Da li i vi planirate da otvorite Youtube kanal? Da budem iskrena, meni je Youtube kanal u glavi već neko vreme. Konstantno se razmišljam da li da ga otvorim ili ipak ne i konačno sam odlučila da ću ga otvoriti u Aprilu!

Sada, kako mi je u planu da otvorim Youtube, detaljno sam krenula da istražujem kako isplanirati Youtube videe, kako ih napraviti i kako dobiti subscribere.

U jednom trenutku stigli smo i do Thumbnail-a!

Ukoliko ne znate šta je Thumbnail – Thumbnail je naslovna slika koju ima svaki video na Youtube-u. On je od velike važnosti jer thumbnail je zapravo ono što prvo privuče publiku. Ukoliko vidite neki strava thumbnail neke kategorije koja vas interesuje, da li ćete ući u taj video? Predpostavljam da hoćete.

Evo nekih primera:

Već neko vreme pravim videe na instagramu, u pitanju su seanse, gde ja pričam o važnim temama i lekcijama koje u životu trebaju da se nauče. Sada, svaki moj video ima thumbnail, i dobijala sam dosta pitanja „Kako pravim thumbnail i kako ka kačim na instagram?“ tako da sam zato danas napravila ovaj post gde ću vas naučiti i kako da napravite thumbnail i kako da ga okačite na instagram videu.

Pa hajde da počnemo…

Pren svega instalirajte aplikaciju Phonto i udjite u nju.

Kada ste ušli u aplikaciju kliknite na image, koja se nalazi u gornjem desnom uglu. Tada ćete ući u vašu galeriju i izabrati sliku koju želite da izeditujete.

Kada ste izabrali sliku videćete u istom gornjem desnom uglu sliku olovčice i na nju će te kliknuti. Klikom na ovu olovčicu otvoriće vam se folder sa fontovima.

U tom folderu se nalaze 2 kategorije. Prva kategorija je sa fontovima koji su već instalirani na aplikaciji, a druga kategorija je kategorija sa vašim fontovima, koje možete instalirati preko Google-a.

Vaše fontove možete instalirati na sajtu DAFONT, a takodje možete posetiti moj post „Najbolji fontovi za editovanje“, da bi ste našli neke fantastične fontove koje možete instalirati za samo par minuta.

Kada ste izabrali font, sve što treba je da napišete šta ste zamislili i ubacite boju u tekst i to je to!

Ovako će da vam izgleda finalna slika:

Naravno, ovo je samo jedan od načina kako možete da napravite thumbnail, inače ih ima koliko hoćete. Možda uskoro napravim part 2, ali videću 😀

To bi bilo to za ovaj post, a ja se nadam da vam je bio od koristi 🙂

P.S. Ne zaboravite da posetite neke od mojih zadnjih postova:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *