Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama da bih vas naučila kako da smanjite JPG fajl.

Ukoliko već neko vreme vodite blog stranicu ili youtube kanal, onda ste se sigurno makar jednom našli u situaciji da imate fantastičnu sliku koju želite da zakačite na vašu blog stranicu ili da je postavite kao youtube thumbnail, međutim ne možete iz razloga što je fajl isuviše velik.

Sećam se prvog puta kada se meni ovo desilo, strašno sam se iznervirala i nisam znala šta da radim i kako uopšte da smanjim fajl na slici. Tako da sam pokušavala da je kropujem, skrinujem i bog zna kroz koliko mail-ova da je pošaljem ne bi li se rezolucija smanjila.

A pred nosem mi je bilo mnogo jednostavnije rešenje koje ću vam predstaviti baš u ovom blog postu!

Kada uđete na Google možete da ukucate „Compress JPG file“ i tada će vam izaći različiti sajtovi koji će vam biti na raspolaganju pri smanjivanju rezolucije vaše fotke.

Moj lični favorit je sajt pod imenom „compressjpg“ i kojeg možete pronaći na linku -> https://compressjpeg.com/

Kada uđete na sajt jedino što će biti potrebno da uradite jeste da ubacite sliku koju želite da kompresujete, sačekate par sekundi do jedan minut i wollah! Vaša slika će za divi čast biti kompresovana!

Ovaj proces možete primeniti i na drugim fajlovima, jedino što trebate uraditi jeste na Google-u ukucati „Compress (ime fajla koji želite smanjiti)“ i to je to, svaki fajl možete da smanjite u samo par klika!


I ako je današnji post bio malo kraći, iskreno se nadam da vam se svideo i da će vam biti od koristi. A ukoliko vam se ovaj post svideo, pozivam vas da pročitate i:

Pratite me i na ostalim društvenim medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave