Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novogodišnji serijal “31 Dan sa Emem”, za danas sam vam spremila jedan recept i u pitanju je Kapućino krem sa piškotama!

Ukoliko vas interesuje još recepata, pogledajte takodje sledeće postove:

  1. Kapućino krem sa piškotama
  2. Lešnik gnezda
  3. Čokoladni čizkejk
  4. Mini čizkejk
  5. Čokoladne tortice sa malinama
  • SASTOJCI:

100 ml vode

100 g šećera

50 g margarina / putera

150 g čokolade

100 g mlevenih pečenih lešnika

100 g mlevenog keksa

  • OSTALO:

50 g mlevenih pečenih lešnika

100 g lešnik krema

  • PRIPREMA:

Šećer i vodu zajedno stavite da provri. Nakon 5-6 minuta kuvanja, sklonite sa vatre. U činiju stavite keks, lešnik, komadiće čokolade i margarin. Nalijte sirup, pa mešajte dok se sve ne sjedini i istopi. Ukoliko je potrebno, vratite na ringlu i mešajte dok se čokolada i margarin ne otope. Čokoladu i margarin možete dodati i direktno u vruć sirup pa mešati dok se ne rastope a zatim sjediniti sa suvim sastojcima.

Smesu ohladite u frižideru da se stegne toliko da možete formirati kuglice. Zatim, formirajte kuglice. Uvaljajte ih u mlevene lešnike. Svaku kuglicu u sredini udubite prstom. U udubljenje istisnite lešnik krem. Najbolje je da lešnik gnezda čuvate na hladnom mestu ili u frižideru.