Kao što verovatno znate da bi ste imali swipe up opciju treba vam 10,000 pratilaca na instagramu. Ali danas sam tu da vam pokažem kako možete i dalje imati swipe up opciju, pa čak i ako vaš profil ima 50, 1000 ili 5000 pratilaca!

Ukoliko imate link preko kog želite da vaša publika dodje na vaš Youtube kanal ili Blog, onda to možete uraditi preko IGTV-a.

Hajde da kažemo da ste bloger i vama svake nedelje izlaze novi postovi na web blogu. Da bi ste privukli publiku vi želite da okačite video sa swipe up opcijom na vaš instagram profil, a evo kako će te to uraditi.

Napomena: pročitajte post do kraja, jer imam neke strava trikove da vam pokažem!

1. KREIRAJTE IGTV

Pre svega kreirajte IGTV. Veoma je jednostavno kreirati ga, sve što treba da radite je da:

  • Udjete u IGTV opciju koja se nalazi odmah pored DM-a (inboxa)
  • Zatim idite na plus (+) u gornjem desnom uglu
  • Dodajte video

Ali pre nego zaista dodate video, obratite pažnju na sledeće: snimite video koji traje 15 sekundi i objasnite za tih 15 sekundi vašim pratiocima da ako žele da posete (npr) vaš blog post, da kliknu ovde gore – u medjuvremenu ćete pokazivati prstom desno pri kraju ekrana, jer će se tu nalaziti opcija kako oni da udju u vaš IGTV video gde ih čeka link.

2. OKAČITE VIDEO NA IGTV

Sledeći korak jeste da okačite vaš klip na IGTV

Kao što sam rekla, ući ćete na ovaj + i izabraćete koji video želite da otpremite. Kada ste ušli u video imate opciju da namestite naslovnu sliku, takodje poznatiju kao thumbnail, sliku možete namestiti iz neke sekunde u videu ili sliku možete izabrati iz galerije. Na vama je da izaberete.

Ovo su neki thumbnail-i za neke od mojih videa na instagramu:

Ukoliko želite da naučite kako da napravite thumbnail, posetite moj post „Kako da napravite savršen Tumbnail za vaš Youtube / Instagram video!“

Nakon što sredite sliku kliknućete na „Next“ i ovo je veoma važan deo. Izaći će vam dve opcije:

  • Title
  • Description

Title – u opciji title želite da vam piše nešto tipa „Kliknite ovde da otvorite blog post“ sa pored strelica emoijem koji pokazuje ka dole.

Description – zatim ćete u deskripciji da stavite link do vašeg bloga (napominjem opet to može biti i vaš YouTube video ili sajt)

+ BONUS SAVET

Postoji aplikacija zvana Canva u Google Playstore i svako je može instalirati. Uz pomoć nje možete napraviti animirane videe od 15 sekundi tako što će te u Search da ukucate „Instagram story video“ i onda će vam izaći animirani videi koje možete napraviti.

Ovu aplikaciju sam takodje pominjala u postu „Aplikacije koje će vam pomoći da se ističete na storijima“, tako da ako vas zanima nešto više o ovoj aplikaciji posetite taj post na mome blogu.

Ovo je jedan prilično dobar hack za koji malo njih zna. Ja imam samo 1 profil koji ima preko 10k pratilaca i to je moj blog @ememblog.rs, moji drugi profili nemaju 10.000 pratilaca tako da znam kako je kada hoću da šerujem neki link, a ne mogu jer na drugim profilima nemam SWIPE UP opciju.

Nadam se da sam vam ovim postom pomogla i ne zaboravite da posetite neke od mojih predhodnih postova, trenutno sam baš u biznis fazonu, tako da bi ste možda hteli da pročitate ovih 5 posta…

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *