Znate li onaj osećaj kada se vratite iz škole / sa posla umorni, puni stresa, loših emocija, ponekada i suza u očima i u glavi vam je samo jedna stvar „Sutra se sve ovo ponavlja“, predpostavljam da se i vi kao i ja osećate užasno i kao da ne možete da se nosite sa bilo čime više. Vaši bližnji, porodica, prijatelji, pa čak i TV koji neće da se upali vas nerviraju. Taj osećaj je svima dobro poznat. Tokom Septembra ne samo što počinju radni dani i obaveze, već počinje i hladno vreme.

Lično apsolutno ne volim jesen i zimu iz dva razloga- hladnoća i tmurno vreme. Kada se vratim iz škole, osećam se kao da me je traktor pragazio, zato sam sebi napravila popodnevnu rutinu koja me opusti i skloni sa mene sve moje negativne emocije i umor.

Sada ovaj post će biti mix moje popodnevne rutine i kako da učinite vašu sobu udobnom i toplom, tako da nastavite da čitate…

1. TOPLA KUPKA

Topla kupka je definitivno moj favorit i ono što radim prvo čim udjem u kuću. Pošto kada se vratim iz škole, osećam se jako teško, udjem u kadu na toplu kupku da svu prljavštinu i stres skinem sa sebe. Pošto od mlake vode završim na vreloj, moglo bi se reći da se posle kupke rasturim kao makarona. Nakon kupke rešim svoje obaveze koje su mi prioriteti, nalik: menjanja vode psu, ručanja, zvanja koga imam da pozovem i slično.

2. LAMPIONI

Lampioni ili preciznije rečeno novogodišnje žute jednobojne lampice su pun pogodak u svačijem domu. Na neki način one nam daju onaj autumn vibe, koji nas podseća da je napolju hladno i jesen je, a naša soba je topla, fina i udobna. Pored toga su jako umirujuće za oči ukoliko samo sijaju bez prestanka (no light show)

3. MIRIŠLJAVE SVEĆE

Takodje, ukoliko želite da svojoj sobi date neki dodatan autumn vibe koji će vas opustiti i inspirisati, onda vam savetujete da odete i kupite mirišljave sveće. Njih možete nabaviti u radnjama za kuću, u Jumbo ili u regularnim radnjama (Maxi,Vero…)

Mirišljave sveće zaista opuštaju. A ponekad sveće možete zameniti tako što kore od narandže stavite na radijator i miris će se raširiti po vašoj sobi.

4. MALA LAMPA

Pošto nam noć ranije kuca na vrata, preporučujem vam da imate jednu malu lampicu koju kada padne mrak možete uključiti. Na neki način manja lampica je prijatnija kada hoćete da se opustite od lampe koja će vas oslepeti. Ukoliko ste se tek vratili sa posla / iz škole, sigurna sam da će te hteti da prilegnete, uključite Netflix ili samo da žmurite i odmarate. Tako da je mala lampica jesenji PUN POGODAK.

5. MEKANO ĆEBE I UDOBAN DUŠEK

Najbitniji detalj da vaša soba bude topla udobna i mekana jeste dušek i mekano ćebe. Mekan dušek i toplo ćebe će vas zasigurno zagrejati i opustiti posle topke kupke. Jednostavno ovo je zaista najbitniji detalj jer na kraju krajeva nakon dugog dana naći ćete se u toplom krevetu. Sada na red dolazi šta vam je volja: Netflix, Igrice, Instagram…

6. GREJALICA

Ovo očigledno nije grejalica, ali poenta je da u sobi imate nešto što će vas zagrejati. Ja u svojoj sobi imam klimu, mada ne mogu reći da je isto što i grejalica koju ima moj dečko. Grejalica vas zaista greje, dok klima samo pušta vazduh. Mada oba služe svrsi.

7. OSTALO

Tu su bilion i jedna stvar koju možete uraditi da napravite da vaša soba bude najudobnije mesto na planeti zemlji! Možete:

  • Razbacati jastuke po krevetu
  • Kupiti čupave jastučiće
  • Na stolice staviti ćebenca
  • Napraviti sebi tople kolačiće ili neki topli napitak
  • Napraviti mini biblioteku
  • Dekorisati sobu sa lišćem, oblačićima…

INSPIRIŠI SE….

Sada me izvinite, moram da idem da se ušuškam u krevet i započnem Movie Maraton, vidimo se neki drugi dan, a do tada uživajte u ovim savetima, a takodje možete posetiti neke od mojih jesenjih postova kao na primer koje knjige čitati ove jeseni, kako provesti ovu jesen, jesenji DIY…

P.S. Ne zaboravite da posetite najnovije objave na mome blogu:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *