Pozdrav svima i dobrodošli u jedan life update post koji sam pripremila za vas! <3

Već duži vremenski period se razmišljam da li da napravim life update post, jer iskreno ne znam koliko vas tačno interesuje šta se sve dešava u mom privatnom životu.

Međutim pošto su mnogi od vas primetili da me nema na društvenim mrežama i da ne promovišem svoje platforme kao što su (blog i youtube), odlučila sam da vam ispričam šta se dve dešava u mom životu u poslednje vreme. 🙂

Pravo da vam kažem ne znam ni odakle bih počela…

Pre svega ne izlazim nešto preterano iz kuće. Ne znam zašto ali imam osećaj da sam u poslednje vreme postala previše oprezna kada je u pitanju zaštita od virusa.

Eventualno izlazim kada moram da idem u školu ili kada trebam da izvedem svog psa Mrvicu u šetnju ili kupim nešto u prodavnici.

A pošto najviše vremena provodim kod kuće, a kao što svi već dobro znate, ove godine završavam sa srednjom školom i upisujem fakultet, dosta fokusiram na dobijanje dobrih ocena, učestvovanja na što više konkursa i kreacije strava maturskog rada.

Od kako sam ušla u četvrtu godinu svi pričaju samo o maturskom i o završavanju srednje škole. A kako vreme brzo leti, ostalo je još manje od 3 meseca kako završavam srednju školu.

Iskreno nisam NI MALO zadovoljna haha!

Izuzetno volim svoju školu, obožavam svoj smer, predmete koje imam na njemu, profesore mnogo volim, kao i svoje prijatelje iz odeljenja. I sama pomisao da ću morati da se rastanem od njih me čini veoma tužnom.

Skro svi moji prijatelji će upisati umetničke fakultete, dok ću ja upisati fakultet koji me u isto vreme za nijansu zanima, a isto tako me i ne zanima baš…


Dozvolite mi da vam približim moju frustraciju…

(bože kako ovo strašno zvuči XD)

Uglavnom od malih nogu sam želela da se bavim umetnošću, bukvalno od kada znam za sebe ja samo crtam, slikam i vajam. Moje detinjstvo je prošlo u tome.

Sa 10 ipo godina sam počela da igram MMORPG igrice i tada sam pronašla svoju veliku ljubav prema animiranju igrica i digitalnom slikarstvu.

I da budem iskrena, animacija je ono čime želim da se bavim u budućnosti.

Za mene ne bi bilo ničeg lepšeg nego da radim u nekom timu i da svi zajedno kreiramo igricu. Blago je reći da sam opsednuta character dizajnom.

Ali tu postoji jedan problem…

Sa druge strane želim da budem preduzetnica i da ne radim ni za koga, već drugi da rade za mene. Želim da imam svoj biznis, da razvijam svoj brend.

Imam nekoliko kolegenica koje su preduzetnice i par kolega koji su poznati na internetu i bukvalno ništa ne rade sem toga što pišu blog postove, snimaju se, izbacuju proizvode, slikaju se i ubijaju se od para.

A kao što znate mene, sve to što oni rade, donekle i ja radim, i iskreno ne bih volela da se jednom samo zaustavim i sve ovo što sam do danas izgradila bacim u vodu.

I tu stižemo do glavnog problema…

FAKULTET!

Obzirom na moje dve želje ja mogu da biram između umetničkog fakulteta ili višeposlovne škole (smer IT).

Sa jedne strane želim da upišem umetnički fakultet, jer bih volela da razvijam svoj talenat, dobijem diplomu da sam završila umetnički fakultet i pored toga da se družim sa svojim prijteljima.

Ali jasna je činjenica da su umetnički fakulteti propali.

Išla sam u obilazak par fakulteta, a imam i prijateljice koje idu na umetničke fakultete i očigledno je da profesori ili ne prisustvuju nastavi i đaci sami rade ili prisustvuju nastavi i đaci uopšte ne razvijaju svoj stil, već budu stavljani u kalupe i po bog zna koji put rade anatomiju.

A inače se svaki dan radi, svaki rad se ocenjuje i nastava traje 10h minimum.

Sa druge strane išla bih na Višeposlovnu, tačnije smer IT, gde bih mogla da naučim rad na web sajtu, digitalni marketing itd.

Dosta toga me zaista interesuje i već puno toga i sama znam.

Pored toga, računam da su oni koji završe IT postaju najplaćeniji ljudi, lagano mogu da nađu posao i zarade novac. Jer budimo iskreni, digitalan svet danas preovlađuje i tu nema povratka više.

Ovako bih mogla lagano da nađem posao ili kao neko ko pravi sajtove, ili kao dizajner, ili kao animator. Sva vrata bi mi bila otvorena.

Budimo realni, za posao animatora, bolji bi prolaz imala ja sa srednjom školom za dizajn, kursevima iz animacije i fakultetom na kome sam pohađala IT, nego neko ko ima i srednju umetničku završenu i umetnički fakultet završen.

Konsultovala sam se i sa ljudima iz obe industrije i impresionirani su mojoj idejom i načinom razmišljanja.

No, sa druge strane moraću da znam matematiku sa kojom sam u večitoj svađi još od osnovne škole, a i programiranje me apsolutno ne interesuje.

U principu…to je moj problem. XD


Tako da sada ko šta radi ja sedim kući radim domaće zadatke, crtam skice za maturski, radim neke radove za konkurse i prepitujem samu sebe šta ću raditi u životu.

Iskreno, jedva čekam da doše lepše vreme i da počnem malo po malo da izlazim i „živnem“ kako bi se reklo.

Fale mi izlasci sa prijateljicama, fale mi fotografisanja, putovanja, volontiranje, učetvovanje na velikim događajima, gostovanja, sve mi fali!

Ali dobro, verujem da će i to uskor da dođe. (obzirom na to kako vreme LETI. Bukvalno smo juče slavili Novu Godinu)

Dap…

Inače kako ste vi? Nadam se da ste dobro i da se bolej provodite od mene. XD


Pored svega ovoga se ništa posebno ne dešava. (osim mojih očajnih pokušaja da se vratim aktivnosti na društvenim mrežama, ali očigledno mi to ne ide)

Tako da to bi bilo to…

Ne znam o čemu bih vam još pisala, tako da ću ovaj post da završavam ovde. 😀

Hvala vam na čitanju!

Ukoliko vam se svideo ovaj post obavezno pročitajte i moje najnovije blog postove:

Zapratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave