Da li ste čitali moje predhodne blog postove u kojima sam pričala o važnosti kristala, kako oni utiču na vas i kako vam mogu pomoći da postignete šta god poželite u životu? Ako ste ih čitali, verovatno ste još uvek beba veštica koja istražuje kako pronaći sve potrebne materijale za rad i bacanje čini!

Kada se šetamo gradom, veoma često ne obratimo dovoljno pažnje na sve ono što se nalazi oko nas.

Ja sam Beograđanka koja konstantno ide u tržne centre i koja skoro svake nedelje šeta Knez Mihajlovom ulicom, glavnom i najpopularnijom ulicom u Beogradu.

I da li mi verujete da za sve ove godine koje provodim u šetnji Knezom, do sada nikada nisam primetila da se baš tamo nalazi radnja sa kristalima!

Neverovatno, zar ne?


Napomena: Kao što znate Oktobar je veštičiji mesec, i baš iz tog razloga sam odlučila da na mome blogu kreiram sezonu #WITCHCRAFT-a gde ću vam tačno _ dana davati male veštičije savete koji vam mogu biti od koristi! Tako da ukoliko ste slučajno naleteli na ovaj post i ukoliko vam se ovaj post svidi pozivam vas da posetite moj tag witchcraft i pročitate ostale witchy postove koje imam na mome blogu!


KAKO SAM NABAVILA SVOJE KRISTALE?

BLAGO ZEMLJE

Verovali ili ne, ali ja sam skoro sve svoje kristale nabavila pre nego sam uopšte počela da se bavim witchcraft-om!

Pre deset godina u Beogradu se prodavao jedan magazin zvan „Blago zemlje“, uz taj magazin dobijalo se nekoliko stranica vezanih za kristale, njihovu namenu, istoriju kristala, gde se upotrebljavaju u današnjici itd.

Ali uz magazin su se dobijali i kristali u jednoj posebnoj kutijici gde bi bili dobro očuvani.

Svake nedelje izlazio bi novi broj magazina, a uz to i novi kristal!

U tom periodu ovaj magazin bio je na vrhuncu popularnosti i apsolutno svi iz moje osnovne škole su ga kupovali! Sećam se da smo čak stajali na vratima učionice pre nego je zvonilo zvono za kraj časa i trčali smo ne bi li prvi stigli i kupili najlepši kristal od svih.

Pravo da vam kažem ne sećam se zašto sam kupovala kristale, postoji velika šansa da su mi se svideli, obzirom da obožavam estetične i šljokičave stvari. A postoji šansa da je do moje opsesivne kupovine kristala doveo trend za kojim su svi bili zaluđeni.

Tada sam kupila tačno dvadeset kristala, sve dok magazin nije bio povučen iz prodaje.

Kada sam počela da se bavim witchcraft-om bila sam jako zadovoljna što sam kao mala napravila ovu investiciju, jer zahvaljujući mojoj investiciji tada sada u svojoj kolekciji kristala imam jedne od najsnažnijih kristala kojima je cena izuzetno poskupela na tržištu od kada ja witchcraft popularan!

Ne znam da li je časopis „Blago zemlje“ vraćen u prodaju u Srbiji, ali ono što znam jeste da se taj časopis prodaje u Hrvatskoj. Moj dragi prijatelj i kolega Leon bloger, koji je za moj blog napisao post „___“ i koji je ujedno u witchcraft zajednici dve godine, redovno kupuje taj časopis i dobija kristale u svojoj državi Hrvatskoj.

KRISTAL GRAD – VIZANTINA

Mesto o kome sam vam pričala na početku posta, tačnije ona radnja u Knez Mihajlovoj za koju opšte nisam znala da postoji jeste prodavnica pod imenom „Kristal grad – Vizantina“.

Vizantina. je preduzeće sa istraživačkom delatnošću, registrovana pri Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije kao pravni subjekt inovacione delatnosti, tj. kao proizvodno-razvojni centar.

U galeriji je izložen veliki broj minerala, stena, nakita i ukrasnih predmeta.

Tamo sam kupila sa sestrom neke kristale koji su mi trebali i pravo da vam kažem oduševljena sam povoljnim cenama! Većina kristala prodaje se od 200 dinara do 1200 dinara. Naravno postoje i malo skuplji kristali, kao što je Moldavite.

Ove sam kupila tri kristala:

  • Opal
  • Citrine
  • Carnelian

Dok je moja sestra kupila:

  • Citrine
  • Roze kvarc
  • Green Jade

Radnja se nalazi na adresi Terazije 29, podvožni prolaz, lokal 2.


Kristale možete kupiti i u spiritualnim radnjama. Uglavnom spiritualne radnje i radnje gde se prodaju kristali su radnje koje imaju original kristale.

Međutim, na mnogim mestima možete pronaći radnje i ljude koji prodaju fejk kristale, tako da vas molim da uvek budete oprezni pri kupovini kristala u nekoj radnji ili od nekih ljudi.

Pogledajte na youtube-u tutorijale vezane za to kako možete testirati vaše kamenje da bi ste videli na licu mesta da li je pravo ili je fejk.

Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda vam savetujem da pročitati i:

Takođe, ako vam se svideo moj blog možete postati redovan čitalac moga bloga, tako što će te me zapratiti na instagramu @ememblog.rs i gledati moje storije. Obzirom da na mome blogu koji sada čitate svaki dan izlaze novi blog postovi, putem instagrama će te biti obavešteni kada u toku dana izlaze i biće vam ostavljen swipe up link da bi ste čitali svaki novi post koji izbacim!

P.S. Možete me zapratiti i na drugim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave