Vesti o smrti naše najpopularnije gejming jutjuberke Kristine Đukić, poznatije kao Kike, pogodile su danas čitav Balkan i fanovi, kao i njeni prijatelji, opraštaju se od Kike na društvenim medijima.

Kako navode stručni izvori, Kika je na noć 08.12.2021 godine izvršila samoubistvo u iznajmljenom stanu u centru Beograda gde je policija našla njeno beživotno telo oko 23:40h.

Nema tragova nasilne smrti. Po nalogu tužioca telo je preneto na obdukciju gde će biti utvrđen uzrok smrti. U sobi su pronađene određene materije (lekovi i opijati), koje će biti veštačene.

Samoubistvo je izvršila na rođendan njene majke Nataše Đukić Veličković, koja je sutradan umesto zahvalnice za čestitke povodom njenog rođendana, objavila ćerkinu sliku uz tužnu poruku:

– „Sa ogromnim bolom vas obaveštevam da je moja Kika juče preminula. O datumu sahrane ću vas obavestiti“ – napisala je Nataša na fotografiji, a kao komentar je stavila:

– „Nema više naše Kike..“.

Iskreno, moram da priznam da sam i sama bila prilično šokirana kada sam čula za vesti o Kikinoj smrti. A tek mi se srce slomilo kada sam saznala da je ona sama digla ruku na sebe iz razloga što više nije mogla da izdrži internet nasilje koje doživljava već petu godinu, i koje je u poslednje dve godine postalo izuzetno intenzivno nakon svađe sa našim najpopularnijim jutjuberom Bakom Prasetom.

Nakon što sam se oporavila od samog šoka nastalog od strane vesti o Kikinoj smrti, odlučila sam da istražim malo više šta se sve tu desilo, obzirom da sam i sama bila targetovana u cancel industriji jedan period i da znam kako je to kada prolaziš kroz izazovan period gde te pola ljudi online mrzi i priželjkuje ti sve najgore.

Zaista, svako ko ulazi u industriju influensera sebe izlaže riziku da će biti jednog dana hejtovan.

Međutim, svaki početak je lep i te daleke i lošije stvari svake industrije se ne gledaju, sve dok zaista ne dođe do ovako kritičnih situacija gde smo stavljeni u drugačiju poziciju i gde moramo da se suočimo sa novim, nama ne poznatim izazovom, koji je u ovom slučaju – hejt od strane drugih ljudi.

Nakon nekog vremena pretraživanja artikla na internetu, pronašla sam zanimljiv tekst napisan od strane Telegrama, gde je izvučen intervju u jutarnjem programu na televiziji Prva, u kome su gostovali Kika i Baka Prase, koji su tokom čitavog programa vodili raspravu o drami u kojoj su se nedavno našli.

Pre nego počnem sa citiranjem teksta, volela bih da naglasim da se Kika, kao i svaki influenser i pre ove drame suočavala sa hejtom. Međutim ova drama bila je finalni okidač koji je Kiki doneo brojne hejtere i koji je doprineo njenom povlačenju iz industrije na neko vreme, kao i samoubistvu koje je devojka počinila juče.

PREPIRKA U INTERVJUU SE ODIGRAVALA NA SLEDEĆI NAČIN:

 „Sve je počelo od pesme koja se zove „Drama“ koju su snimili jutjuberi i u njoj istakli negativne stvari Jutjuba. Problem je nastao kada su u reakcijama (među kojima je bila i Bogdanova) počeli da vređaju i Jutjub zvezdu koja je znatno starija od nas. Smatram da je taj video bio loša poruka za decu, jer su znatno omalovažavali starije. Ćutala sam do tog momenta i osetila potrebu da kažem ljudima kako vidim Jutjub danas“ – rekla je Kika i dodala da je Bogdanova reakcija bila je u najmanju ruku brutalna.

– „Ako ja uzmem da biram rečnik javno, onda to nisam ja. To što i opsujem, smatram da nije ništa strašno ni bitno. Evo, ja nikad nisam čuo psovke u kući, od mojih roditelja. Nikad! Ali sam to pokupio u školi. Kad se svađaš, svađaš se i to je ljudima zanimljivo!“ – branio je Bogdan svoj stav.

– „Deca nisu glupa. Nisu idioti. I decu konstantno roditelji potcenjuju. Koliko god godina imali, deca znaju šta je dobro, a šta nije. To što će dete da izimitira mene, to je ok. Ono što ja učim decu da rade jeste da ne puše, ne piju, treniraju, ne drogiraju se… Odjednom se pojavljuje fizičko nasilje – to nisu od mene videli, jer ja u svakom klipu kažem nikad ne rešavajte svoje probleme fizičkim nasiljem!“ – objasnio je Baka Prase.

– „Ne slažem se sa time što je rekao da ne može loše da utiče na decu. I te kako može. Koliko god roditelj pokušao da vaspita dete da izađe na pravi put, to dete je sutra u okruženju drugara koji prate trendove i automatski se to poništava“ – rekla je Kika.

Baka Prase je u jednom trenutku Kiku nazvao ćelavom, nakon čega su voditeljka i Kika bile vidno uznemirene i pokušavale da ga prekinu.

– „Ti si ćelava, i rekoh, verovatno ideš na hemoterapiju“ – rekao je Baka Prase.

– „On kaže da ja idem na hemoterapiju jer sam ćelava, a taj video je izvukao iz konteksta i napravio bespotrebnu dramu, da li je Vama prva asocijacija na ćelavu devojku hemoterapija?“ – upitala je Kika voditeljku, a ona nije želela da odgovori na ovo pitanje.

Marija Savić Stamenić na kraju emisije pitala je Baku Praseta i Kiku da li žele da pruže ruku jedno drugom i da se pomire, a Baka Prase je kratko rekao da njegova nova pesma izlazi danas i odbio da se pozdravi sa svojom suparnicom.

– Roditelji najviše utiču na vaspitanje dece, a ne jutjuberi – rekao je za kraj i namignuo kameri.

„Rat“ se nastavio i posle gostovanja.

Svađa između poznatih Jutjubera Kike i Baka Praseta nastavio se i nakon njihovog gostovanja na „Prvoj“ televiziji. Naime, kako je 20. oktobra 2019. tvrdio Bogdan Ilić, sve je otišlo predaleko, zbog čega se oglasio i na Instagramu i pritom žestoko potkačio Kiku.

Nakon niza Instagram storija (pogledajte ih u galeriji u nastavku), Baka je uključio i „lajv“, u kom je gde istakao da su ga optužili i za vršnjačko nasilje.

– Da, optužili su me za to. I još su mi nalepili, da, kao što znate, nije istina da sam to rekao da ja napadam nekoga zato što neko ima rak. Pričamo o Kiki, koja niti ima rak, niti je bolesna, samo je to rekla kao neki paravan da bi skinula sa sebe „hejt“. To je sve izašlo na TV-u… Stavljaju mi reči u usta koje nikad nisam izgovorio, niti bi ih izgovorio, i tu stvarno prelazi meru. Sve je ok, mi se prozivamo, a kada dođe do neke tačke gde više nije šala, gde me optužuješ za stvari koje ja nisam uradio… – rekao je Baka Prase u obraćanju.

Međutim ovo je sve radnja koja se odvila 2019 godine i zvog koje je Kika dobila brojne hejtere i zlonamerne poruke.

Danas u toku dana, Baka Prase se obratio ljudima putem storija povodom Kikinog samoubistva.

Da vam ne bih citirala storije, okačiću slike storija koje je baka prase objavio:

Podsetimo se, Kika Đukić bila je srpska gejmerka, jutjuberka i influenserka čiji „Ju Tjub“ („You Tube“) kanal „K1KA“ u oktobru 2019. godine broji oko 639 hiljada pretplatnika. Rođena je 25. jula 2000. godine u Beogradu.

Premda su češće dečaci njenih godina igrali igrice, Kika je pokazala da i devojčice mogu da budu vrlo uspešne u tome. Zato je u martu 2015. godine pokrenula svoj „Ju Tjub“ kanal „K1KA“ na kome je svakog dana postavljala klipove na kojima igra popularni „Minecraft“. S obzirom na to da je u to vreme bila jedan od retkih ženskih igrača koji uživaju u toj igrici, za samo desetak dana sakupila više od hiljadu pretplatnika. Iz dana u dan je postavljala nove sadržaje, pa je njen kanal postao jedan od najbrže rastućih domaćih kanala na „Ju Tjubu“.

Kika je svojom divnom energijom i inspirativnim sadržajem bila deo detinjstva mnogih mladih, a koliko trvde njeni prijatelji bila je zaista divna drugarica koja je uvek znala da nasmeje i oraspoloži.

Iz sveg srca mi je žao što se sve odigralo ovako kako se odigralo,

a Kiki iz sveg srca želim da počiva u miru, dok njenoj porodici i najbližima iskreno želim da ostanu snaži, da nastave da žive i budu istrajni u ovako teškom periodu.


Ovaj post neću iskoristiti u promotivne svrhe i samim time neću kao u svakom postu da okačim promociju zanimljivih postova sa mog bloga i promociju mojih društvenih mreža. Ali ono što hoću da uradim, to je da vas iz sveg srca pozovem da pročitate sutrašnji post na mome blogu gde ću generalno da pričam o cancel industriji, kao i o tome kako se možete izboriti sa hejterima, bilo da ste influenser ili ne.

Zapamtite, vaše mentalno zdravlje je najbitnije i ukoliko se bilo kada budete nalazili u lošoj psihičkoj situaciji, molim vas obratite se stručnom licu za pomoć.

Slične objave