Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novi post na našem blogu! Danas ćemo da diskutujemo o maloj maturi i svemu što trebate znati da bi ste se pripremili za nju!

Proslava Male mature je dogadjaj na koji se svaki tinejdžer sprema mesecima unazad i sa tom maturom polako ulazi u svet adolescenata, samim time mala matura zauzima bitno mesto u životu svakog tinejdžera.

Sećam se svoje male mature, iskreno osećaj je kao da je bila pre sto godina, no ipak mogu da se setim svega u najmanje detalje! Mada, trenutno vam neću pričati svoje doživljaje sa male mature i kako ona izgleda, jer to vam spremam za sledeći post koji izlazi ovog utorka!

Vreme je da predjemo na post i da vam odgovorim na sva pitanja koja želite da vam budu otkrivena!

1. ŠTA OBUĆI ZA PROSLAVU?

Ovo je pitanje koje najviše muči devojke i za koje se devojke spremaju mesecima tražeći savršenu haljinu za maturu! Moj lični savet jeste da ne idete u predugačkim haljinama, jer će vam one smetati tokom plesanja na podijumu, a takodje ne preporučujem ni miniće, jer pre svega oni nisu prikladni, a niti će te se osećati zgodno i samouvereno u njima.

Prava haljina treba biti ta u kojoj imate najviše samopouzdanja i koja će da opisuje vas. Ukoliko vi volite lepršave haljine, obucite ih! Ukoliko volite uske haljine, obucite ih! Ukoliko volite jednostavne haljine, obucite ih! Ne postoji savršena haljina, zato nosite ono što se vama svidja, što je vaš stil i u čemu će vam biti udobno!

Takodje, devojkama ne savetujem da obuvaju štikle, jer su one strašno ne udobne za nogu, a da ne pričamo o tome koliko će noge da vas bole od pet sati ili više plesa! Mnogim mladim devojkama štikla izgleda kao najbolji izbor jer ih čini višima i noge izgledaju lepše sa njome, mada štikla ili baletanka? Razlika se neće ni primetiti od silne zabave koju ćete imati tokom žurke.

Što se tiče nakita i frizure, savetujem vam da to izaberete na osnovu šminke koju ćete nositi i haljine koju ćete obući!

Što se momaka tiče, tu nema puno brige, farmerke, košulja, sako i elegantne patike i eventualno neki mali modni detalj poput ručnog sata.

Za dame, evo nekih primera haljina, šminke i frizura koje bi vam se možda svidele ili vam dale neku zamisao kako želite da izgleda vaš fashion look za ovaj specijalan dogadjaj…

Haljine

Frizure

Šminka

2. DA LI JE BITNO IMATI PRATIOCA ZA MATURU?

Imati pratioca za maturu je velika stvar za mlade! Tokom završne godine svi samo pričaju o tome koga će pitati da im bude pratilac za maturu i ko već ima pratioca. Moj savet je da što ranije pitate osobu sa kojom želite da idete na maturu da li želi da ide sa vama. To će vam se trenutno činiti kao neki „blam“ momenat, ali verujte mi kada vam kažem da je to skroz normalno i niko vas neće osudjivati zbog toga što ste pitali! Šta više možda i pristanu da vam budu pratnja, bilo da su momci ili devojke u pitanju!

Na primer, ja sam pitala svog dragog prijatelja iz odeljenja da li želi da ide sa mnom na maturu. Čekala sam momenat kada će da ostane sam da ne bi bio pod uticajem društva kako se inače dešava u tim godinama i pristao je da mi bude pratnja! Na dan mature, što je takodje bio dan mog rodjendana, moj pratilac mi je kupio ružu i poklon za rodjendan! Pored toga je uklopio svoju leptir mašnu sa mojom haljinom, to je bilo preslatko!

No, ukoliko nemate pratioca za maturu, to uopšte nije strašno, niti će vam se iko smejati zbog toga. Na maturu može da se ide i bez pratioca, a vi u tome slučaju možete da pitate koga god poželite za ples na podijumu!

3. ONLINE KUPOVINA ZA MATURU

Upozoravam vas da online kupovina za matursku haljinu može da bude veoma opasna! Dešavalo se bezbroj puta da devojke poruče haljine online i da dobiju potpuno desete haljine, koje nisu ni nalik onima koje su poručene! Pogledajte i sami:

To bi bilo to što se tiče ovog posta, nadam se da vam je ovaj post pomogao i da će te imati prelepu maturu! U sledećem postu, koji izlazi u subotu, saznaćete kako to izgleda mala matura! Ostanite online i ne zaboravite da me zapratite na instagramu @ememblog.rs za više informacija i obaveštenja o novim objavama!

P.S. Takodej vam preporučujem da pročitate:

Najnoviji postovi na blogu su:

Slične objave