Pozdrav svim mojim dragim čitaocima bloga i dobrodošli u novi post!

Za danas sam vam spremila jednu recenziju vezanu za kafeteriju svetskog lanca Starbucks!!!

Često mi se dešavalo da listam instagram storije poznatih ličnosti i da naletim na Starbucks piće. U početku mi to nije privlačilo toliku paznju, ali kako je vreme prolazilo, sve češće i češće bih vidjala Starbucks piće u vidu instagram posta ili storija, ovog puta ne samo kod slavnih ličnosti, već i kod drugih ljudi koje pratim.

Nedavno u Beogradu se otvorio prvi Starbucks kafić i odlučila sam da vidim šta je to toliko posebno kod ovih pića o kojima svi pričaju!

1. Kafić Starbucks

– Kafeterija se nalazi na pogodnom mestu, u centru grada kod trznog centra Rajićeva, što je zapravo prilično dobro za turizam Srbije. Kafeterija je relativno mala, ali je lepog izgleda. Ima par stolova za sedenje unutra, a takodje ima stolove koji se nalaze van kafića. Enterijer je solidan, dugački šank zauzima 40% radnje, na samom ulazu u Starbucks imate izlozenu hranu, izbor nije veliki, uglavnom su tu sendviči, par kolača i mini američke palačinke. Iza šanka se nalazi veliki natrpis šta sve imaju i koliko šta košta. Trenutno u ponudi imaju 8 pića. U samom kafiću nemaju preterano puno dekoracija, više su tu samo stolovi, stolice, lepo ukrašeni zidovi, tu i tamo koja biljka i ambalaža za kafu.

2.  Čekanje i usluga

– Sa obzirom da je Starbucks trenutno velika senzacija u Beogradu, čeka se čak i ispred kafeterije. Red se uglavnom smanjuje i povećava, ali nikad nije prazno. Radnici daju sve od sebe i trude se da sve odrade u savršenom redu i da budu što efikasniji. U redu se ranije čekalo 30 minuta, ali sada je maksimum koji možete čekati za ovu kafu/ledeni čaj 15 minuta. Kada dodjete na kasu pitaće vas za porudzbinu, napisaće vaše ime na flašici, platićete i onda će vas poslati da sačekate u redu za piće. Jedino što mi se ne svidja kod njihove organizacije je čekanje vašeg pića. Nakon što poručite vaše piće, oni štave vašu flašicu na gomilu i onda kako koju uzmu tako je pune pićem. Naravno, pre ili kasnije vi stignete na red, ali baš sam uočila kada sam poručila piće sa svoje 2 prijateljice, i ako smo poručile u isto vreme, dali su nam flaše po različitom redosledu.

Na primer. Moja drugarica je dobila flašicu prva, nakon nje su dali piće par devojaka, pa su tek onda meni dali piće, i treća drugarica je čekala 5 minuta posle nas.

Otprilike bi ovo bilo okej ukoliko oni prave ta pića, pa za neko treba duže vremena, a za neko manje, ali oni toče ova pića, tako da je ovo jedina zamerka koju imam.

3.  Piće i hrana

– Sada, moram da vam napišem moje misljenje o piću i hrani tamo, jer ne bi ste čitali ovaj post da vas ovo ne interesuje, zar ne?

Što se tiče hrane, nju još uvek nisam probala, ali piće jesam. Ono što je jako dobro kod pića jeste što mogu da vam izbace bilo koji sastojak! Na primer ja sam uzela piće koje sadrzi čokoladu i kafu, ali sam kafu izbacila, sa obzirom da nisam neki ljubitelj kafe. Po mome mišljenju, pića su prilično hladna, šta više ubacuju u njih 5-7 kockica leda, pogotovo u ledene čajeve, ali ih takodje ima i u drugim pićima. Od silnog leda, pića su hladna i dosta se ukus meša sa vodom. Ja sam pila Java Chip Cappuccino, i moram da priznam da nisam skroz osetila ukus, ovaj kapućino bio je izuzetno redak. Ono što mi se svidelo kod pića su mali parčići čokolade unutra, zbog nje je ceo kapućino dobijao neki ukus, parčići čokolade nisu bili veliki, a nisu bili ni mali, jednostavno prava veličina za ovo piće. Uglavnom su sva pića ove kategorije ista, sem hladnog čaja. Po mome misljenju hladni čaj ima dobar ukus, ali moja jedina zamerka je što 40% ledenog čaja sadrži led, kao što sam gore napomenula i to mi na neki način kvari ukus svega.

Naravno, ovo je samo moje mišljenje, mnogima se starbucks svidja i zaista kafeterija je u redu, veoma su specifični i definitivno trebate probati pića iz njihove ponude. Na kraju krajeva, ukusi su različiti! 🙂

 

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *