Pozdrav svima i dobrodošli u novu objavu na našem blogu! Za sve one koji ne znaju, moje ime je Mila, već dve ipo godine sam teenage blogerka i trudim se da pomognem što više tinejdžera oko svih problema sa kojima se susreću. Nedavno sam podigla ovaj blog na viši nivo i uvela sam tri nove kategorije: LifeStyle, Business i Travel. Tako da ukoliko vas zanima više o ovim kategorijama i ukoliko vam se svidi ovaj post, obavezno posetite moju blog stranicu, sigurna sam da na njoj možete naći dosta postova koji vam mogu biti od pomoći. A sada predjimo na temu zbog koje ste vi ovde…

Polako, ali sigurno, hladno vreme kuca na naša vrata. Septembar je, a napolju je već 5 stepeni! Vadimo topliju odeću, pokrivače, podešavamo klime na grejanje, ali šta radimo da očuvamo naše lice? Hladno vreme može ozbiljno da šteti našoj koži, ono je može dovesti do ljuštenja, gruboće i silnih bakterija koje se zadržavaju na vašem licu. Da bi izbegli ovakve slučajeve, napisala sam post koji vam može pomoći da vaša koža ostane glatka i meka tokom jeseni i zime.

1. TIP VAŠE KOŽE

Prva i osnovna stvar koju morate znati jeste da nije svaka krema savršena za vas i morate malo da istražujete razne kreme po tipu vaše kože da bi ste saznali koja krema vama najviše odgovara. Imate suvu kožu, masnu kožu i suvo-masnu kožu, sada morate da vidite koji je vaš tip kože i po tome da sebi kupite kremu i masku za lice.

2. NAHRANITE KOŽU

Kada ste pronašli vaš tip kože, na red je došao odabir kreme. Pošto je zima i hladnije je vreme, morate pojačati ishranu vaše kože. Moj savet vam je da ujutro nanesete odredjenu kremu koja će zaštititi vaše lice od jakih vetrova, a uveče da stavljate bogatu kremu pre nego legnete da spavate.

Takodje, veoma je bitno da vodite računa o vitaminima A, C & E, oni predstavljaju odlične izvore antioksidata i neutrališu oštećenja kože nastala usled sunca.

3. KREME

Veliku grešku koju sam ja pravila kada sam bila mladja, jeste to što sam birala kreme po njihovoj ambalaži i mirisu. Kada kupujete kremu, obavezno na poledjini pogledajte koje sastojske ta krema sadrži! Možda aće se u sastojcima nadji vitamini koji će pomoći vašoj koži ili neki specijalni sastojak koji prija vašoj koži.

Kreme možete kupiti u Lily-u, ima ih raznih, nalik:

  • Avocado kreme – neguje i održava zdravu kožu, nudi intezivnu ishranu i oslobadja osetljiva područja.
  • Zeleni čaj kreme – Matira i pročišćava kako bi umirila kožu, smanjuje sjaj i smanjuje izbijanje bubuljica i mitisera.
  • Lotus kreme – Smanjuje znake umora, opterećenja i stresa, daje slobodan izgled.
  • Ružine kreme – Pruža duboku moć vlage i osvetljenja kroz ružine efekte.
  • Biserne kreme – biserna krema se naziva i eliksirom mladosti. Ublažava nastajanje bora, zateže i podie tonus kože, jača mišić ispod kože i blokira mišiće i kožu gde pravimo mimične bore.
  • Orhideja kreme – hidriraju, neguju i podmladjuju kožu.
  • Šipak kreme – Šipak krema je noćna krema koja aktivno hrani i neguje kožu tokom noći.

Imate i fantastične kreme i u Apotekama, na primer Botanica Natural Cosmetics je meni prilično pomogao tokom zime. Tako da nije greška ako kupite neku kremu u Apoteci.

4. MASKA ZA LICE

Maske za lice su definitivno moj omiljeni deo rutine. One mogu biti hranljive, osvežavajuće, za čišćenje, za vlagu, za hidrataciju, za zatezanje lica, za bore… ima ih raznih. Moji lični favoriti su hranljive i osvežavajuće maske za lice. Mada, kao i kod kreme za lice, trebate pogoditi koja maska vam najviše prija.

Maska za lice vam dodje kao mini tretman i nju možete staviti 2-3 puta nedeljno. Pošto su pakovanja velika, jedno pakovanje može da vam posluži za jednu nedelju, samo ga nakon upotrebe dobro zatvorite!!!

5. POGREŠNA KREMA

Svima se makar jednom desilo da izaberu pogrešnu kremu. Koliko god da nam se sastojci odredjene kreme činili savršenim, našoj koži to možda ne bude prijalo, tako da ne odustajte nakon jedne pogrešno kupljene kreme. Vremenom će te pronaći onu pravu kremu za vas, a nakon toga više nećete morati da brinete „koju kremu trebam da kupim?!“

6. KUPKA ILI TUŠ?

Tokom zimskog perioda što se tiče kupanja i tuširanja treba se biti oprezan oko par stvari. Sapun, na primer, dodatno isušuje kožu, topla voda takodje vadi vlagu vaše kože i isušuje je. Masni proizvodi mogu da spreče gubitak vlage u vašoj koži. I pored toga pazite da ne koristite tonike koji sadrže alkohol.

7. UV ZRAČENJE

Zimi je UV zračenje, pogotovo u planinskim mestima ogromno! Tako da vašu kožu trebate naoružati sa zimskim kremama protiv UV zračenja! Zimi se sunce reflektuje o sneg tako da vašu kožu dovodi u opasnost.

+ nabavite neko labelo za usne, jer su one u ovom periodu jako osetljive i brzo ispucaju.

To bi bilo to za ovaj post. Ukoliko vam se svideo, slobodno možete pogledati moj blog. Na mom blogu možete naći različite teme počevši od skin care, fashion, lifestyle, bussines i teen!

P.S. Ne zaboravite da posetite moje najnovije objave:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *