Pozdrav svim čitaocima moga bloga i dobrodošli u novi post! Danas ćemo da diskutujemo o ne toliko prijatnoj temi, šta raditi ukoliko prospete vodu na vaš laptop?

Pre nego započnem ovaj post, želela bih da napomenem da nisam neki ekspert u ovoj oblasti i da vam pre svega savetujem da ukoliko ste se našli u situaciji gde ste prosuli vodu ili neko piće na vaš kompjuter, pozovete stručno lice da vam pomogne. U ovom postu izneći vam neke savete koje sam ja primenila kada sam prosula vodu na svoj laptop i koje su radile za mene. Sve savete koje pronadjete u ovom postu su saveti koje sam dobila od strane stručnih lica.

1. ODMAH OBRIŠITE LAPTOP I OKRENITE GA NAOPAČKE

Istog momenta kada ste prosuli vodu na laptop, odmah ga prebrišite krpom i okrenite ga naopačke da sva voda koja je ušla iscuri pre nego dodje do osetljivih delova laptopa.

Takodje, pre nego bilo šta od ovih koraka uradite, laptop morate isključiti.

2. IZVADITE BATERIJU

Čim obrišete lap top i okrenete ga naopačke, bitno je da izvadite bateriju. Onog momenta kada ste prosuli vodu na laptop, dve stvari koje se najčešće kvare su: tastatura i baterija. Tako da što pre bateriju izvadite, manji su rizici da će vam se baterija pokvariti.

3. ZAPOČNITE SA SUŠENJEM TASTATURE

Ja sam svoju tastaturu sušila na početku fenom. Neka stručna lica savetuju da se laptop osuši fenom udaljenim od tastature i uključenim na hladno duvanje, mada postoje i stručna lica koja tvrde da ukoliko ovo uradite možete naneti još više štete.

Tako da na vama je da odlučite hoćete li sušiti tastaturu fenom ili ne.

4. OSTAVITE LAPTOP DA SE SUŠI

Laptop ostavite otvoren da se suši, što pre voda ispari, to su manje šanse da vam laptop dobije neka oštećenja. Laptop je najbolje ostaviti da se suši na terasi ili u prostoriji gde ima povetarca. Laptop držati dalje od sunca!

5. LAPTOP TREBATE UPALITI…

Laptop trebate upaliti najranije sutradan, a najkasnije za tri dana.

Proverite da li vam se na laptopu radi (zvučnici, punjenje, baterija…), ne opterećujte laptop prvih par dana. Ukoliko laptop ne radi, savetujem nošenje laptopa na servis.

Dodatni savet: Tečnosti ne držati blizu elektronike. Nemojte to naučiti na teži način 🙂

To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se svideo i da vam neće trebati. Za više pitanja možete mi se obratiti na instagramu @ememblog.rs, a možete me pratiti i ovde na blogu! Svakog utorka i petka izbacujem nove postove, a ukoliko ste zainteresovani za čitanje mojih postova, home page možete pronaći izlad ovog posta 😉

P.S. Ne zaboravite da pročitate moje najnovije objave:

Slične objave