Praznici imaju svoju dobru, a i lošu stranu. Mada ponekad loša strana može vama da predje u korist, samo ukoliko vi to želite. Ne znam koliko puta sam se našla u situaciji da nestrpljivo čekam praznike i naravno školski raspust, a onda kada praznici i raspust pokucaju na moja vrata, sve što radim je razvlačim se po svome krevetu i gledam neku seriju da bi mi ubila vreme. Ponekad mi bude toliko dosadno, a toliko me mrzi da se pomerim iz kreveta, napolju je hladno, a kod kuće nema šta da se radi, tako da najčešće završim ležeći u krevetu i sate provodeći gledajući instagram. Ali, pre godinu dana odlučila sam to da promenim i sastavila sam listu najboljih aktivacija tokom zimskog raspusta, sa kojima sam provela najkalitetnije praznike i na kraju sam bila ponosna na sebe!

Danas ću vam predstaviti tu listu i nadam se da će i vama nešto poslužiti i biti od koristi!

Ali pre nego počnemo, na ovom blogu možete naći moj novi serijal zvan „31 Dan sa Emem“, gde svakog dana kačim Novogodišnje i Božićne postove. Sve što vam treba na samo jednom mestu, počevši od novogodišnjih classic saveta (novogodišnji filmovi, serije, muzika, šta kupiti voljenima za Novu Godinu…), skincare saveta (Kako negovati kožu zimi, kako se zaštititi od hladnog vazduha…), novosti o poslednjim Novogodišnjim dogadjanjima, Do It YourSelf, novogodišnjih recepata… Želim da se zahvalim svima koji su podržali i koji žele da podrže ovaj serijal, jako mi je drago kada vidim vaše mail-ove pune podrške i komentare na instagramu. Tako da vam hvala na svemu, jer bez vas ovaj serijal ne bi bio moguć.

1.Praznično okupljanje

Pošto je napolju ubitačno hladno, a iskreno sedenje kraj tople klime i radijatora zvuči mnogo primamljivije, odlučila sam da napravim „Praznično okupljanje“. Pozvala bih svoje prijatelje kod mene kući i uglavnom bih napravila neku aktivnost koja bi nas zabavila. Zovnem ih na ovo okupljanje, 3-4 puta tokom raspusta i uglavnom osmislim nešto što svako od nas voli da radi i spojim sve to u neku igru. Na primer. prošle godine smo napravile „Veče slavnih“ i imitirale smo današnje popularne ličnosti. Sledeći put sam napravila „Dan čišćenja i dekorisanja“, oh niste svesni koliko je to dobra ideja, pozovete vaše prijatelje da dodju kod vas i onda zajedno sredite sobu i na kraju kao šlag na poslasticu dekorišete zajedno sobu, tako je vama čitav posao olakšan, a pored toga nećete samo ležati i gledati u zid kao ja nekada. Sledeći put smo pravile karaoke veče, zatim jedan pidzama party.

2. Pomoć siromašnima

Dok se mi grejemo u kući, siromasi i beskućnici sede napolju i gladuju. Bilo mi je muka to da gledam više i došla sam na još jednu ideju. Svakog Novebra/Decembra, išla bih od vrata do vrata i tražila komšijama ako imaju neku staru odeću za bacanje, ponekad bih uzela neku sestrinu staru odeću (Pošto moja odeća ide sestri), pa bih potražila neku odeću od drugarica i svu tu odeću bi spakovala u neke ukrasne kese koje imam i delila bi ih siromasima po gradu. Ovo je najlepše uloženo vreme i definitivno moja omiljena stvar zimi.

3. Igrice

Igrice ponekada mogu da vam budu zaista zanimljive, pogotovo ako su online. Ja igram tonu MMORPG igrica sa društvom i mogu vam reći da ne primetim kako sati brzo prolaze u smehu i zezanju sa drugarima. MMORPG igrice su online igrice, u prevodu možete ih igrati sa prijateljima, one vas ubacuju u totalno novi svet i nisu ni nalik igricama koje igrate na telefonima. MMORPG igrice vas upoznaju sa novim svetom, kao da ste ušli u neku seriju ili crtani i na vama je da preživite ili rešite neke zagonetke. Moje omiljene igrice su Guild Wars 2 (Verovali ili ne, igram je od 2013 godine, sada je 2019 što čini 6 godina), Black Desert Online, Terra i World of Warcraft.

4. Projekti

Takodje, ono što možete uraditi tokom zimskog raspusta je isprobati nešto novo u svom životu i dati sebi zadnji izazov ove godine ili prvi izazov sledeće godine. Na primer. možete otvoriti blog i isprobati se kao bloger ili možete otići na audiciju za modela, možete isplanirati neko tajno iznenadjenje za vašu porodicu/dečka/muža ili možete početi sa pisanjem vaše knjige. Uradite nešto produktivno, istražite nešto novo, neka ovo bude ludi Novogodišnji izazov za vas.

5. Maraton filmova

Već smo utvrdili da je napolju hladno, pa što onda ne bi napravili maraton filmova sa porodicom? Uzmite par filmova i pustite ih na vašem tv-u, vidite koliko možete filmova da odgledate jedan za drugim.

6. Novogodišnja kupovina

Ne znam ni jednu osobu koja ne voli Novogodišnju kupovinu. Nova Godina je čaroban period za svakog čoveka, da bi čak i muškarci išli u Novogodišnju kupovinu! Ja lično najviše volim da idem u home store i kupujem neke ukrase za kuću sa drugaricama, da vam je samo da vidite kakvo je to terorisanje radnji.

7. Pravljenje kolačića

Najlepši kolači su praznični kolači, jer u svakom prazničnom kolaču doda se malo ljubavi i sreće, što čini praznične kolače magičnima. Nije bitno znate li da kuvate ili ne, za kolače i keksiće vam ne treba neko preterano znanje, samo otvorite knjigu recepata i pratite uputstva. Ako dodje do nekih problema, vaša porodica je uvek tu da vam pomogne!

Ovo su samo neke od ideja šta možete raditi tokom zimskog raspusta, a red je na vas da vi kreirate vašu prazničnu listu. Šta će te vi raditi ove zime?

POSETITE I POSTOVE

  1. Novogodišnje serije
  2. Jeftini i kvalitetni pokloni ispod 1.000 dinara
  3. Novogodišnja žurka

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *