Pozdrav svima i dobrodošli u moj novi post na našem blogu! Nadam se da lepo provodite ovaj Januar i da uživate u malo lepšem vremenu i sunčevim zracima! Januar je mesec novog početka, novih dogadjaja, novih promena, a baš tako instagram je upravo objavio kakve promene uvode ove 2020-e godine!!!

Kao što znate instagram je proteklih par meseci izbacivao razne update-ove poput ukidanja lajkova, smanjenja objava na haštagovima, uklanjanje svih profila koji koriste tudje slike itd, ne bi li učinili instagram bezbednijim za korišćenje.

Ukoliko vam se svidi ovaj post, takodje možete posetiti i:

PRENOS LAŽNIH INFORMACIJA

Radnici instagrama pokušavaju da učine Instagram što bezbednijim mestom za korisnike. U Maju 2019-e godine, počeli su sa radom sa third-party fact-checkers, koji im pomažu da vide i indentifikuju lažne informacije.

Kada se sadržaj oceni kao prenos lažnih informacija, uklanja se sa Explore stranice i iz haštagova. Pored toga, takve objave biće označene kao prenos lažnih informacija i neće moći da se pogledaju, osim ukoliko sam korisnik ne pristane da vidi sadržaj. Kada se primeni ova opcija, izaći će svima oko sveta koji gledaju vaš sadržaj – u feed-u, na storiju, na profilu ili u inbox-u.

Po mome mišljenju, ova opcija koju su uveli može biti od velike koristi ukoliko odredjeni korisnih prenosi lažne informacije o nagradnim igrama, vestima u svetu, novim dešavanjima… Ali veoma uznemirujuća informacija jeste ta što ne samo što se ova oznaka pojavljuje kod lažnih informacija, već i kod fotošopiranih fotografija.

Što znači, ukoliko neki instagram model upotrebi bilo kakvu aplikaciju za editovanje svojih slika, pa čak i ako je u pitanju dodavanje filtera, taj sadržaj se označava kao lažna informacija.

Ono što se takodje dešava jeste da ukoliko neki profil okači fotografiju koju je izfotošopirao, fotografija će opet biti prikazana kao širenje lažnih informacija.

Bez obzira što su ovo sve lepe umetničke fotografije, one su fotošopirane i žalim slučaj što moram da vam rušim snove i da vam kažem da balonima ne možete da letite iznad oblaka i da planine nisu šarene, ovo je lažna informacija zbog koje će instagram sakrivati ovaj sadržaj.

ZABRANA NAD ONLINE NASILJEM

Ove godine instagram se prilično usmerava zabrani nad online nasiljem. Instagram ubacuje novu opciju koja obaveštava korisnike instagrama kada njihove deskripcije, slike ili komentari mogu smatrati uvredljivim i daje korisnicima šansu da promene reči koje su upotrebili u objavi.

Predhodne godine instagram je uveo opciju koja obaveštava ljude kada se njihov komentar može smatrati uvredljivim pre nego ga okače online. Rezultati su bili pozitivni i sada ubacuju sličnu opciju kod kačenja objava na svome profilu.

Ova notifikacija će vam izaći kada instagram smatra da delite online uvredljiv sadržaj. Ukoliko sadržaj ne promenite i nastavite da koristite uvredljive reči ili govor mržnje, vaš nalog može biti uklonjen.

IGTV OPCIJA

Instagram upravo radi testove na IGTV-u, iz tih razloga mnogi instagram korisnici nemaju više opciju IGTV. Šta se dešava? Još uvek nikakve vesti nisu okačili na njihovom sajtu, ali u ovoj direkciji kojom su već pošli ili su odustali od IGTV-a ili pokušavaju da ga unaprede da bi korisnici više obraćali pažnju na ovu opciju na instagramu.

Ovo su neke od novih informacija koje je Instagram izbacio i na koje nas je instagram obavestio, već neko vreme aktivno rade na menjaju instagrama i nažalost, mislim da neke granice prelaze sa svojim update-ovima poput sakrivanja lajkova, autorskih prava na online slike i fotošopiranje slika. Mada, jedino možemo da se nadamo najboljem i da očekujemo da će instagram uskoro promeniti nešto što će svim korisnicima biti zanimljivo.

P.S. Ne zaboravite da posetite moje najnovije objave na blogu:

Slične objave