Pozdrav svima i dobrodošli u novi post na Emem blogu! Danas sam tu sa vama uz jedan beauty post gde ću vam otkriti kako ja negujem svoje lice!

Ukoliko me poznajete i ukoliko pratite moje društvene mreže onda ste sigurno videli neke moje slike i primetili da ja uopšte nemam bubuljice i da je moja koža veoma glatka i mekana.

I pravo da vam kažem, to je moguće samo zahvaljujući mojoj SKIN CARE rutini koju primenjujem svakog dana.

Do pre dve godine sam imala dosta problema sa kožom i pregledala sam svaki skin care tutorijal koji sam mogla da pronađem na youtube-u. Ni naši, ni strani tutorijali mi nisu bili od koristi.

U većini slučajevima na videima i u blog postovima drugih blogera spominju se određene kreme i posebni sapuni za pranje lica koji pomažu pri uklanjanju bubuljica, mitisera i pomažu pri hranjenju kože.

Mada, i ako sam probala svakakve sapune, kreme (beauty & apotekarske), hranljive preparate, maske za lice, posebno „blato“ koje se stavlja na lice, ništa nije bilo dugotrajno rešenje.

Sećam se dobro tog jednog dana kada smo tokom šetnje sa našom kucom Mrvicom, moja baka i ja naletele na jednu našu komšinicu koja ima unuka koji je imao velike probleme sa bubuljicama.

Ne znam ni sama kako smo došle do tog razgovora, ali nekako počele smo da diskutujemo o nezi kože i ta komšinica je napomenula kako njenom unuku stalno kupuje kiselo mleko za njegovu kožu i po njenim rečima to kiselo mleko mu je potpuno očistilo lice.

U početku sam bila veoma skeptična i pitala sam se:

Kako je moguće da kiselo mleko može da reši probleme sa bubuljicama i mitiserima?

Na bakino silno nagovaranje, kupila sam kiselo mleko i počela sam da ga koristim.

Nega kože sa kiselim mlekom ide ovako:

Nekih sat vremena pred spavanje staviti kiselo mleko na lice i sa njime prespavati.

Biće potrebno da se stavi peškir na jastuk, obzirom da će to kiselo mleko da se stvrdi posle tih sat vremena i u toku sna mrviće se stvrdnuti delići.

Ujutru će te se probuditi sasvim normalno, dosta kiselog mleka će i dalje da bude na vašem licu, onda idite u toalet i operite lice.

Za pranje lica koristim samo vodu, ponekada uzmem neki sapun koji je sačinjen od lekovite zemlje i operem lice sa njime.

Posle obrišem lice sa svojim posebnim peškirićem za lice i to je to!


U ovom blog postu vam neću reći da će odmah posle prvog korišćenja lice da vam bude čisto kao suza!

Svaki tip kože je drugačiji i svakom tipu kože prija drugačija nega.

Mazanje kiselog mleka pomaže pri sušenju svih bubuljica i mitisera (posle nekog vremena ih više nećete imati), plus hrani vašu kožu, tako da će te se osećati preporođeno nakon pranja lica i čitav dan osećate svežinu.

Meni je kiselo mleko preko noći pomoglo da nahranim i ulepšam svoju kožu lica.

Ukoliko imate slične probleme kao ove koje sam ja imala, onda vam iskreno savetujem da probate da mažete kiselo mleko pred spavanje. Verujem da će vam pomoći, a pritom ne morate da trošite tonu para na bog zna kakve kreme i maske.

Ja koristim kiselo mleko moja kravica od 180g. (to mi je čak i više nego dovoljno)

Ovo kiselo mleko u Maksiju košta 70 dinara.

Drugo kiselo mleko pored ovog nisam probala, ali ne vidim što ni neko drugo ne bi pomoglo. 😀


Ukoliko želite da vašu negu kože dignete na još viši nivo, posavetovala bih vas da probate da koristite FLETNA skin care maskice.

Fletna je korejski brend sa kojim sarađujem i čije sam proizvode probala na svojoj koži više puta i mogu da garantujem da će vam one pomoći da nahranite vašu kožu i da ona zasija!

Naravno, bitno je da izaberete pravu maskicu za vas.


To bi bilo to za ovaj post, iskreno se nadam da vam se svideo i da će vam biti od koristi!

Vaša iskustva sa ovom skin care pišite mi putem instagram dm-a @ememblog.rs ili dole u komentare.

Ukoliko vam se svideo ovaj post, onda obavezno pročitajte i:

Pratite me i na medijima:

This image has an empty alt attribute; its file name is 1606739440691-1-517x1024.jpg

Slične objave