali koji prezentuju Lilith i njenu energiju

1. CARNELIAN

Prvi kristal koji reprezentuje Lilith i njenu energiju je Carnelian.

Carnelian puni sakralnu čakru, koja je čakra povezana sa seksom.

Ovaj kristal će doneti više energije i radosti u seksualne aktivnosti.

Pomaže u uklanjanju blokada koje seks pretvaraju u manje ugodnu aktivnost.

Ovaj kamen je takođe koristan za pojačavanje vašeg unutrašnjeg besa i njegovo korišćenje za nešto važno. Iz tog razloga, ovo je sjajan kristal za aktiviste.

2. RED JASPER

Crveni jasper tapka u toj duboko seksualnoj energiji Lilith.

Ako ste u prošlosti imali seksualne traume, možda ćete otkriti da je to teško otvoriti.

Crveni jasper vam omogućava da prihvatite svoj prirodni libido i čini seks još boljim.

3. GARNET

Granetpoboljšava intimne odnose povećavajući strast i uzbuđenje između dvoje ljudi.

Granet koji je ostao blizu vašeg kreveta leči vaše donje čakre.

Lilith želi odrasle koji pristaju da istinski uživaju u sebi i jedni drugima u spavaćoj sobi. Ovaj kristal može pomoći da se to dogodi.


Mnoge žene i veštice danas rade sa Lilith i prizivaju je kada im je pomoć potrebna.

Lično nikada nisam prizvala ni jednog boga, međutim videla sam mnoge u veštičijoj zajednici koji su to radili.

Mnogi Lilith zovu kada im treba pomoć oko kontrolisanja besa, sekusalnosti, lečenja seksualnih trauma, kada im padne volja, kada im treba samopouzdanje, itd.

Da bi se Lilith prizvala koliko sam shvatila trebate da imate oltar posvećen njoj.

Kako se navodi na oltaru najbolje je da stoje gore navedeni kristali, zmijske figurice od gline, crteži galaksije ili prirode, bilo šta što je crne ili crvene boje, tamno crveno vino.

Sada kao što sam rekla, ovo nisam nikada radila, niti planiram, tako da ne znam proces samog prizivanja. Mislim da je dovoljno da napravi oltar i da se priča sa njom, ali više informacije moraćete da potražite na drugom mestu. 😀


Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave