Bili ste već na pidzama partiju sa vašom najboljom drugaricom/najboljim orijateljem i super ste se proveli! Vas dvoje sami, sa bezbroj zajedničnih tema za diskusiju. Ali šta se desi kada je pidzama party u troje?

Ovo je jedno pitanje na koje nisam mogla da odgovorim do juče. Uvek sam pravila pidzama party samo sa jednom osobom, mojom najboljom drugaricom, ali juče sam bila pozvana na pidzama party sa njom kod jedne naše prijateljice i bila sam ekstremno uplašena! Moja najbolja drugarica i ta devojka znaju se već skoro 2 godine, a ja sam tu devojku videla samo jednom na rodjendanu moje drugarice. Tako da možete da zamislite koliko sam se uspaničila zbog pidzama žurke kod nje!

Mislila sam da će pre svega biti hladna prema meni i da me je pozvala da me ne bi uvredila, pošto smo trebale da idemo na bazen, ali nešto je iskrslo i nismo mogle da idemo. Zatim sam zamišljala razne scene kako njih dve pričaju, a ja sam tu kao ružno pače koje ih samo gleda i klima glavom. Onda mi je još gora ideja pala na pamet, ispitivanje njenih roditelja, spavanje na podu, ignorisanje…Bila sam preplašena!

Ali se ispostavilo da su sve moje predrasude bile pogrešne i da zapravo nikada nisam imala bolji pidzama party! U više je uvek zabavnije i tu ste da jedna drugu sprečite od problema, ili da budem direktna – vadjenja telefona tokom žurke.

Evo vam par saveta kako da se uklopite u društvo ili da budete vi ti koji će nekome pomoći da se uklopi.

ODBAČENOST

Prvo pravilo, nikako nemojte da odbacujete druge iz društva! Na pidzama partiju ste svo troje, tako da se makar za jednu noć potrudite da pričate o temama koje oboje vole i nikako se ne odvajajte u grupice. To će samo da uništi vaše druženje, pa možda čak i prijateljstvo!

POVUČENOST

Nemojte biti povučeni. Došli ste na pidzama žurku, što znači ŽURKA JE izbacite višak energije iz sebe i zezajte se. Biće jako neugodno domaćinu koji vas je primio ukoliko vi budete samo sedeli i ćutali. Ubacite se u razgovor i ne plašite se kako će oni reagovati na to. Verujte im da će njima biti drago što i vi delite vaše mišljenje sa njima i što ste se opustili.

TELEFON

Telefon na pidzama žurci je definitvno jedno veliko NE. Zamislite da ste vi organizovali žurku i da su svi na svojim telefonima ili još gore zamislite da cela žurka prodje na instagramu i ko je kome lajkova sliku! Pa kakva je to onda pidzama žurka? Možete biti na telefonima i kod kuće, sada ih odvojte na stranu i ako ste organizator žurke strogo zabranite korišćenje telefona, u smislu surfovanja na internetu, dopisivanja…Ukoliko želite da se javite rodbini, to je okej, ali u drugim slučajevima je već zaista nepoštovanje.

TEME ZA PRIČU

Gledajte da izaberete neke zajedničke teme za priču. Nešto što znate da svi zajedno volite. Ponekad možete i skrenuti sa teme i ispričati im šta vam se desilo ili možete pričati na jednu temu sa tom jednom osobom, a drugu obavezno uputiti u razgovor!

ODVAJANJE

Nemojte da se odvajate od grupe. Odlazak i „osamljivanje“ definitivno nisu na listi šta želite da radite tokom pidzama partija.

EKSTREMNE IGRE

Ekstremne ideje kao tuča jastucima, skakanje po sobi, molim vam nemojte primenjivati. Ovim putem možete razbiti nešto u stanu ili uzmeniriti komšije koje će pozvati policiju. Zato vam dajem ovaj savet iz srca, nemojte primenjivati „ekstremne igre“, ne samo zbog materijalnih šteta i policije, već i zbog vašeg prijateljstva, jer da se ovako nešto desi, sumnjam da bi se opet bili pozvani na žurku.

Ovo su samo neki od mojih saveta, verujte mi da ćete se super uklopiti u društvo samo ako se opustite i budete svoji. Nemojte da razmišljate „jao da li će im se ovo svideti ili neće…“, budite SVOJI, zato su vas i pozvali kod njih na žurku, jer im se svidjate takvi kakvi jeste i nemojte se plašiti.

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *