Pozdrav snim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novi post! U Decembru 2019-e godine, dok sam vodila Vlogmas na mome instagram profilu, okačila sam dva videa vezana za Anime i nakon ta dva videa, dobila sam tonu poruka u inbox-u i putem mail-a sa pitanjem „Koji anime mi preporučuješ da odgledam?“. Planirala sam da napišem post na tu temu, medjutim planovi su se promenili i nikako da napišem post koje anime sam ja gledala i koje anime preporučujem.

Igrom slučaja, uočila sam da se još uvek ljudi raspituju za najbolje anime i da je i dalje moj vlogmas video o animeima tranding, zato vam danas pišem moju rang listu anime-a, sortiranu po jednostavnim žanrovima.

NAJAVA: Pre nego počnem sa ovim postom želela bih da kažem da ću se u ovome postu potruditi da sve izraze svedem na što jednostavnije. Ukoliko već duže gledate anime i znate dosta toga o njima, odlično! Mada, mnogi koji će čitati ovaj post neće razumeti izraze poput Guild, Ecchi, Yaoi, Bishōjo itd. zato ću to sve pojednostaviti na maksimum.

1.FAIRY TAIL

Po mome mišljenju, bolji anime od Fairy Tail-a ne postoji! U Fairy Tail-u radnja se zbiva u gradu zvanom Fiore. Devojka pod imenom Lucy Heartiflija (Nebeski čarobnjak, priziva ljude Zodiaca) dolazi u Fioru u nadi da će moći da se učlani u svetski poznatoj gildi zvanoj „Fairy Tail“. Lucy dolazi iz bogate porodice Heartfilija, medjutim joj nikada nije godio život bogatašice i od malih nogu je sanjala o učlanjivanju u druželjubivu gildu, gde će svi njeni prijatelji biti njena porodica, a ta gilda je Fairy Tail. Kada je navršila 17 godina, pobegla je od kuće i uputila se ka njenoj budućoj gildi. Na putu ka njoj pronašla se u veoma nezgodnoj situaciji gde je jedan čarobnjak pokušao da prevari nju i ostale devojke koje su se našle u njegovoj blizini, mada tada upoznajemo Natsu Dragnil-a, zmajevog ubicu, koji spašava Lucy i igrom slučajeva, ispostavilo se da je on baš čarobnjag gilde u koju ona želi da se učlani. Tokom narednih epizoda Lucy kreće na putovanje sa Natsu-om, Gray-em (ledenim čarobnjakom) i Erzom (čarobnjak zamene).

Junaci ovog anime-a će se konstantno pojavljivati pred novim preprekama, avanturama i smešnim dogadjajima, što čini ovaj anime fantastičnim. Ono što se meni lično najviše svidja kod ovog anime-a je to što se kreator Hiro Mashima fokusira na celukupnu priču. U Fairy Tail-u upoznajemo se sa svim junacima i njihovom istorijom i svaka avantura je povezana sa predhodnim dešavanjima. Fairy Tail je poput serije gde svaki dan možemo da pratimo junake kroz njihove avanture i gde možemo videti koliko se oni razvijaju kao osobe iz dana u dan.

Fairy Tail je izuzetno dugačak anime koji ima 9 sezona od po prilično puno epizoda, zato ne žele da započnu sa gledanjem ovog animea, ali verujte mi kada vam kažem da vredi i jedna epizoda vam prodje očas koliko je zanimljiva.

2. SWORD ART ONLINE

Moj drugi omiljeni anime je Sword Art Online. Godine 2021 virtuelna stvarnost VRMMORPG igrica zvana „Sword Art Online“ je izbačena u prodaju. Pomoću NerveGear-a, kacige koja podstiče korisnikovu pet osjetila kroz njihov mozak, igrači mogu svojim umom da dožive i kontrolišu likove u igri.

Šestog Novembra, 10,000 igrača je ušlo u igru i shvatilo da im je dugme „Log Out“ (za izlazak iz igre) nestalo. Tada, kreator igrice se prikazuje putem holograma i najavljuje da neće biti izlaska iz igrice, sve dok ne predju 100 sprata čeličnog dvorca koji je postavka SAO. (Sword Art Online igre) Ukoliko predju igru, svi će biti slobodni, ukoliko umru u igri, umreće i u pravom životu.

Jedan od igrača zvan Kirito, ima prednost prethodnog iskustva u VR igranju i nastojanje da zaštiti druge beta testere od diskriminacije, on se izolira od većih grupa i igra samu igru, noseći plašt „betera“, portreta „beta tester“ i „varalica“ „. Kako igrači napreduju kroz igru, Kirito se na kraju sprijatelji sa mladom devojkom po imenu Asuna Iuuki i zajedno kreću u bitku na 100 spratova.

Sword Art online se deli na 4 sezone i verujte mi kada vam kažem da je svaka drugačija od predhodne i vredi ih sve odgledati!

3. NORAGAMI & KAMISAMA KISS

I treće mesto moram da podelim na dva anime-a – Norgami i Kamisama Kiss. Ova dva anime-a nemaju baš povezanu radnju kao što Fairy Tail i Sword Art Online imaju, medjutim sam veoma vezana za odnose medju likovima u ova dva anime-a i zato oni dele treće mesto na mojoj listi 😀

Da ovaj post ne bi ispao previše dugačak, radnje ova dva anime-a može pogledati na Wikipediji, a sada predjimo na žanrove i sortiranje anime-a od najboljeg do najgoreg (po kategorijama).

ROMANCE ANIME

 1. Kamisama Kiss
 2. Toradora
 3. Inu x Boku
 4. Noragami
 5. Golden time
 6. My Little Monster
 7. Say „I love you“
 8. Kiss him not Me
 9. Yuri on Ice
 10. Your Name
 11. Plastic Memories
 12. Charlotte
 13. Tonari No Kaibutsu-kun
 14. The Familiar of Zero
 15. Diabolik lovers
 16. Vampire Knight
 17. High School DxD
 18. Rosario Vampire
 19. Steins Gate
 20. Guilty Crown
 21. romeo x Juliet

FANTASY ANIME

 1. Fairy Tail (uvek bio i ostao prvi na listi XD)
 2. Sword Art Online
 3. Naruto
 4. Fate / Zero
 5. Akame ga kill
 6. Magi
 7. Soul Eater
 8. Fullmetal Alchemist
 9. Dragon Ball Z
 10. Attack on Titan
 11. Death Note
 12. The Familiar of Zero
 13. Noragami
 14. The Devil is a part of timer
 15. Shakugan no shana
 16. Tokyo Ghoul
 17. Kill la Kill
 18. One piece
 19. Re Zero

DARK ANIME

 1. Death Note
 2. Akame ga kill
 3. Mirai Nikki (Future Diaries)
 4. Attack on titan
 5. Tokyo Ghoul
 6. Black butler
 7. Akira

ŠKOLSKI ANIME

 1. Toradora
 2. Date a Live
 3. High School DxD
 4. The Familiar of Zero
 5. Shinmai Maoi no testament
 6. Maid sama

SPORTKSI ANIME

 1. Free
 2. Keijo
 3. Haikyu!
 4. Kuro no Basket
 5. Yuri on Ice

GAMING ANIME

 1. Sword Art Online
 2. No game no life
 3. Mirai Nikki
 4. Hunter x Hunter
 5. Deadman Wonderland
 6. Highschool of Death

Naravno, tu je još tona anime-a koji su kvalitetni za gledanje, a nisam ih svrstala ni u jednu kategoriju. Ukoliko tražite baš neki specifičan anime, osećajte se slobodno da mi pišete u inbox na instagramu!

Takodje, ukoliko ste zainteresovani, mislim da će vam se ove obajve veoma svideti:

P.S. Ne zaboraviti posetiti najnovije postove na mome blogu:

Slične objave