Da li i vi imate jedne od onih dana kada vam se jednostavno ništa ne piše i kada vam je inspiracija otišla na odmor? Znam kako vam je, dok još uvek vodim instagram blog i web blog, jako mi je teško da ih oba uskladim, ukoliko počnem sa pisanjem za instagram, neću imati inspiraciju za web, a ukoliko počnem da pišem za web neću imati inspiraciju za instagram.

Na sreću imam par saveta za vas ukoliko se nalazite u ovakvoj situaciji. Tako da hajde da predjemo na post…

1. SNIMANJE GOVORNOG ZAPISA

Moj prvi savet vam je da snimate govorni zapis. Ne znam za vas, ali ja sam definitivno jedna od onih osoba koja obožava da priča, priča i priča non stop! Kada imam puno obaveza i nemam vremena da napišem blog post jedan od mojih malih trikova koje koristim jeste da snimim glas. Onda dok na primer čistim sobu, ja telefonu pričam neko moje mišljenje o odredjenoj temi i kasnije to što sam ispričala samo napišem na blogu.

Uglavnom ovakve situacije su retke, ali ukoliko imate blokadu i gledate u taj beli ekran, onda je ovo savet koji vam dajem iz sveg srca.

Dok kuvate, čistite, perete… vi uzmite telefon i pričajte ono šta vam padne na pamet. To ne mora da bude neki post gde će te vi davati ekstra savete, gde će sve biti kao pod konac i slično. To može biti neki opušteni post gde vi pričate neko svoje iskustvo, neki smešan dogadjaj koji vam se desio, gde ‘držite lekciju’ o hejterima itd.

Jednom ja nisam imala inspiraciju za seanse koje snimam na blogu. Moje seanse su isključivo poučnog tipa, ali tih dana kada sam trebala da okačim svoju seansu na instagram blogu, jednostavno se nisam osećala kao da želim nešto poučno da pričam, ništa mi nije padalo na pamet. I zato sam napravila ovaj video…

https://www.instagram.com/p/BxXXGNJBTe_/?utm_source=ig_web_copy_link

U ovom videu ja pričam o jednom dešavanju koji se desio leta 2016 / 2017 godine, kada sam išla sa mamom, sestrom, njenom drugaricom i jednim njenim prijateljem na pecanje. Priča se odigrava u Crnoj Gori, u Ulcinju, mamin prijatelj je upucao murinu, koja je inače otrovna zmija u moru. Tako da sam tada mislila da je to kraj mog života! I baš sam se nekako osećala da želim da ispričam neku smešnu priču i to sam i uradila!

2. SNIMANJE VIDEO ZAPISA

Druga stvar koju možete uraditi ako mrzite pisanje bloga, onda je to snimanje video zapisa za web blog!!!

Jednostavno, umesto da se mučite pisući 2200 reči na blogu, vi možete sve to snimiti i okačiti! Niko nije rekao da vaš blog mora da se piše? Sve poznate stranice koje danas pratite, svi oni sajtovi gde se prodaju stvari, svi sajtovi magazina, apsolutno sve je napravljeno na platformama WordPress, Wix i Blogger.

Ali kao što možete uočiti neke takve stranice uopšte ne pišu sadržaj. Ima onih kojima blog služi kao radio stanica, ima onih kojima blog služi kao online prodavnica, ima onih kojima blog služi kao strip, pa zašto vama blog ne bi služio kao YouTube?

Vi ste kreator vašeg blog sadržaja, pustite mašti na volju, a prava i lojalna zajednica će vremenom da se pojavi 😀

3. BLOG U SLIKAMA

Treća stvar koju možete uraditi je da napravite blog u slikama. Videla sam da dosta blogera vodi blog u slikama, ali nažalost, takvi blogovi nisu toliko uspešni.

Blogovi u slikama su uglavnom FASHION i MAKE UP koji kače tutoriale i hack-ove. A kasnije prave biznis podajom svojih make up produkta ili svoje odeće.

Ovakvi blogovi kače postove tipa:

  • Kombinacija meseca Jula
  • Belo je opet u modi
  • Male dekorace koje mogu totalno da promene vaš izgled
  • Tutorial – senka za oči
  • LifeHack – Kako naneti eyeliner besprekorno?!

Publika ovakvih blogova su uglavnom devojke raspona godina od 17 – 40+ i ovakvi blogovi najviše para zaradjuju na prodaji svoje odeće, na tutorialima kako se lepo našminkati, na make up i fashion kursevima i oni često dobijaju produkte od brendova u zamenu za napisan kratak post o tom brendu.

Ovi blogovi nisu u obavezi da pišu kilometarske postove, 10 redova sa po 20 – 30 reči je dovoljno.

4. RADIO STANICA

U primeru broj 2 sam ovo već napomenula, ali vaš blog ne mora biti blog kao Fitness blog, Bussiness blog, News blog, vaš blog može biti vaša radio stanica!

Sve što je potrebno je da izaberete pravi Template za vaš blog, da stavite prave slike na početnoj strani, ujedno da početnu stranu dobro sredite, zatim možete unajmiti nekoga da vam ubaci radio u blog i onda stalno možete kačiti iznova i iznova neke vaše nove audio zapise ili možete da puštate neku popularnu muziku kao DJ. Na vama je!

Današnji post je malo kraći, ali ja se nadam da vam je od neke korisiti i da će te se pronaći u nekom od mojih saveta. Ukoliko ne volite da pišete blog, takodje možete da razmotrite opciju da otvorite YouTube kanal, mislim da bi ste se u tom području bolje snašli nego u blogu.

P.S. Ne zaboravite da posetite moje predhodne objave:

Slične objave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *