Danas svi pričaju o Escape Room-u. Navodno ove „sobe“ su došle iz drugih država i proslavile su se zahvaljujući poznatim ličnostima koje su ih promovisale. Escape room su sobe u kojima morate da rešavate zagonetke i da nadjete neki način da pobegnete iz te sobe ili da rešite ubisto.

Ja za Escape Room nisam čula dok mi moja drugarica Lena nije rekla da ona planira da ide u taj Escape Room sa još jednom prijateljicom i da im treba još jedan igrač. U početku nisam htela da idem, ali kada je Lena spomenula da je to veliki trend i da mi moramo da rešavamo misterije, ne mogu reći da me nije zainteresavala.

I tako sam se ja našla u jednom od Escape Room-a.

Postoje razne prostorije nalik neko vas juri sa nožem i vi morate da pobegnete od njega, postoje i prostorije gde vas zaključaju i ako želite izadji morate da pronadjete sakriveni ključ, postoje prostorije gde morate da rešite misterije ili ubistva.

Pošto se ja plašim da vidim samo trailer za horo film, odlazak u prostorije gde će neko da me juri mi nije palo na pamet. Tako da smo moje prijateljice i ja otišle u sobu gde smo trebale da rešimo jedno ubistvo.

Kada smo ušle u sobu, timer je krenuo da odbrojava sat vremena koliko smo imale da rešimo ubistvo. U sobi su se nalazile slike osumljičenih i pokojnika, sefovi, sto, čaše vode, mapa na plafonu, poštansko sanduče, kofa vode i natpis „I vaše ruke su uprljane krvlju“, veliki sto gde je sedela živa lutka, iza njega tabla „Ukoliko vam zatreba pomoć, recite Grand Master“, par tegla sa bojama…

U poštansko sanduče je stigao izveštaj o ubistvu. Pisalo je nešto tipa „Pokojni ____________, ubijen je ______, pripadao je krvnoj grupi B+, bio je desnoruk. Reši zagonetku“, otprilike je ovako nešto pisalo. I na osnovu ovog pisma smo morale da rešimo ubistvo.

Moram da priznam da je bilo ekstra teško. Zagonetke nisu pravile nekog smisla u početku, kasnije kada bi ih rešile zagonetke bi izgledale lako.

Najviše što je mene plašilo u celoj potrazi za ubicom jeste jeziva muzika klavira u pozadini, slika pokojnika koja se pomerala i Grand Master.

Grand master je bio lutka, koju bi pitali za pomoć kada god nam je trebala. On ne bi odgovarao na naša pitanja, ali bi nam pokazivao gde se sledeći trag nalazi ili bi napisao novu zagonetku na papiru kako bi rešili onu pravu gde smo se zaglavile. Kao što sam rekla, Grand Master je bio lutka….Makar sam tako mislila.

Kada smo pronašle ključ i tajna vrata, došle smo do sobe sa laserima, gde smo trebale da prodjemo kroz lasere i uzmemo sledeći trag, ali da laser nikako ne dotaknemo, inače će Grand Master doći da nas ubije. Tada sam izvirila iz prostorije, da bi videla Grand Mastera kako nas pažljivo posmatra. Bilo je jezivo i vrištale bi na svaki sekund!

Nešto kasnije kada smo prošle lasere, nova vrata su se otvorila. Morale smo da uključimo rengen svetlo da bi se pojavile slike na zidu. U toj prostoriji bio je prikaz gde je nadjen leš pokojnog, sveće, knjiga i lažan novac. Dok su se moje drugarice fokusirale na pištolj i pronalaženje ključa da se kovčeg ispod stola otvori, ja sam posmatrala slike, da bih upčila da je svaka druga slika veoma čudna… Na jednoj slici mlade i mladoženje, mladoženja je bio lepo obučen i bio je čovek, a mlada je imala telo žene, a glavu utvare. Jezivo.

Na kraju smo nekako uspele da reflektujemo sveću i nočanicu na zid gde smo pronašle odgovor gde je ključ. Ključ smo uzele, otvorile smo kovčeg i našle smo pismo u njemu, koje kaže:

„Ukoliko čitate ovo pismo, znači da sam već mrtav. Već dugo vreme osećam da me neko prati i da hoće da me ubije. Meni ovaj pištolj nije koristio, ali možda vama hoće“

Kada smo izašle iz te prostorije, naišle smo na Grand Mastera kako pokušava da nas ubije. I pre nego on ubije nas, mi smo morale da ubijemo njega.

Nažalost, slikanje i snimanje nije bilo dozvoljeno. Ali smo uspele da izvučemo par naših slika i da se upoznamo sa pravom osobom iza maske Grand Master-a.

Ceo video gde ja pričam u detalje šta se desilo i kako, nalazi se na mom instagram profilu. Ovo je link:

https://www.instagram.com/p/ByfXbT3CUIa/

Video traje 10 minuta i tu detaljno pričam o našem rešavanju zagonetke 🙂

Takodje, u postu se nalaze cene ulaznica u prostoriju. Escape Room je jako skup, ali vredi svaku paru!

Uskoro ponovo idem u Escape Room, zadnji put sam bila pre par meseci. Ovaj put će vas očekivati detaljan post i sve zagonetke na web blogu i ako uspem, videću da tajno snimim jedan deo istrage ;D

P.S. Ne zaboravite da posetite moje najnovije objave:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *