Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novogodišnji serijal „31 Dan sa Emem“, za danas sam vam spremila jedan recept i u pitanju je Kapućino krem sa piškotama!
Ukoliko vas interesuje još recepata, pogledajte takodje sledeće postove:
- Kapućino krem sa piškotama
- Lešnik gnezda
- Čokoladni čizkejk
- Mini čizkejk
- Čokoladne tortice sa malinama
- SASTOJCI:
100 ml vode
100 g šećera
50 g margarina / putera
150 g čokolade
100 g mlevenih pečenih lešnika
100 g mlevenog keksa
- OSTALO:
50 g mlevenih pečenih lešnika
100 g lešnik krema
- PRIPREMA:
Šećer i vodu zajedno stavite da provri. Nakon 5-6 minuta kuvanja, sklonite sa vatre. U činiju stavite keks, lešnik, komadiće čokolade i margarin. Nalijte sirup, pa mešajte dok se sve ne sjedini i istopi. Ukoliko je potrebno, vratite na ringlu i mešajte dok se čokolada i margarin ne otope. Čokoladu i margarin možete dodati i direktno u vruć sirup pa mešati dok se ne rastope a zatim sjediniti sa suvim sastojcima.
Smesu ohladite u frižideru da se stegne toliko da možete formirati kuglice. Zatim, formirajte kuglice. Uvaljajte ih u mlevene lešnike. Svaku kuglicu u sredini udubite prstom. U udubljenje istisnite lešnik krem. Najbolje je da lešnik gnezda čuvate na hladnom mestu ili u frižideru.